Πρόσθετα μέτρα από την τράπεζα για τον COVID-19

Δημοσιεύουμε παρακάτω το υπηρεσιακό σημείωμα που αφορά τη λήψη πρόσθετων μέτρων από την τράπεζα για την προστασία από τον Κορονοϊό. Η υποχρεωτική πλέον άδεια των συναδέλφων που επιστρέφουν από τις διακοπές αλλά και η υποχρέωση να γίνει το τεστ για τον COVID-19 αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα (π.χ. Το τεστ θα γίνει την ημέρα της επιστροφής από διακοπές; Τι θα γίνει με τους συναδέλφους που περιμένουν να πάρουν άδεια; Από πότε θα λογίζεται η καραντίνα;). Αναμένουμε διευκρινιστικές οδηγίες από την ΔΑΔ.

……………………………………………………………………………………………………..

Ε.Σ. 2020/343 – 21.08.2020

Θέμα: #Παραμένουμε ασφαλείς

Αγαπητοί συνεργάτες,

Σε συνέχεια της από 12 Αυγούστου εσωτερικής ανακοίνωσης, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει την λήψη των ακόλουθων συμπληρωματικών μέτρων:

Κεντρικές υπηρεσίες

Οι συνάδελφοι που εργάζονται στις Κεντρικές Υπηρεσίες και επιστρέφουν από τις θερινές διακοπές, θα εργάζονται για επτά ημερολογιακές ημέρες με τηλεργασία από το μόνιμο τόπο κατοικίας τους.

Όσοι από τους συναδέλφους κρίνεται απαραίτητο να εργασθούν με φυσική παρουσία, σύμφωνα με εντολή προϊσταμένου τους, θα πρέπει προηγουμένως να υποβληθούν σε τεστ COVID-19, και μετά τη λήψη αρνητικού αποτελέσματος, το οποίο θα αποστέλλεται στον Ιατρό εργασίας, στο τμήμα Οργανωσιακής Υγείας του HR και εν συνεχεία στον προϊστάμενο, θα προσέρχονται στο γραφείο, χρησιμοποιώντας  υποχρεωτικά μάσκα καθόλες τις ώρες εργασίας για τουλάχιστον 7 ημερολογιακές ημέρες.

Οι εργαζόμενοι με φυσική παρουσία, οι οποίοι επιστρέφουν από περιοχές χαρακτηρισμένες «υψηλού κινδύνου» (σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ σήμερα είναι: Χαλκιδική, Πάρος, Αντίπαρος, Σύρος & Μύκονος – ή όπως θα ορίζονται από τον ΕΟΔΥ στο μέλλον), παραμένουν υποχρεωτικά στο σπίτι τους τις πρώτες πέντε ημέρες και την επομένη υποβάλλονται στο τεστ COVID-19. Η επιστροφή στο γραφείο θα γίνεται μετά την αποστολή του αρνητικού αποτελέσματος στον Ιατρό εργασίας, στο τμήμα Οργανωσιακής Υγείας του HR και εν συνεχεία στον προϊστάμενο, και πάντα χρησιμοποιώντας  υποχρεωτικά μάσκα καθόλες τις ώρες εργασίας για τουλάχιστον 7 ημερολογιακές ημέρες.

Δίκτυο καταστημάτων

Οι συνάδελφοι που εργάζονται στο Δίκτυο και επιστρέφουν από τις θερινές διακοπές, θα παραμείνουν, κατόπιν συνεννόησης με τον διευθυντή του καταστήματός τους, σε ειδική άδεια στο μόνιμο τόπο κατοικίας τους, για επτά ημερολογιακές ημέρες, με καταχώριση του κωδικού δικαιολογημένης ειδικής άδειας COVID-19, ανεξαρτήτως από την περιοχή που επιστρέφουν.

Εάν κατ’ εξαίρεση λόγω ρόλου, απαιτείται άμεσα η φυσική παρουσία των εν λόγω συναδέλφων στον χώρο εργασίας τους σύμφωνα με εντολή του προϊσταμένου της κάθε μονάδας, θα πρέπει προηγουμένως να υποβληθούν σε τεστ COVID-19, και μετά τη λήψη αρνητικού αποτελέσματος, το οποίο θα αποστέλλεται στον Ιατρό εργασίας, στο τμήμα Οργανωσιακής Υγείας του HR και εν συνεχεία στον προϊστάμενο, θα προσέρχονται στο κατάστημα, χρησιμοποιώντας υποχρεωτικά μάσκα.

Οι εργαζόμενοι με φυσική παρουσία, οι οποίοι επιστρέφουν από περιοχές χαρακτηρισμένες «υψηλού κινδύνου» (σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ σήμερα είναι: Χαλκιδική, Πάρος, Αντίπαρος, Σύρος & Μύκονος – ή όπως θα ορίζονται από τον ΕΟΔΥ στο μέλλον) παραμένουν υποχρεωτικά στο σπίτι τους τις πρώτες πέντε ημέρες και την επομένη υποβάλλονται στο τεστ COVID-19. Η επιστροφή στο κατάστημα θα γίνεται μετά την αποστολή στον Ιατρό εργασίας, στο τμήμα Οργανωσιακής Υγείας του HR και στον προϊστάμενο του αρνητικού αποτελέσματος, και πάντα χρησιμοποιώντας μάσκα.

Γενικότερα,

Οι εργαζόμενοι που απαιτείται να εργασθούν με φυσική παρουσία, θα πρέπει απαραιτήτως να επικοινωνούν με τους ιατρούς εργασίας κυρία Ζαρζακοπούλου (κιν. 6945592296) και κύριο Σιδερή (κιν. 6932212508) για την παραπομπή τους για το σχετικό τεστ στα συνεργαζόμενα ιατρικά κέντρα (Ντυνάν, Affidea).

Η Τράπεζα καλύπτει τη δαπάνη για όλες τις παραπάνω αναφερόμενες περιπτώσεις υποχρεωτικού τεστ COVID-19.

Σε περίπτωση εμφανίσεως συμπτωμάτων κορονοϊού, όπως αυτά περιγράφονται σε προηγούμενες ανακοινώσεις, επιβάλλεται η άμεση επικοινωνία με τους ιατρούς εργασίας, προκειμένου να ακολουθούνται πλήρως οι οδηγίες τους.

Η τήρηση όλων των κανόνων ατομικής υγιεινής και η αυστηρή εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης, όπως η τήρηση απόστασης 2 μ., η χρήση μάσκας κλπ. θα πρέπει να θεωρούνται από όλους αυτονόητη πράξη ευθύνης και η παράλειψή τους συνιστά ανεπίτρεπτη αμέλεια.

Σε αυτό το πλαίσιο ατομικής ευθύνης, το οποίο είναι καθοριστικός παράγοντας στον περιορισμό μετάδοσης του ιού COVID-19 και την καταπολέμηση του, επισημαίνεται η ανάγκη αυτοσυγκράτησης στις επαφές και μετακινήσεις, ιδιαίτερα σε χώρους μαζικής συγκέντρωσης και τα Σαββατοκύριακα σε τουριστικούς/παραθεριστικούς προορισμούς.

Προσέχουμε για να παραμείνουμε ασφαλείς εμείς και οι οικογένειες μας.

Η Τράπεζα Πειραιώς, έχοντας  πάντα ως πρώτο της μέλημα την διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και των πελατών της, θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους σας για ενημέρωση και επικαιροποίηση  των οδηγιών και κανόνων λειτουργίας κατά το διάστημα της πανδημίας.

Ανθρώπινο Δυναμικό Ομίλου

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Άλλα Υπηρ. θέματα, Τράπεζα Πειραιώς

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022