Μια διδακτική ιστορία για τις εξελίξεις σε rbu-support …Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τους ανθρώπους και πολύ περισσότερο ενάντια στη ζωή τους

Τις τελευταίες μέρες ζούμε μια ακόμη αναταραχή στην ΤΡΑΠΕΖΑ σχετικά με τις εξελίξεις για τα κόκκινα δάνεια και το πως αυτές επηρεάζουν τις ζωές μας. Πολλά είναι τα δημοσιεύματα, κατευθυνόμενα ή μη.

Δυστυχώς τη συγκυρία αυτή προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν και κάποιοι συνδικαλιστές. Είναι οι γνωστοί εκείνοι, που έχουν μπερδέψει την αγωνιστικότητα, με τον θόρυβο. Μιλάμε για την ηγεσία του συλλόγου των Κυπρίων.

Ιζνογκουντ- χαλίφηδες 0-1

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες μας, οι Κύπριοι χρησιμοποίησαν κάθε μέσο και γνωριμία που είχαν για να συναντηθούν με τον υπουργό κ. Φλαμπουράρη, ώστε να το διαφημίσουν στην συνέχεια σαν επιτυχία τους.

Το αποτέλεσμα ήταν το γνωστό δελτίο τύπου που αντί να καταλαγιάσει την αναταραχή προκάλεσε νέα.

Δεν γνωρίζουμε με ποιους έγινε η συνάντηση, τι ενημέρωση έδωσαν, ούτε τελικά ποιος συνέταξε το δελτίο τύπου, ο υπουργός ή κάποιος σύμβουλος του και ποια ήταν η συμβολή των συνδικαλιστών αυτών στην σύνταξη του.

Δυστυχώς όμως για αυτούς φαίνεται ότι δεν έχουν ούτε την εμπειρία, ούτε φοβόμαστε την ικανότητα, να διαχειριστούν τέτοια θέματα και καταλήγουν επικίνδυνοι. Και ο λαός μας λέει ότι τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους…

Έτσι όμως έδωσαν την ευκαιρία στις παλιές καραβάνες (ΟΤΟΕ) να βρουν ευκαιρία να βγουν με δελτίο τύπου και να ξιφουλκήσουν, και για προεκλογικούς λόγους, κατά του υπουργού (ας πρόσεχε κι αυτός), για να βγουν αύριο –μεθαύριο να διατυμπανίζουν ότι μας …έσωσαν πάλι.

  • Είναι οι πολύπειρες αυτές καραβάνες που είναι ικανές να κάνουν το άσπρο –μαύρο.
  • Είναι αυτοί που έβαλαν την αξιολόγηση στην κλαδική μας σύμβαση και μας το πούλησαν για μεγάλη επιτυχία.
  • Είναι αυτοί που βάφτισαν διασφάλιση των θέσεων εργασίας την αναιμική διατύπωση της κλαδικής.

Αλλά ας επανέλθουμε στους πρώτους.

Αφού λοιπόν προκάλεσαν το δελτίο τύπου του Φλαμπουράρη, στην συνέχεια εκτός από την ανακοίνωση τους, απέστειλαν και το δελτίο τύπου της ΟΤΟΕ επιτίθεται στον Φλαμπουράρη.

Εδώ πλέον δεν μιλάμε για θέατρο του παράλογου, παρακολουθούμε μια παράσταση ένθεν – κακείθεν συνδικαλιστικού αμοραλισμού.

Η απάντηση του υφυπουργού εργασίας

Στην αναταραχή που προκλήθηκε η κυβέρνηση, απάντησε, 23/05/19, δια στόματος του υφυπ. Εργασίας Τ. Πετρόπουλου, σε εκδήλωση του χρηματοπιστωτικού του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας τα εξής:

…Σύντομη παρέμβαση ,χωρίς ερωτήσεις γιατί δεν θα δώσω απαντήσεις.

Επειδή κάποιοι κύκλοι, επιδιώκουν να προκαλέσουν, μεγάλη αναστάτωση θόρυβο, ανησυχία, και προκαταβολικά απογοήτευση, εν όψει και των εκλογών, θεώρησα ότι είναι καλό να κάνω αυτή την παρέμβαση.

Διαδίδουν, ότι εμείς λίγο-πολύ θα συμβάλουμε ώστε οι εργαζόμενοι στην τράπεζα Πειραιώς, λένε διάφορα νούμερα 800-1000-1200, να φύγουν από την τράπεζα.

Με μια κουβέντα το ξεκαθαρίζω, δεν έχει κανένα νόημα να το αναλύω αυτό.

Και το νομικό πλαίσιο υπάρχει και η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει τέτοιου είδους εξελίξεις, διότι εκείνο που προφανώς χρειάζεται να γίνει, ότι (δηλαδή) πρέπει να διαχειριστούμε τα κόκκινα δάνεια, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παύσουν να υπάρχουν οι εγγυήσεις, στην εργασία των εργαζομένων,… στην εργασία των απασχολουμένων ήδη στην τράπεζα, που έχουν κανόνες, έχουν όρους αμοιβής και εργασίας, αυτά δεν είναι πράγματα που μπορούμε να τα διαπραγματευτούμε.

Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τους ανθρώπους και πολύ περισσότερο εναντίον της ζωής των ανθρώπων.

Δεν είναι τίποτα βιώσιμο χωρίς την προστασία των δικαιωμάτων.

Δεν χρειάζεται να το αναλύσω, αυτό είναι διαβεβαίωση.

 Και μάλιστα σας το λέω με άμεσο τρόπο και ασφαλή, διότι στην κυβέρνηση έτσι το διαχειριζόμαστε.

Κάποια ανακοίνωση που δόθηκε, δίνεται μια άλλη διάσταση σήμερα, ακόμα και από την ΟΤΟΕ, προφανώς είναι κάποια παρανόηση που θα επιλυθεί μέσα από την συνεργασία και την συζήτηση που θα γίνει…»

Τέλος αυτό- για να μην υπάρχουν ζητήματα ως προς αυτό.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τίποτα δεν μπορεί και δεν θα γίνει για μας χωρίς εμάς.

Πρέπει όλοι μας να παρακολουθούμε τις εξελίξεις με ψυχραιμία αλλά και χωρίς εφησυχασμό.

Παρακολουθούμε τα πάντα και δίνουμε σε όλα την προσοχή και την εμπιστοσύνη που τους αναλογεί, έχοντας πάντα στον μυαλό μας:

  • αφενός πως οι άδειοι ντενεκέδες στην προσπάθεια τους να γίνουν χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη κάνουν περισσότερο θόρυβο από τους γεμάτους

και

  • αφετέρου πως οι εδώ και δεκαετίες χαλίφηδες και παλιές καραβάνες, που μια ζωή καμώνονται πως μας σώζουν, είναι αυτοί που, ενώ είναι σε διαρκή επικοινωνία αν όχι σε συνεργασία με τις διοικήσεις των τραπεζών, ταυτόχρονα παριστάνουν τις αθώες παρθένες.

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022