Όταν η πραγματικότητα εκδικείται τα μεγάλα λόγια

Ψίχουλα και εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων με την Επιχειρησιακή Σύμβαση 2022 -24

Βράδυ Παρασκευής, την τελευταία εργάσιμη του Ιουλίου, βγήκε η ανακοίνωση του ΣΕΤΠ, σχετικά με τη συμφωνία επιχειρησιακής σύμβασης που έληγε το Σαββατοκύριακο.

Η έγνοια του ΣΕΠΤ να καλύψει το πενιχρό αποτέλεσμα φάνηκε από την προβολή δικαιολογιών σχετικά με τις πολλές προσπάθειες που προηγήθηκαν, 13 συναντήσεις και κορύφωση των εξαντλητικών διαπραγματεύσεων…

Η κοινή πείρα μας έχει διδάξει ότι όποτε κάποιος επικαλείται τις πολλές του προσπάθειες, δεν έχει πετύχει στα αποτελέσματα. Εξ ού και οι αναφορές στην ακρίβεια που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και όχι η Τράπεζα και τα εμπόδια που έβαλαν οι υπόλοιποι Σύλλογοι σε μια κατά τα άλλα «θεσμική επιτυχία του ΣΕΤΠ».

Το περιεχόμενο της επιχειρησιακής με τα θηριώδη ποσά – δυστυχώς για το ΣΕΤΠ αλλά και για μας, που δεν μας πρέπουν τέτοιοι διαπραγματευτές, ήρθε μετά τις επιχειρησιακές συμβάσεις της Eurobank και της Εθνικής.
Και η πραγματικότητα εκδικείται τα μεγάλα λόγια!

Τα εφάπαξ ποσά για την ακρίβεια είναι μικρότερα σχεδόν για όλους μας όχι μόνο από την Εθνική αλλά και την Eurobank!

Δυστυχώς για το ΣΕΤΠ υπάρχει προηγούμενο μέτρο σύγκρισης με τις άλλες συστημικές και ο ΣΕΠΤ πέρασε κάτω από τον πήχυ.

Όχι τίποτε άλλο αλλά μεσολάβησε και μια πολύ επιτυχημένη απεργία που στηρίχτηκε από όλους τους Συλλόγους. Φαντάσου να μην…

Οι όποιες μικρές αυξήσεις αφορούν πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες συναδέλφων π.χ. ΑΜΕΑ (που έχουν υποστεί μεγάλες πιέσεις για εθελούσιες τόσο καιρό), πολύτεκνοι, τέκνα συναδέλφων που εισάγονται στο πανεπιστήμιο ή ειδικούς ρόλους και αφήνουν πικρή γεύση σε όλους τους άλλους.

Μπορεί να υπήρξαν καλές προθέσεις αλλά τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά.

Για να θυμηθούμε και τον Χάρολντ Μακμίλαν, έναν παλιό πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας που ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο τη δεκαετία του 1960 τι φοβάται πιο πολύ και απάντησε : Τα γεγονότα, αγαπητέ μου, τα γεγονότα!

Η δημοσίευση της συμφωνίας συνέπεσε -πιθανόν όχι τυχαία- με τα Bonus που δόθηκαν με αδιαφανή κριτήρια σε μέρος των καταστημάτων, ίσως σε μια προσπάθεια να μην φανεί η γύμνια των παροχών της, κυρίως όμως φαίνεται ότι η Διοίκηση της τράπεζας γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της αυτόν τον συνδικαλισμό…

Ίσως μια ενοποίηση και ο αγωνιστικός συνδικαλισμός να μας πήγαινε παρακάτω ή τουλάχιστον να μαθαίναμε: Ποιοί συνάδελφοι πήραν χρήματα, πόσα πήραν, με ποιά κριτήρια; Δεν είναι ομαδική η δουλειά στα καταστήματα;

Σταχυολογούμε μερικά από τα σχόλια των συναδέλφων στο mail της Συσπείρωσης, μόλις πληροφορήθηκαν το περιεχόμενό της συμφωνίας:

  • “Ντροπή πάντως. Δεν είναι μόνο ο ΣΕΤΠ όλη η τράπεζα. Δεν μας αντιπροσωπεύει όλους. Πρόσφατα είχαμε αξιολόγηση και μιλήσαμε για διαφάνεια και για έμπνευση εμπιστοσύνης. Καμία διαφάνεια, καμία εμπιστοσύνη και κανένας σεβασμός υπό αυτές τις συνθήκες. Επίσης αν νομίζουν ότι με τα 360 ή 240 ή 150 έχουμε λύσει το πρόβλημα του πληθωρισμού εγώ δέχομαι να λάβω για δυο μήνες το δικό τους μισθό (για τα στελέχη της Διοίκησης ) και θα τους δώσω μπόνους 500 ευρώ, για να δούμε ποιος κοροϊδεύει ποιον.”
  • “Γιατί αυτός ο ρατσισμός με το επίδομα μόνο σε συγκεκριμένους ρόλους; Οι υπόλοιποι συνάδελφοι στα καταστήματα και στις κεντρικές δεν συμβάλουν στα αποτελέσματα της Τράπεζας; Αίσχος!”
  • Ψίχουλα και εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων κατάφεραν μετά από την περήφανη και σκληρή διαπραγμάτευση οι συνάδελφοί του ΣΕΤΠ.
  • Οι ίδιοι που δεν έβλεπαν αναγκαστικές δυσμενείς μεταθέσεις εκατοντάδων χλμ, που πανηγύρισαν με την κλαδική και την ρήτρα μη απολύσεων, που χλευάζουν στα σόσιαλ τους αγώνες των άλλων συλλόγων, αυτοί που ψήφισαν απόρριψη ένστασης για άσσο στην αξιολόγηση των συναδέλφων…
  • Όχι χάντρες και καθρεφτάκια δεν θα μοιράσουν στους ιθαγενείς, σαν τον Κολόμβο. Μπορεί σανό και κουτόχορτο…
  • “Καλημέρα, στην επόμενη ακόμα πιο πετυχημένη διαπραγμάτευση, φοβάμαι ότι θα μας χρεώσουν και τους καφέδες και τους χυμούς που σερβίρουν στις συναντήσεις!
  • “Κρίμα που δεν έχουν μείνει θυρίδες στο κατάστημα για να βάλω την αύξηση!

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. ΣΕΤΑΠ, Ανακοινώσεις, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022