Πρόσκληση σε διάλογο για τα «κόκκινα» δάνεια

Με επιστολή του προς τον Αλ. Τσίπρα, τη Φώφη Γεννηματά και τον Δημ. Κουτσούμπα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, καλεί τα τρία κόμματα σε ανοιχτό διάλογο για να βρεθεί μια εναλλακτική, ορθολογική λύση που θα σταματά τις πωλήσεις, θα εξυγιαίνει τις τράπεζες και θα προστατεύει τους δανειολήπτες.

Το είχαν πει ότι θα το έκαναν και το έκαναν. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σε ειδική συνέντευξη Τύπου, μάλιστα, πριν από λίγες μέρες, είχε θέσει πολύ ψηλά τη σπουδαιότητα της διαχείρισης του ζητήματος των «κόκκινων» δανείων και το πώς θα συμβεί αυτό προς όφελος των ιδιοκτητών, με ταυτόχρονη εξυγίανση των τραπεζών.

Τότε, είχε δηλώσει πως προσκαλεί όλα τα κόμματα σε έναν «ειλικρινή και ορολογικό διάλογο, πέρα από μικροπολιτικές σκοπιμότητες» ώστε να καταλήξουν σε κοινό σχέδιο και να απορριφθεί το ήδη υπάρχον, ο «ΗΡΑΚΛΗΣ», που σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη είναι σίγουρο ότι θα αποτύχει, «όπως έχει γίνει ήδη στην Ιταλία».

Μια που το είπε και μια που το έκανε. Πράγματι, ο κ. Βαρουφάκης απηύθυνε προχθές επιστολή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στην πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Φώφη Γεννηματά και στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα (επέλεξε αυτούς τους τρεις, αν και είχε κάνει λόγο για πρόσκληση προς όλα τα κόμματα).

Με αυτή την επιστολή, τους καλεί σε «ειλικρινή και ανοικτό διάλογο», καθώς «σε καμία περίπτωση το ΜέΡΑ25 δεν θεωρεί ότι έχει το μονοπώλιο των καλών ιδεών, αλλά ταυτόχρονα έχουμε υποχρέωση να βρούμε μία εναλλακτική, ορθολογική λύση που να σταματά τις πωλήσεις, να εξυγιαίνει τις τράπεζες και, παράλληλα, να προστατεύει τους δανειολήπτες που έχουν πέσει θύματα της κρίσης» όπως δηλώνουν.

«Η εκτίμηση του ΜέΡΑ25 είναι ότι η κρίση χρέους της χώρας θα επιταχυνθεί μέσα από την επιλεγμένη από την κυβέρνηση μέθοδο διαχείρισης του μη εξυπηρετούμενου ιδιωτικού χρέους (των κόκκινων δανείων)», ξεκινάει η επιστολή του κ. Βαρουφάκη προς τους συγκεκριμένους πολιτικούς αρχηγούς.

Και συνεχίζει: «Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 εξαγγείλαμε την ανάληψη πρωτοβουλίας διαλόγου με κόμματα, φορείς, δήμους κ.λπ., ώστε να ανταλλάξουμε απόψεις, με στόχο τη διαμόρφωση εναλλακτικής πρότασης. Με την παρούσα σας απευθύνω πρόταση ειλικρινούς και ανοικτού διαλόγου επειδή κρίνω ότι η πολιτική πώλησης των κόκκινων δανείων (“ΗΡΑΚΛΗΣ”), σε συνδυασμό με την κατάργηση της προστασίας πρώτης κατοικίας και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο, αφ’ ενός, στην εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και, αφ’ ετέρου, στην επιτάχυνση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης.

»Η ανταπόκρισή σας στην πρόσκληση και η συμμετοχή σας στον μεταξύ μας διάλογο προφανώς δεν σας/μας δεσμεύει σε κοινές αποφάσεις πολιτικής. Αυτό που υπόσχεται είναι ο ουσιαστικός εμπλουτισμός των απόψεων/θέσεων όλων μας, μετά την έκθεση σε διαφορετικές απόψεις, στο πλαίσιο δημιουργικής αντιπαράθεσης ιδεών/προτάσεων». Η επιστολή καταλήγει με τις προτάσεις του ΜέΡΑ25 για το θέμα

Πηγή: www.efsyn.gr

Κατηγορίες: [show_post_categories show="category" hyperlink="yes"]

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022