ΟΤΟΕ και συνδικάτα κατά Πειραιώς

Ζητούν παρέμβαση υπουργείου Εργασίας και κομμάτων για να σταματήσουν η συρρίκνωση του δικτύου και οι εκβιασμοί εις βάρος των εργαζομένων.

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς αφυπνίζει την ΟΤΟΕ και τα συνδικάτα των τραπεζών. Για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο και εν μέσω πανδημίας προκαλεί την μήνιν των εργαζομένων αφού με αιφνιδιαστικές κινήσεις που δείχνουν ότι, ειδικά αυτήν την περίοδο, στερείται κοινωνικής ευαισθησίας, η διοίκηση της τράπεζας θέτει σε αναγκαστική άδεια 140 εργαζόμενους που δεν αποδέχονται την απόλυσή τους μέσω του προγράμματος εθελούσιας εξόδου, το οποίο έχει πιάσει τον στόχο του. Αφορμή για τη νέα αναστάτωση, το κλείσιμο 53 καταστημάτων και κινητών συνεργείων σε όλη την επικράτεια (9 στην Αττική, 4 στη Θεσσαλονίκη και 40 στην περιφέρεια), όπως αναφέρει ο Σύλλογος εργαζομένων.

Οι συνδικαλιστές ζητούν παρέμβαση των κομμάτων και του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να αποτραπεί, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, «τόσο η συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων της τράπεζας όσο και το σκηνοθετημένο αδιέξοδο το οποίο η Τράπεζα Πειραιώς επιβάλλει στους εργαζόμενους».

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα γιατί η διοίκηση της τράπεζας, αντί να αναζητήσει μέσω διαλόγου μια συναινετική λύση, όπως γινόταν στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, επιλέγει τώρα την αυταρχική μέθοδο και τη συρρίκνωση του περιφερειακού δικτύου εντείνοντας την αγωνία για το αύριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΤΟΕ, από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι και τις 17/12/20 η Πειραιώς θα έχει κλείσει 810 καταστήματα δικτύου ή το 64% του δικτύου που είχε το 2013 στην Ελλάδα, μεγάλο μέρος του οποίου απευθυνόταν ειδικά στην περιφέρεια και στους κατοίκους της υπαίθρου, λόγω της ΑΤΕ την οποία απορρόφησε.

Από 1.280 καταστήματα το 2013, θα μείνει με μόνο 470 στα τέλη του 2020. Κατά το ίδιο διάστημα οι εργαζόμενοι στην τράπεζα μειώθηκαν κατά 7.700 ή κατά 45% και στον Ομιλο κατά 13.750 ή κατά 55%. Στις αρχές του 2021 οι εργαζόμενοι θα είναι –μετά και την εθελούσια που μόλις ολοκληρώθηκε– περίπου 9.400, από 17.138 το 2013. Οι δαπάνες μισθοδοσίας θα έχουν, αντίστοιχα, μειωθεί κατά 240 εκατομμύρια ετησίως ή κατά 38%, με παράλληλη αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας (κυρίως λόγω εντατικοποίησης της εργασίας, γιατί οι εναπομένοντες εργαζόμενοι καλύπτουν και τα κενά όσων αποχωρούν) κατά 35%.

πηγή: www.efsyn.gr

Κατηγορίες: [show_post_categories show="category" hyperlink="yes"]

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022