Μαραθώνας: Κλείνει το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς – Ψήφισμα διαμαρτυρίας από το ΔΣ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα συζητήθηκε ως εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα της παύσης λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην κεντρική πλατεία της Κοινότητας Μαραθώνα

Ο Δήμαρχος Στέργιος Τσίρκας στην εισήγηση του ανέφερε:

Ο Δήμος μας, σε επικείμενη παύση λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην κεντρική πλατεία της Κοινότητας Μαραθώνα, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα μείζον κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα,.

Ο Μαραθώνας, παγκόσμιο ιστορικό και αθλητικό σύμβολο, αλλά και περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους με το πευκοδάσος Σχινιά και τη μεγάλη ακτογραμμή, αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών ετησίως. Ταυτόχρονα είναι τόπος μόνιμης εγκατάστασης και παραθεριστικής κατοικίας, ενώ διαθέτει και σημαντική πρωτογενή παραγωγή, αφού η πεδιάδα του Μαραθώνα είναι από τις ελάχιστες της Περιφέρειας Αττικής.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η Τράπεζα Πειραιώς ως διάδοχος της Αγροτικής Τράπεζας διαχειρίζεται το σύνολο σχεδόν των αγροτικών δανείων και καταθέσεων, η επικείμενη παύση λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο είναι και το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή, αφού έχει προηγηθεί η παύση λειτουργίας των καταστημάτων των υπολοίπων τραπεζών, αντιλαμβάνεστε ότι θα πλήξει άμεσα και συντριπτικά την οικονομική δραστηριότητα κατοίκων και εργαζομένων. Άλλωστε, η οικονομική λειτουργία, όπως καλά γνωρίζετε, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παρουσία τραπέζης, ειδικά δε για αγρότες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους.

Το πρόβλημα οξύνεται περαιτέρω, καθώς θα υποβαθμιστεί δραματικά και η εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών και παραθεριστών της περιοχής, οι οποίοι πραγματικά πολλαπλασιάζουν τον πληθυσμό των προσωρινά διαμενόντων στο Μαραθώνα. Και τούτο θα έχει άμεσες αρνητικές συνέπειες και στην κοινωνική ζωή του τόπου.

Ήδη στο άκουσμα της επικείμενης παύσης λειτουργίας του εν λόγω τραπεζικού καταστήματος, οι αγρότες, επιχειρηματίες και κάτοικοι είναι ανάστατοι και μου εκφράζουν εντονότατα τη δυσαρέσκεια και την αγωνία τους. Συνυπολογίζοντας μάλιστα το γεγονός της συγχώνευσης του Αστυνομικού Τμήματος του Μαραθώνα με αυτό της Νέας Μάκρης – όπου πλέον βρίσκεται η έδρα του μοναδικού Αστυνομικού Τμήματος όλης της περιοχής – η τοπική κοινωνία αισθάνεται ότι η Κυβέρνησή μας παραμελεί τον ιστορικό Μαραθώνα.

Πιστεύω ότι μπορούμε, με αρωγό την κεντρική κυβέρνηση, να αποτρέψουμε μια εξέλιξη, η οποία θα έχει οξύτατες αρνητικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή των κατοίκων, αγροτών, επιχειρηματιών και εργαζομένων, ενώ θα υποβαθμίσει και την εξυπηρέτηση παραθεριστών και επισκεπτών.

ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ:

Η έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας κατά της παυσης λειτουργίας καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Μαραθώνα.

Ο Δήμος Μαραθώνος δεν συμφωνεί με ενέργειες, από τις οποίες απορρέουν αρνητικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου. Όχι σε άλλο ένα κλείσιμο καταστήματος τράπεζας, όχι στην παύση λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην κοινότητα Μαραθώνα.

Κατόπιν ο Πρόεδρος κάλεσε τα μέλη του Δ.Σ. να αποφασίσουν.

Τα μέλη του Δ.Σ., έπειτα από διαλογική συζήτηση, , με χρήση ηλεκτρονικής και τηλεφωνικής επικοινωνίας, και αφού έλαβαν υπόψη την εισήγηση του Δημάρχου και όλες τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων, οι οποίες καταγράφονται πλήρως στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της παρούσας συνεδρίασης.

Αποφάσισαν ομόφωνα :

Την Έκδοση Ψηφίσματος Διαμαρτυρίας κατά της παυσης λειτουργίας καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Μαραθώνα.

Ο Δήμος Μαραθώνος δεν συμφωνεί με ενέργειες, από τις οποίες απορρέουν αρνητικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Όχι σε άλλο ένα κλείσιμο καταστήματος τράπεζας στον Δήμο.

Όχι στην παύση λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην κοινότητα Μαραθώνα.

Η παρούσα να κοινοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς.

Πηγή: www.irafina.gr

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ενημέρωση, Κοινωνικά, Τραπεζικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022