Κάντο όπως το RBU…

«Εθελούσια απόλυση» στους συναδέλφους στα καταστήματα που κλείνουν

Την απάνθρωπη και αντεργατική παρακαταθήκη του RBU και της προηγούμενης διοίκησης φαίνεται ότι ζήλεψε η νέα διοίκηση της ΔΑΔ. Σήμερα Παρασκευή 20-11-2020 οι συνάδελφοι που κλείνει το κατάστημά τους έλαβαν επιστολή που τους βάζει σε αναγκαστική άδεια.

Η τακτική των επιστολών, που είναι γνώριμη από την πικρή ιστορία του RBU είναι άκρως επικίνδυνη και προσπαθεί να φέρει τους συναδέλφους που δεν επέλεξαν την εθελούσια προ αδιεξόδου.

Τα προεόρτια…

Την Παρασκευή στις 13/11/2020 ενημερωθήκαμε από τη ΔΑΔ ότι οι εναπομείναντες συνάδελφοι με δανεισμό στην Intrum θα λάβουν μία επιστολή όπου θα τίθενται σε αναγκαστική άδεια. Τελικά μετά από παρεμβάσεις η επιστολή αυτή δεν έφυγε ποτέ και ο δανεισμός των συναδέλφων ανανεώθηκε έως τις 31/01/2020.

Προφανώς όμως στη ΔΑΔ είχαν άλλα σχέδια και αντί να βάλουν την επιστολή στο καλάθι των αχρήστων και μαζί και τις μεθοδεύσεις αυτές μια εβδομάδα μετά ξαναχτύπησαν.

Τα ίδια παντελάκη μου…

Εχθές -Πέμπτη 19/11/2020 – κλήθηκαν όλοι οι σύλλογοι για ενημέρωση σε τηλεδιάσκεψη με τη ΔΑΔ (κ.Γεωργόπουλος, κ. Κατσουράνης, κ. Κεσόγλου).

Σύμφωνα με την ενημέρωση που μας έκαναν οι 140 περίπου συνάδελφοι θα τεθούν σε αναγκαστική άδεια γιατί «Δεν είχε επαρκή συμμετοχή η εθελούσια στα καταστήματα που κλείνουν και για αυτό δόθηκε παράταση», ενώ δεν παρέλειψαν να μας (ξανά)πούνε ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας για όλους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Διοίκηση της τράπεζας παρόλο που κατάφερε με τις κλασικές μεθόδους του εκφοβισμού που έχει τελειοποιήσει τα τελευταία χρόνια – πληρωμένα δημοσιεύματα, τηλέφωνα περιφερειακών, αναξιοκρατία, απολύσεις RBU, μετακινήσεις στην επαρχία- να διώξει κοντά 1.000 άτομα με εθελούσια θέλει και άλλο αίμα!

Και βέβαια κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να είναι αφελής. Η επιλογή από την ΔΑΔ των συναδέλφων για μετακίνηση την τελευταία στιγμή στα καταστήματα που κλείνουν, και τα σχέδια της τράπεζας για την επόμενη ημέρα θα πρέπει να μας προβληματίζουν όλους. Από ότι φαίνεται η στόχευση της τράπεζας είναι ευρύτερη και θα αφορά και το άμεσο μέλλον μας.

Την ώρα της κορύφωσης της πανδημίας με τις ανάγκες και τα κενά στα καταστήματα του δικτύου να είναι τεράστια, η διοίκηση επιλέγει το δρόμο της σύγκρουσης.

Επιλέγει τη σύγκρουση με τους εργαζομένους.

Επιλέγει τη σύγκρουση με τις τοπικές κοινωνίες που στις περισσότερες των περιπτώσεων τα καταστήματα που κλείνουν αποτελούν σημείο αναφοράς.

Επιλέγει τη σύγκρουση με ολόκληρη τη κοινωνία και τον πολιτικό κόσμο με τις εθελούσιες απολύσεις, την ώρα που η κουβέντα στη βουλή και τα νομοθετήματα σκοπό έχουν την προστασία των θέσεων εργασίας αυτήν την δύσκολη ώρα.

Επιλέγει τη σύγκρουση με το κράτος αφού όπως φαίνεται σύντομα πλέον και με τη βούλα είναι ο μεγαλομέτοχος της τράπεζας Πειραιώς.

Αλήθεια συμφωνεί η κυβέρνηση με αυτές τις μεθοδεύσεις;

Μήπως θα πρέπει να βγουν σε αναγκαστική άδεια οι εμπνευστές αυτής της τακτικής και όχι οι συνάδελφοι;

Ζητάμε :

  • Τον συντονισμό δράσης όλων των συλλόγων
  • Άμεσα σύγκλιση Δ.Σ. του ΣΕΤΑΠ και των οργάνων της Ομοσπονδίας
  • Νομικό κείμενο απάντησης των συναδέλφων στην επιστολή αυτή
  • Άμεση συνάντηση με την Κυβέρνηση και τα κόμματα προκειμένου να βρεθούν προ των ευθυνών τους
  • Προετοιμασία του κλάδου για δυναμική απάντηση από την ΟΤΟΕ με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις προκειμένου να πάρουν άμεσα πίσω αυτές τις μεθοδεύσεις.

Επιτέλους έστω και αργά κάτι πρέπει να γίνει, να σταματήσει αυτή η τακτική των τραπεζών, με ανα εξάμηνο 40-50 κλεισίματα καταστημάτων ανα τράπεζα.

Πρέπει να αντιδράσουμε τώρα.

Η ιστορία με τον βάτραχο που σιγοβράζει και δεν αντιδρά, δεν ταιριάζει σε έναν κλαδο με δεκαετίες αγώνων

Υ.Γ: Έρχονται και Χριστούγεννα κύριοι της Διοίκησης.

Αν αυτό δεν σας λέει τίποτα ας βάλετε τον εαυτό σας στις θέσεις των συναδέλφων και των οικογενειών τους μέρες που είναι να βρίσκονται επι ξύλου κρεμάμενοι.

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Ανακοινώσεις, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022