Ένα πραξικόπημα σε εξέλιξη…


18/10/2018

Το τελευταίο προγραμματισμένο Δ.Σ. του ΤΥΠΑΤΕ της Τετάρτης 9/10/2018, αναβλήθηκε μετά από αίτημα του Προέδρου της Δ.Ε. του ΕΛΕΜ με πρόφαση την ανάγκη συνεδρίασης της διαχειριστικής επιτροπής του ΕΛΕΜ «για να συζητηθούν οι εξελίξεις και να ληφθούν αποφάσεις», επειδή όπως αναφέρεται, «τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια πλήρους, «ντεφάκτο» κατάργησης της Δ.Ε. του ΕΛΕΜ και των αποφάσεών της».

Από πότε συνάδελφοι η Δ.Ε. του ΕΛΕΜ εισηγείται την αναβολή της συνεδρίασης του ανώτερου οργάνου του Ταμείου μας που είναι το διοικητικό συμβούλιο;
Και για ποιο λόγο; Ποιά είναι η “ντεφάκτο” προσπάθεια κατάργησης του ΕΛΕΜ;

Μα η καθόλα νόμιμη, αναγκαία και απαιτούμενη συζήτηση στην επιτροπή καταστατικού μεταξύ των παρατάξεων, σχετικά με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του καταστατικού του Ταμείου και οι οποίες είναι άρρηκτα δεμένες βέβαια με τις ιδέες και τις προτάσεις που “πέφτουν στο τραπέζι” για το μέλλον του Ταμείου.
Επειδή λοιπόν και η ΔΗΣΥΕ -εκτός από τις ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΕΣΑΚ – σκέφτηκε (συνεκτιμώντας προφανώς τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων) και τόλμησε να εκφράσει τη πρόθεσή της να προτείνει κατάργηση της διαχειριστικής στο νέο καταστατικό, ο πρόεδρος του ΕΛΕΜ …..απασφάλισε!

Τι για απιστία ακούσαμε, τι για καταδολίευση, τι για ακυρότητα τυχόν τέτοιων προτάσεων…… Γιατί; μα γιατί φοβάται αν περάσει η πρόταση αυτή, μη χάσει τη “καρέκλα” του προέδρου και τη δυνατότητα υλοποίησης των….επιχειρηματικών του σχεδίων!

Κι αφού “απείλησε” τους συναδέλφους της ΔΗΣΥΕ με κατάργηση της πολιτικής συμφωνίας (!!!) που έχουν οι δυο παρατάξεις (ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ) σε ΣΕΤΑΠ και ΤΥΠΑΤΕ, δεδομένου ότι δεν τον “αφήνουν”να κάνει ότι θέλει στο Ταμείο, “αποφάσισε” να μη γίνει το συμβούλιο και να ενημερώσει τον “λαό” του άλλη μέρα στο σύλλογο μάλιστα!

Πραξικοπηματικά δηλαδή “καταργεί” το πρόεδρο του ΤΥΠΑΤΕ που είχε συγκαλέσει το συμβούλιο για τις 10/10 (και ο οποίος ανήκει και αυτός στη παράταξη της ΔΑΚΕ) και προχωρά σε μια παραδιαδικασία, λίγες βδομάδες πριν τη γενική συνέλευση του Ταμείου.

Ένα χρόνο από τη συγκρότηση σε σώμα των νέων οργάνων του Ταμείου μετά τις εκλογές οι μάσκες έπεσαν!
Απλή πρόφαση ήταν η δήθεν “τιμωριτική“ διάθεση της ΔΑΚΕ που με σημαία την “πολιτική συμφωνία” με τη ΔΗΣΥΕ στέρησαν από κοινού από τη Συσπείρωση τη θέση του Προέδρου του ΕΛΕΜ, την οποία δικαιούνταν (όπως γινόταν ανέκαθεν)ως τρίτη δύναμη.

Γι αυτό εξάλλου δεν υπήρξε απόφαση του Δ.Σ. του ΤΥΠΑΤΕ, ότι τοποθετείται μεν ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στην προεδρεία της Δ.Ε. του ΕΛΕΜ, αλλά ο σκοπός δεν είναι να αποκλειστούν οι λοιπές παρατάξεις( λέμε τώρα), και έτσι όλες οι αποφάσεις που αφορούν την περιουσία θα παίρνονται από το Δ.Σ.;
Τηρείται αυτή η απόφαση του Δ.Σ.ή έχουμε συνεχείς προσπάθειες του προέδρου του ΕΛΕΜ να δημιουργεί τετελεσμένα;

Η ΔΗΣΥΕ πως τοποθετείται;
Μήπως η “πολιτική συμφωνία” για μοίρασμα των θέσεων μεταξύ ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ (ο ΣΕΤΑΠ στη ΔΗΣΥΕ και το ΤΥΠΑΤΕ στη ΔΑΚΕ) εμποδίζει κάποιους να μιλήσουν;
Ήρθε η ώρα, να συζητήσουμε την ανασυγκρότηση του προεδρείου του Ταμείου (για τη θέση του α’ αντιπροέδρου που είναι και πρόεδρος του ΕΛΕΜ) και οι παρατάξεις να πάρουν επιτέλους θέση. Κανείς πια δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δε βλέπει και δεν ξέρει!

Σε διαφορετική περίπτωση κάποιοι θα είναι συνυπεύθυνοι της προσπάθειας που γίνεται για αυτονόμηση του ΕΛΕΜ από το ΤΥΠΑΤΕ μέσα από την καταρράκωση των διαδικασιών, με σκοπό ο Πρόεδρος της Δ.Ε. να διαχειρίζεται την περιουσία του ταμείου κατά το δοκούν.
Ζητούμε την άμεση σύγκληση του Δ.Σ. του ΤΥΠΑΤΕ για να συζητηθούν τα θέματα που έχουν προκύψει.

Υ.Γ. 1. Προσπάθησαν να “μαζέψουν” εκεί στη ΔΑΚΕ τις “αυτοκρατορικές” αναρτήσεις στις διάφορες ιστοσελίδες του προέδρου του ΕΛΕΜ, αποφασίζοντας να κάνουν τη συγκέντρωση ως παράταξη! Γιατί χρειάζονται αλήθεια το προστατευμένο περιβάλλον του ασφαλούς μονολόγου όταν σε ένα μήνα έχουμε συνέλευση;

Υ.Γ. 2. Η προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων από πλευράς της ΔΑΚΕ, ώστε η συνέλευση να είναι ένας απλός χειροκροτητής στα κρίσιμα θέματα των ακινήτων καλά κρατεί! Πουθενά στη σκέψη τους δεν υπάρχει η διάθεση προσφοράς κάποιας παροχής στους συναδέλφους εδώ και τώρα!
Ακούσαμε απίστευτα πράγματα για τη ΚΥΨΑ στη προσπάθειά τους να μην υπάρξει κατασκήνωση εκεί. Για δημάρχους που ξέρουν ότι άδεια δε θα δοθεί (!), για χελωνάκια και αρχαία που είναι μεγάλο πρόβλημα μόνο για τη περίπτωση της κατασκήνωσης (!), ενώ αν οι φοβεροί ιδιώτες επενδυτές τσιμεντώσουν τα πάντα, κανένα θέμα!
Πόση κοροϊδία να αντέξουμε άραγε;

Υ.Γ. 3. Γιατί εβδομάδες τώρα ο ΕΛΕΜ “αρνείται” στους συναδέλφους της εξελεγκτικής επιτροπής -με διάφορες προφάσεις -να δώσει για έλεγχο το “μικρό ταμείο” (η αλλιώς ταμείο ημέρας);
Και έφτασε τις προάλλες-για να αποφύγει στη συνέλευση την απουσία έκθεσης της εξελεγκτικής επιτροπής – να παρουσιάσει στους συναδέλφους της εξελεγκτικής κάποιες καταστάσεις, όχι όμως τραπεζικούς λογαριασμούς, ούτε καταμέτρηση μετρητών που υπάρχουν σε αυτό!
Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι η υπάλληλος λειτουργεί με δική της πρωτοβουλία κι όχι με εντολές άνωθεν! Τι φοβούνται άραγε;

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Ανακοινώσεις, Συνδικαλιστικά, ΤΥΠΑΤΕ, Υγεία

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022