Οδηγίες της τράπεζας για την σταδιακή επιστροφή εργαζομένων στους χώρους εργασίας

Δημοσιεύουμε παρακάτω τις οδηγίες της τράπεζας για την σταδιακή επιστροφή εργαζομένων στους χώρους εργασίας μετά την 4ή Μαΐου.

………………………………………………………………………………………..

Αγαπητοί συνεργάτες,

Η Τράπεζα Πειραιώς, σε στενή συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και με τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας, εφαρμόζει, σε σχέση με τη διαχείριση του ιού COVID-19, και ήδη προ της διάγνωσης κρουσμάτων στη χώρα μας, όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας για τους εργαζομένους, τους προμηθευτές και τους πελάτες της, θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο την υγεία και την ασφάλεια όλων.

Στο πλαίσιο αυτό, με κατεύθυνση τη σταδιακή επιστροφή στα κτήρια των κεντρικών μονάδων συνοψίζουμε συστάσεις και πρακτικές, προκειμένου να είμαστε όλοι συντονισμένοι αναφορικά με την ασφαλή επιστροφή μας στον εργασιακό χώρο.

Το πλάνο επιστροφής στους χώρους των κεντρικών μονάδων θα γίνει σε ευθυγράμμιση με τα επιστημονικά δεδομένα και τις κατευθυντήριες οδηγίες που δόθηκαν από τις αρχές. Ο χρόνος της επιστροφής του καθενός/μιάς θα προσδιοριστεί από τις επιμέρους μονάδες και τους επικεφαλής των ομάδων σας.

Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε εξασφαλίσει ότι το πλήθος των εργαζομένων που θα υπάρχει στους χώρους θα είναι σύμφωνο με τις οδηγίες για τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας.

Κατά την επάνοδο στους χώρους εργασίας, θα πρέπει να αναδείξουμε την ατομική υπευθυνότητα και την πιστή τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής ως τον σημαντικότερο παράγοντα για την αποφυγή διάδοσης του ιού.

Συγκεκριμένα:

·         Συστήνουμε, σε όσους έχουν τη δυνατότητα, να αξιοποιούν ιδιωτικά μέσα μετακίνησης για αποφυγή συγχρωτισμού σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Αν δεν είναι εφικτό να αξιοποιήσουν δικό τους μέσο οι εργαζόμενοι, υπενθυμίζουμε πως πρέπει να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας (μάσκα, αλκοολούχο διάλυμα).

·         Κανένας εργαζόμενος που εμφανίζει ήπιο σύμπτωμα ίωσης δεν εισέρχεται στον εργασιακό χώρο χωρίς να έχει λάβει καθοδήγηση από τους Ιατρούς της Τράπεζας που θα επικυρώσουν ή όχι τη δυνατότητα προσέλευσής του.

·         Τηρούμε σχολαστικά τις αποστάσεις, με ελάχιστη απόσταση τα δύο (2) μέτρα μεταξύ των ατόμων.

·         Πλένουμε σχολαστικά και τακτικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο διάλυμα. Παράλληλα, αποφεύγουμε την επαφή των χεριών με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα).

·         Στην περίπτωση που χρησιμοποιούμε μάσκα ή γάντια, είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί και δεν φέρνουμε τα γάντια σε επαφή με το πρόσωπο, καθώς οι επιμολυντικοί παράγοντες παραμένουν οι ίδιοι.

·         Είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί στη χρήση κοινόχρηστων χώρων (τουαλέτες / κουζίνες), τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας και εισερχόμενοι ένας-ένας με βάση την προτεραιότητα.

·         Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων εν ώρα εργασίας, φροντίζουμε να μη συγχρωτιζόμαστε σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο με άλλους συναδέλφους σε απόσταση μικρότερη των 2 μέτρων.

·         Αποφεύγουμε τη χρήση ανελκυστήρα με άλλους συναδέλφους μειώνοντας την πιθανότητα διασποράς του ιού. Η χρήση του ανελκυστήρα γίνεται από άτομα που το έχουν ανάγκη και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας σύμφωνα με τη χωρητικότητά τους.

·         Αποφεύγονται οι συναντήσεις σε κλειστούς χώρους και ενισχύεται η χρήση εναλλακτικών καναλιών επικοινωνίας. Εφόσον χρειάζεται να γίνει συνάντηση, τηρείται πιστά η οδηγία για απόσταση ασφαλείας 2 μέτρων.

·         Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την υγεία μας, επικοινωνούμε με τους Ιατρούς Εργασίας της Τράπεζας.

Ταυτόχρονα :

 ·         Συνεχίζεται η εφαρμογή του πρωτοκόλλου συστηματικού καθαρισμού σε όλες τις εγκαταστάσεις της Τράπεζας, υπενθυμίζοντας ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και απολυμάνσεις στα κτήρια των κεντρικών μονάδων.   

·         Έχει αυξηθεί η περιοδικότητα και ο εντατικός καθαρισμός στους κοινόχρηστους χώρους.

·         Έχουν μπει σχετικές σημάνσεις για ενίσχυση των πρακτικών ατομικής υγιεινής.

·         Διανέμεται συνεχώς αντισηπτικό υγρό στους χώρους κοινής χρήσης και στην είσοδο των κτηρίων, προκειμένου να γίνεται χρήση από τους εργαζόμενους κατά την είσοδό τους για εργασία.

·         Διασφαλίζεται ότι εργαζόμενοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και οι γονείς μαθητών λαμβάνουν τις ανάλογες άδειες. Για τους εργαζόμενους σε ευπαθείς ομάδες, εφόσον υπάρχει δυνατότητα αξιοποιείται η τηλε-εργασία.

·         Διαφυλάσσουμε σε κάθε περίπτωση τα προσωπικά δεδομένα, τηρώντας τις διατάξεις που διέπουν τη διαχείρισή τους και αποσκοπούν στην προστασία της ιδιωτικότητας των συναδέλφων, των πελατών μας και κατά προέκταση της Τράπεζας. 

Η Τράπεζα Πειραιώς παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις και τις κατευθύνσεις της Πολιτείας και επανέρχεται, όποτε απαιτείται, για περαιτέρω επικαιροποίηση των σχετικών μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων,  των πελατών και των συνεργατών μας. 

Καλή και ασφαλή επάνοδο στους εργαζομένους μας!

Ανθρώπινο Δυναμικό Ομίλου

…………………………………………………………………………………………..

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Άλλα Υπηρ. θέματα, Τράπεζα Πειραιώς

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022