Πειραιώς: η σιωπή δεν είναι χρυσός

Η σιγή ιχθύος από τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς για τις… οδηγίες αντιμετώπισης απρόσκλητων συνδικαλιστών μοιάζει με στήριξη των στελεχών της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΔΑΔ), επί του παρόντος. Και η σιγή ασυρμάτου είναι σε έναν βαθμό… κατανοητή, καθώς η ΔΑΔ έχει να ασχοληθεί με τους 200 εργαζόμενους του RBU που αρνήθηκαν να μεταβούν στην Ιntrum και διανύουν τη 10η εβδομάδα υποχρεωτικής άδειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα τους ζητήθηκε με e-mail να επικαιροποιήσουν την αξιολόγησή τους με τον προϊστάμενό τους (!). Τι μπορεί να άλλαξε τους τελευταίους τρεις μήνες που βρίσκονται στα σπίτια τους και από ποιον προϊστάμενο, είναι άλλης τάξεως ζήτημα.

Εντελώς ακατανόητη όμως είναι η «μουγκαμάρα» της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ), που μέχρι χθες το απόγευμα δεν είδε, δεν άκουσε, δεν διάβασε τίποτα απ’ όσα καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές της Πειραιώς.

Είναι πιθανό η ΟΤΟΕ να μη διαθέτει τα γρήγορα αντανακλαστικά του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που τοποθετήθηκε αμέσως στο πλευρό των εργαζομένων της Πειραιώς. Και προφανώς χρειάζονται πολλές συνεδριάσεις για να τοποθετηθεί στις προσπάθειες της διοίκησης της Πειραιώς να φιμώσει και να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, δίνοντας οδηγίες προς τους διευθυντές των καταστημάτων που αγγίζουν τα όρια του γελοίου.

Ισως σήμερα με την ευκαιρία της συνεδρίασης του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος της Ομοσπονδίας να μπορέσουν να συζητήσουν και να καθορίσουν τη μετέπειτα στάση τους. Βέβαια η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει άλλα ζητήματα, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, αλλά αυτό δεν… απαγορεύει τη συζήτηση και άλλων θεμάτων.

Πηγή: www.efsyn.gr

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ενημέρωση, Τραπεζικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022