Όταν «το έθνος υποκλείνεται»…

Με μια ανορθογραφία εντυπωσιακή ακόμα και για τα δικά του δεδομένα ολοκλήρωσε ο κ. Πάνος Καμμένος την αυτοσκηνοθεσία του κυριακάτικου μελοδράματός του: θεία κοινωνία το πρωί, με στολή αγαθού χριστιανού, μέγαρο Μαξίμου λίγο αργότερα και λύση ενός εξαιρετικά ανορθόγραφου συμβολαίου πολιτικής συμβίωσης, συνέντευξη Τύπου αμέσως έπειτα, με στολή νεομακεδονομάχου, τέλος, πτήση με ελικόπτερο πάνω από τα Ιμια, με στρατιωτική στολή. Εν πτήσει ακόμα, ανάρτησε τη φωτογραφία του στο τουίτερ, τη στιγμή που ρίχνει δάφνινο στεφάνι στο Αιγαίο, με την εξής λεζάντα: «Τελική πράξη…. από εκεί που ξεκίνησε το ταξίδι. ΙΜΙΑ τώρα. Τιμή στους ΗΡΩΕΣ ΒΛΑΧΑΚΟ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΓΙΑΛΟΨΟ και σε ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΕΠΕΣΑΝ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΥΠΟΚΛΕΙΝΕΤΑΙ».

Δικά του τα κεφαλαία. Δικό του και το πρωτοφανές «υποκλείνεται», με το ποικιλότροπα αποκαλυπτικό έψιλον γιώτα του «κλείνω» αντί του γιώτα του «υποκλίνομαι». Θα μπορούσε να επικαλεστεί την έκτακτη συγκίνηση ο κ. Καμμένος, για να δικαιολογήσει την τόση αστοχία του. Ή να καταγγείλει τη σκοτεινή συνωμότρια προσωδία, που χάθηκε αφήνοντάς μας δίχως μπούσουλα, και τους ανθέλληνες κατασκευαστές του τουίτερ, που δεν ενσωμάτωσαν αυτόματο υπερδιορθωτή στο προϊόν τους. Θα μπορούσε τέλος να συμπεριλάβει στις καταγγελίες του τον Σιγισμούνδο Φρόυντ, που μας έμαθε ότι κανένα λάθος δεν είναι άνευ σημασίας: αν σε κυρίεψε ο φόβος ότι το κόμμα σου θα χρειαστεί σε λίγο την ταμπέλα «Κλειστόν», ακόμα και το έρμο το «υποκλίνομαι» με έψιλον γιώτα θα το γράψεις.

Το αν η παραίτηση του κ. Καμμένου θα τον ωφελήσει, επιτρέποντάς του να διατηρήσει εν ζωή ένα κόμμα που φυλλορροεί, αμφισβητείται· υπάρχουν κι άλλοι εθνοκαιροσκόποι. Βέβαιο είναι, πάντως, ότι ωφελεί τον κ. Αλέξη Τσίπρα: μπορεί πια να εμφανίζεται απεξαρτημένος από τον τοξικό εταίρο του, και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο ρίσκο, παρότι αυτοδιαφημίστηκε σαν πολιτικός του ρίσκου. Ωφελεί συγχρόνως τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την κ. Φώφη Γεννηματά, που κατανοούν ότι η κατά βάθος επιθυμία τους, η υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, θα συντελεστεί χωρίς να χρειαστεί να αποθηκεύσουν οι ίδιοι τη σάρισα, στη γοητεία της οποίας υπέκυψαν όψιμα, αναθεωρώντας αρρήτως την πάγια κομματική άποψη.

Θα κάνουν τεράστια χάρη στο ακροατήριό τους όλοι οι κομματικοί ηγέτες αν στις συζητήσεις των επόμενων ημερών αποφύγουν να πουν το (μη) διδακτικό εκείνο ότι «τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο της μικροπολιτικής». Εχει και η υποκρισία τα όριά της. Και η ανοχή της.

Του Παντελή Μπουκάλα από την Εφημερίδα Καθημερινή

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ενημέρωση, Κοινωνικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022