Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Πέμπτη 02/06/2022 στο νομό Αιτωλοακαρνανίας (7.45 π.μ.–11.45 π.μ.)

 

Απέναντι στη νέα λαίλαπα που περιμένουμε το καλοκαίρι με το κλείσιμο περίπου 50 καταστημάτων κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.

 

Μια πρώτη απάντηση στις μεθοδεύσεις της Διοίκησης δόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αχαΐα με την επιτυχημένη στάση εργασίας εκεί.

 

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται…

 

Δεν σταματάμε!

 

Στο πλευρό μας είναι οι τοπικές κοινωνίες – δημοτικοί, πολιτικοί, κοινωνικοί, οικονομικοί αλλά ακόμα και εκκλησιαστικοί φορείς της ευρύτερης περιοχής.

Το μέτωπο των εργαζομένων ενισχύεται και δυναμώνει…

 

Σε στάση εργασίας καλούν την Πέμπτη 02/06/2022 τους εργαζομένους 5 σύλλογοι στην τράπεζα Πειραιώς (ΣΕΤΑΠ, ΣΕΥΤΠΕ, ΕΝΩΤΙΚΟΣ, ΣΥΓΤΕ,ΣΕΤΠ) προκειμένου να αποτραπούν τα σχέδια της Διοίκησης για περαιτέρω συρρίκνωση του δικτύου της τράπεζας.

 

Την ώρα του αγώνα τα λόγια περιττεύουν.

 

  • Συμμετέχουμε μαζικά στην στάση εργασίας την Πέμπτη 02/06/2022 στο νομό Αιτωλοακαρνανίας

 

  • Στέλνουμε ένα μήνυμα στη Διοίκηση της τράπεζας!

 

Ως εδώ!

 

Όχι στη διάλυση των καταστημάτων

 

όχι στη διάλυση της Κοινωνίας

 

Παρακάτω οι ανακοινώσεις των 5 συλλόγων:

 

———————————————————–

 

ΣΕΤΑΠ : 4ωρη στάση εργασίας στα Κατ/ματα του Ν. Αιτωλοακαρνανίας

 

Συνάδελφοι,

Ο φημολογούμενος νέος κύκλος  κλεισίματος  καταστημάτων στην  Τράπεζα Πειραιώς, αποτελεί  συνέχεια  της αδιέξοδης  εμμονικής λογικής της συρρίκνωσης,   στο βωμό της οποίας επιχειρείται η σταδιακή  απαξίωση εργαζομένων, πελατών και τοπικών κοινωνιών.

Οι μεθοδεύσεις της Τράπεζας δεν έχουν αντιπάλους μόνο τους εργαζόμενους αλλά και την ίδια την  πραγματικότητα, την ίδια την κοινωνία.

Συγκρούεται με τους ανθρώπους της  και απαξιώνει το πολυτιμότερο κεφάλαιο που διαθέτει, μειώνοντας σε επικίνδυνο βαθμό την «κεφαλαιακή επάρκεια» που της προσφέρουμε διαχρονικά.

Συγκρούεται με τις αρχές και τις αξίες που η ίδια ευαγγελίζεται και την κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα της χώρας μας.

Συγκρούεται  με τους πελάτες της και τις ανάγκες των   τοπικών  κοινωνιών. Διαρρηγνύει αλόγιστα  τη διαχρονική  σχέσης της  με την Ελληνική Επαρχία, τα νησιά μας, τις τοπικές κοινωνίες, με κοινωνικές ομάδες  και την Ελληνική οικογένεια. Σπάει μακροχρόνιους δεσμούς με ανυπολόγιστες συνέπειες μεσοπρόθεσμα.

Ο ΣΕΤΑΠ αντιπαλεύει διαχρονικά τις εμμονικές  λογικές και τις πρακτικές της συρρίκνωσης, πάντα δίπλα και μαζί με τις τοπικές κοινωνίες και  με συντονισμένες παρεμβάσεις σε συνδικαλιστικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Σε στενή συνεργασία με τον Δήμαρχο Θέρμου κ. Κωνσταντάρα και την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτικών, κοινωνικών, εκκλησιαστικών και οικονομικών φορέων της ευρύτερης  περιοχής, συνδιοργανώνουμε κοινή εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στο φημολογούμενο κλείσιμο του τοπικού καταστήματος.

Προκηρύσσουμε 4ωρη Στάση εργασίας ( 7.45 π.μ.–11.45 π.μ.)   την Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022, για τα  καταστήματα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας  και   συγκέντρωση έξω από το κατάστημα Θέρμου στις 10.00 π.μ.. 

Απέναντι στις απαράδεκτες  μεθοδεύσεις τις Διοίκησης απαντάμε με συντονισμένες κινήσεις σε επίπεδο Τράπεζας  και ευρύτερες συμπορεύσεις σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας, κεντρικούς και τοπικούς φορείς ώστε οι παρεμβάσεις μας να είναι μαζικές και στοχευμένες και  να  φέρουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Πέραν  των παρεμβάσεων σε τοπικό επίπεδο, προχωράμε όλοι μαζί  στα επόμενα βήματα για  συντονισμένες και μαζικές   Πανελλαδικές αγωνιστικές   παρεμβάσεις σε επίπεδο Τράπεζας διότι η μάχη κατά της συρρίκνωσης είναι κοινή και  μας αφορά όλους είτε στο Δίκτυο είτε στις Διευθύνσεις.

 ———————————————–

 

Κοινή ανακοίνωση ΣΕΥΤΠΕ – Ε.Σ.Ε.Τ.Π – ΣΥΓΤΕ

 

4ωρη Στάση Εργασίας σε όλα τα καταστήματα του νομού Αιτωλοακαρνανίας

_______________________________________________________

 

Οι Σύλλογοι εργαζομένων ΣΕΥΤΠΕ, ΕΣΕΤΠ (πρ. Μακ. Θράκης) και ΣΥΓΤΕ (πρ. Γενικής), προκήρυξαν από κοινού, 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 2/6 στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας και ταυτόχρονη παράσταση διαμαρτυρίας στις 10:00 π.μ. στο κατάστημα Θέρμου, ως απάντηση στο επικείμενο κλείσιμο του καταστήματος Τράπεζας Πειραιώς αλλά και το μαζικό κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα. Η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει βαρύτατο πλήγμα για τους ανθρώπους της περιφέρειας, όπως και για την τοπική επιχειρηματικότητα.

Η Τράπεζα Πειραιώς, η μεγαλύτερη ελληνική συστημική Τράπεζα, ήδη ανακεφαλαιοποιημένη τέσσερις (4) φορές με χρήματα του ελληνικού λαού, έχει από ετών επιδοθεί σε μια αδιέξοδη επιχειρηματική στρατηγική που ευαγγελίζεται την ανάπτυξη αλλά επενδύει στη συρρίκνωση.

Η στρατηγική αυτή της βίαιης συρρίκνωσης του δικτύου:

  • Δυσχεραίνει την πρόσβαση των πολιτών σε ποιοτικές, πελατοκεντρικές τραπεζικές υπηρεσίες, τόσο αναγκαίες για συναλλασσόμενους που κατά κανόνα στερούνται ψηφιακών δεξιοτήτων και ταυτόχρονα,
  • Πλήττει τις τοπικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν μέσα από εξειδικευμένη τραπεζική συμβουλευτική να εισφέρουν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Καταγγέλλουμε επιπλέον, τη νέα απόπειρα να περικοπούν θέσεις εργασίας των εκεί εργαζόμενων, οι οποίοι παρόλη την πολύχρονη πείρα και τις σχέσεις εμπιστοσύνης με το πελατειακό κοινό, επιχειρείται να οδηγηθούν στην ανεργία, την ώρα που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συγκαταλέγεται στις πρώτες περιφέρειας της χώρας σε ποσοστό ανεργίας.

Για τους λόγους αυτούς, οι Σύλλογοί μας καλούν:

  • Τη Διοίκηση της Τράπεζας να μην προχωρήσει στο κλείσιμο των καταστημάτων που υποβαθμίζει την περιφέρεια και οδηγεί σε ανεργία τους συναδέλφους μας.
  • την Περιφερειακή και Δημοτική αρχή να αποτρέψουν μια τέτοια αρνητική εξέλιξη που στρέφεται κατά των πολιτών.
  • την τοπική κοινωνία να δώσει ηχηρό παρών συμμετέχοντας στην παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο των καταστημάτων.

Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των καταστημάτων και τη διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας των συναδέλφων μας.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς ΣΕΥΤΠΕ – Ε.Σ.Ε.Τ.Π – ΣΥΓΤΕ

 

———————————–

 

ΣΕΤΠ: Συμμετοχή στην κινητοποίηση στο νομό Αιτωλοακαρνανίας

 

Συνάδελφοι,

 

Ο Σύλλογος μας υποστηρίζει σταθερά τη συμμετοχή στις συλλογικές κινητοποιήσεις.

Αυτό θα πράξει και για την τετράωρη στάση εργασίας (07:45 – 11:45) που προκηρύχθηκε για την Πέμπτη 2/6/22, για τους εργαζόμενους στα καταστήματα του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Αγωνιζόμαστε και στεκόμαστε ενάντια στη συρρίκνωση του Δικτύου καταστημάτων.

Αγωνιζόμαστε και στεκόμαστε ενάντια στη συρρίκνωση του προσωπικού.

Ο δρόμος θα είναι μακρύς.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Ανακοινώσεις, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022