«Μεταγραφές» στην Alpha Bank από Praxia και Vodafone

Ενα πρόσωπο-έκπληξη εντάσσεται στο στελεχικό δυναμικό της Alpha Bank και αναλαμβάνει Chief Transformation Officer (CTO) ως γενική διευθύντρια και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της τράπεζας από τον Απρίλιο του 2020.

Πρόκειται για την Αναστασία Σακελλαρίου, την πρώην διευθύνουσα σύμβουλο της Praxia, η οποία θα γινόταν ψηφιακή τράπεζα αιχμής αλλά δεν τα κατάφερε καθώς κάτι τα κεφαλαία του Bob Diamond εξαντλήθηκαν, κάτι λάθος πήγε στη στρατηγική και τελικά, αφού απολύθηκε σχεδόν το σύνολο του προσωπικού, εμφανίστηκε η Viva Wallet σαν άλλος «λευκός ιππότης».

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι με ανακοίνωσή της τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ήταν επείγουσα η ανάγκη νέων κεφαλαίων, η Praxia παραδεχόταν ότι από το φθινόπωρο του 2019 λειτουργούσε «σε έναν κύκλο “Friends and Family” πελατών». Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η ψηφιακή τράπεζα αιχμής λειτουργούσε πιλοτικά μεταξύ «φίλων και συγγενών».

Ολα αυτά ωστόσο αποτελούν παρελθόν και τώρα η Αναστασία Σακελλαρίου, υπό τη διοίκηση του διευθύνοντος συμβούλου Βασίλη Ψάλτη, «θα έχει την ευθύνη για τον συνολικό σχεδιασμό του προγράμματος μετασχηματισμού και, βεβαίως, για τη διασφάλιση -μέσω της συνεργασίας της με τους γενικούς διευθυντές- της έγκαιρης υλοποίησης και παρακολούθησης των αντίστοιχων δράσεων», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Alpha Bank.

Φραγκίσκη Μελίσσα

Στο στελεχικό προσωπικό της Alpha εντάσσεται άμεσα και η Φραγκίσκη Μελίσσα, προερχόμενη από τη Vodafone, όπου τα τελευταία 8 χρόνια ήταν διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, η οποία αναλαμβάνει άμεσα καθήκοντα ως εντεταλμένη γενική διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού.

«Η Φραγκίσκη έχει να επιδείξει πλούσια εμπειρία στην ανάδειξη και ανάπτυξη στελεχών και στον σχεδιασμό προγραμμάτων καινοτομίας, συστατικά κρίσιμα για την επιδίωξή μας να αναπτύξουμε μια αξιοκρατική κουλτούρα που θα βασίζεται στην υπευθυνότητα και θα επικεντρώνεται στην απόδοση» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Β. Ψάλτης.

Πηγή: www.efsyn.gr

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ενημέρωση, Τραπεζικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022