“Πράσινο φως” από το ΔΣ στο σχέδιο διάσπασης της τράπεζας. Το πρακτικό συμφωνίας για τα εργασιακά με την Διοίκηση.

Δημοσιεύουμε παρακάτω το δελτίο τύπου της τράπεζας που αφορά την έγκριση του σχεδίου διάσπασης της τράπεζας (hive down) και το πρακτικό συμφωνίας για τα εργασιακά ΣΕΤΠ-Διοίκησης.

Για το θέμα του εταιρικού μετασχηματισμού έπεσαν στο κενό οι προτάσεις της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ προς την πλειοψηφία του ΣΕΤΑΠ για συντονισμό της δράσης των σωματείων προκειμένου να συμμετέχουμε και να παρέμβουμε στις διαπραγματεύσεις με την Διοίκηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά το μέλλον της εργασίας μας. Έτσι μείναμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις από μακριά…

Τελικά στις 6 Αυγούστου ο ΣΕΤΠ πιστός στην συνδικαλιστική αλαζονική στάση του παρουσίασε το πρακτικό συμφωνίας με την Διοίκηση της τράπεζας.

Εμείς ελπίζουμε αυτή τη φορά η Διοίκηση να τιμήσει την υπογραφή της, να σεβαστεί και να τηρήσει τη συμφωνία ώστε να μην ξαναδούμε την ρήτρα φάντασμα της κλαδικής για την προστασία των θέσεων εργασίας ή την συμφωνία ΟΤΟΕ-ΣΕΤΠ-Διοίκησης για τον «εθελοντικό χαρακτήρα» της μετακίνησης των εργαζομένων στην INTRUM.

Υ.Γ.: Αλήθεια τι γίνεται με τους συναδέλφους του πρώην RBU που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις τέσσερις γωνιές της Ελλάδας; Θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους;

Δελτίο Τύπου – 28.08.2020

Η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ανακοινώνει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο, κατά την από 27.08.2020 συνεδρίασή του, ενέκρινε το Σχέδιο Σύμβασης Διάσπασης της Τράπεζας (εφεξής η “Διασπώμενη”) με απόσχιση του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητάς της και εισφορά του σε σύσταση νέας εταιρείας, η οποία θα λάβει άδεια λειτουργίας ως πιστωτικό ίδρυμα (εφεξής η “Επωφελούμενη”), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 2515/1997 και των άρθρων 54 παρ. 3, 57 παρ. 3 και 59-74 του ν. 4601/2019, όπως ισχύουν (εφεξής η “Διάσπαση”).

Τα στοιχεία του ενεργητικού και παθητικού του εισφερόμενου τραπεζικού κλάδου, όπως αυτά εμφανίζονται στον ισολογισμό μετασχηματισμού της Διασπώμενης με ημερομηνία 31 Ιουλίου 2020 (εφεξής ο “Ισολογισμός Μετασχηματισμού”), θα μεταφερθούν ως στοιχεία του ισολογισμού της Επωφελούμενης, σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 5 του ν. 2515/1997. Όλες οι πράξεις της Διασπώμενης που διενεργούνται από την 1η Αυγούστου 2020 μέχρι την ολοκλήρωση της Διάσπασης και αφορούν τον αποσχιζόμενο κλάδο θα θεωρούνται ότι διενεργούνται για λογαριασμό της Επωφελούμενης.

Με την ολοκλήρωση της Διάσπασης θα επέλθουν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

ιδρύεται η Επωφελούμενη και η Διασπώμενη καθίσταται μέτοχος αυτής, λαμβάνοντας το σύνολο των μετοχών εκδόσεως της Επωφελούμενης και ειδικότερα 5.400.000.000 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας € 1,00 εκάστη,

η Επωφελούμενη υποκαθίσταται ως καθολική διάδοχος στο σύνολο της εισφερόμενης σε αυτήν περιουσίας (ενεργητικό και υποχρεώσεις), όπως αυτή αποτυπώνεται στον Ισολογισμό Μετασχηματισμού του αποσχιζόμενου κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας και θα διαμορφωθεί μέχρι την ολοκλήρωση της Διάσπασης, και

η Διασπώμενη παύει να είναι πιστωτικό ίδρυμα, ενώ οι μετοχές της παραμένουν εισηγμένες στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η ολοκλήρωση της Διάσπασης τελεί υπό την αίρεση της κατά τον Νόμο απαιτούμενης έγκρισης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Τράπεζας, καθώς και της λήψης όλων των αναγκαίων εγκρίσεων και αδειών από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Η Τράπεζα Πειραιώς θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την εξέλιξη της διαδικασίας της Διάσπασης, σε συμμόρφωση με το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022