Ομολογία εξαπάτησης…

Παραδέχτηκε ο υπουργός Εργασίας την περικοπή της έκπτωσης για τις ασφαλισμένες μητέρες και με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ προσπάθησε να ανασκευάσει την γκάφα (;) της ηγεσίας του υπουργείου του.

Απαντώντας στην αποκάλυψη που έκανε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ διά της τομεάρχη Εργασίας του κόμματος, Εφης Αχτσιόγλου, σχετικά με την κατάργηση της έκπτωσης του 50% στην εισφορά σύνταξης για ένα δωδεκάμηνο μετά τον τοκετό, ο κ. Βρούτσης έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα τηρηθούν οι μειωμένες εισφορές για τις εργαζόμενες μητέρες. Ομως, προηγουμένως, επέρριψε την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατά τη γνώμη του «δημιούργησε κενό νόμου», αναγκάζοντας προφανώς τον κ. Μηταράκη να το καλύψει, καταργώντας μια ευνοϊκή ρύθμιση που ίσχυε επί 13 χρόνια. «Τονίζω ξεκάθαρα ότι στο παρόν νομοσχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης θα υπάρξει μέριμνα με ειδική διάταξη που θα αποσαφηνίζει και λύνει οριστικά το νομικό καθεστώς της απασχόλησης των εργαζόμενων γυναικών που αποκτούν παιδί, διατηρώντας τις μειωμένες εισφορές για τις εργαζόμενες μητέρες».

«Η απόφαση του κ. Βρούτση, που μειώνει το εισόδημα των οικογενειών που αποκτούν παιδιά, θα συνέχιζε να ισχύει αν δεν την αποκαλύπταμε» ανταπάντησε η κ. Αχτσιόγλου και πρόσθεσε: «Οταν αποκαλύψαμε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια, η οποία έγινε παράλληλα με την ψήφιση του επιδόματος γέννησης και ουσιαστικά το αφαιρούσε πριν καν το χορηγήσει, πέταξε την ευθύνη μέσω “κύκλων” του στον κ. Μηταράκη. Πλέον, με καθυστέρηση μίας ημέρας ομολόγησε την αθλιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε βάρος των νέων οικογενειών, τον εμπαιγμό και την επιχείρηση εξαπάτησής τους».

Πηγή: www.efsyn.gr

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ασφαλιστικά, Ενημέρωση

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022