ΠΟ.Κ.Ε.ΑΤΕ.Π: Η ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

 Έναρξη: Δευτέρα 4 Οκτωβρίου  2021 ώρα 11:00 – 13:00

(Στα γραφεία του ΠΟ.Κ.Ε.ΑΤΕ.Π, Κάνιγγος 23)

Το ΠΟ.Κ.Ε.ΑΤΕ.Π για την επερχόμενη περίοδο απευθύνεται στα μέλη του προσφέροντας  την δυνατότητα  λειτουργίας τμημάτων και δραστηριοτήτων τόσο διαδικτυακά, όσο και δια ζώσης τηρώντας σχολαστικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια των μελών του, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ**

Ένα τέτοιο, δια ζώσης παρακολούθησης σεμινάριο,, είναι και το:

 Η ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΣΑ  ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Σκοπός του προτεινόμενου σεμιναρίου είναι να κοιτάξουμε στο πρωτογενές υλικό θεατρικών έργων, που είναι και εκείνο των ανθρωπίνων παθών, για να βρούμε τις κοινές συνιστάμενες που διέπουν τη συμπεριφορά μας, τις σχέσεις μας με τους άλλους, την επικοινωνία με τον εαυτό μας. Ρόλοι, αδιέξοδα, συμβιβασμοί, ανεκπλήρωτες επιθυμίες, ατελεύτητα πένθη, αλλά και όνειρα, φαντασιώσεις, πόθοι, πράξεις και δράση, συναποτελούν το περιεχόμενο τόσο μιας θεατρικής παράστασης όσο και του  ανθρώπινου βίου.

Η παραίνεση του Φρόιντ να διαβάζουμε τα σημαντικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας εφόσον επιθυμούμε να γνωρίσουμε τα μυστικά του ανθρώπινου ψυχισμού και, ειδικά, του ασυνειδήτου, έδωσε στα λογοτεχνικά κείμενα την αξία της πηγής. Το θέατρο ανήκει σε αυτή την πηγή. 

Κόστος σεμιναρίου : 60 € / δίμηνο με καταβολή του ποσού στο λογαριασμό του Πο.κε.ατε.π  Νο 6017040039777 (εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου από την έναρξη των μαθημάτων).

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στα μαθήματα είναι η εγγραφή στο πο.κε.ατε.π  και για τους μη εργαζόμενους στον Όμιλο  η προπληρωμή της ετήσιας συνδρομής (24 Ευρώ).

Εισηγητής:

Κώστας Σπηλιώτης, ψυχαναλυτικός ψυχοθεραπευτής, Δρ. Πολιτικών Επιστημών (Επικοινωνία – Πολιτική Κοινωνιολογία) Πανεπιστημίου Paris IX – Dauphine Γαλλίας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Στασινοπούλου Ελένη: 6937281071, e-mail: stasinopouloueleni@gmail.com

Σοφικίτου Κατερίνα:     6937009784  e-mail: ksofiki@hotmail.com

** Διευκρινίζεται ότι,

ο αριθμός των ατόμων που θα συμμετέχουν δεν μπορεί να ξεπερνά τα 10 άτομα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή σε σεμινάριο με φυσική παρουσία είναι η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή ανάρρωσης από νόσηση κορωνοιού εντός τελευταίου 6μήνου.

Σε περίπτωση συμμετέχοντα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένος (μονοδοσικό και 14 μέρες ή ολοκλήρωση 2 δόσεων και 14 μέρες μετά) υφίσταται υποχρέωση εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοιό είτε με την μέθοδο της μοριακής ανίχνευσης έως 72 ώρες πριν το σεμινάριο ή με την μέθοδο ταχεία ανίχνευσης έως 48 ώρες πριν το σεμινάριο με ισχύ για μια εβδομάδα.

Η βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος, μετά την διενέργεια του ελέγχου, θα εκδίδεται από την πλατφόρμα https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/bebaiose-arnetikou-diagnostikou-elegkhou-koronoiou-covid-19 και θα γίνεται επίδειξη σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή προκειμένου να μπορεί να μπορεί να ελεγχθεί από τον υπεύθυνο του σεμιναρίου μέσω της ανίχνευσης QR code.

Ευχόμαστε  ολόψυχα καλή και δημιουργική σεζόν.

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση, ΠΟΚΕAΤEΠ

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022