Καινούργια Σενάρια για RBU –SUPPORT και μια Κυβερνητική Παρέμβαση

Ενώ σύμφωνα με διαρροές της περασμένης εβδομάδας ολοκληρώνονται οι μεταθέσεις από RBU –SUPPORT (120 άτομα συνολικά), νέα σενάρια διακινούνται από τους επικεφαλής του PLU.

Σύμφωνα με αυτά :

  • Αντικαθίστανται άμεσα οι φύλακες στην Μεσογείων, από υπαλλήλους εταιρείας security,
  • Δίνεται νέα ημερομηνία 15 Ιουνίου για τις από καιρό κυοφορούμενες αλλαγές, που αν ερμηνεύουμε σωστά τις διαρροές, αφορούν περίπου 800 συναδέλφους και μιλάνε για μακροχρόνιο δανεισμό 10-15 χρόνων
  • Σε αυτό το σενάριο δεν περιλαμβάνουν για τους εργαζόμενους, αλλαγή σύμβασης, τόπου εργασίας και εργοδότη.
  • Τέλος περιλαμβάνουν, σαν τυράκι την απελευθέρωση των bonus, ως αντάλλαγμα γιατί πράγμα άραγε;

Αν τα νέα αυτά σενάρια είναι πραγματικά, πότε θα συζητηθούν με τους συλλόγους εργαζομένων, όπως είχε δεσμευτεί ο κ. Μεγάλου στην συνάντηση του με τον ΣΕΤΑΠ;

Μετά τις εκλογές του συλλόγου ή την παραμονή των αλλαγών Παρασκευή 14 Ιουνίου, όπως συνηθίζουν να ανακοινώνουν τις μετακινήσεις;

Το προφίλ των μεταθέσεων

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το προφίλ των μεταθέσεων. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες μας, αλλά και με όσα συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνέλευση του ΣΕΤΠ, οι μεταθέσεις αφορούν κυρίως συνάδελφους/ισσες που βρίσκονταν ήδη σε λίστες της ΔΑΔ, που βασικά δημιουργήθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση και υλοποιούνται από την τωρινή και στοχεύουν κυρίως σε συναδέλφους/ισσες:

  • Που παίρνουν πολλές αναρρωτικές
  • που έχουν κακές προηγούμενες αξιολογήσεις
  • που είναι γύρω στα 50 που στέλνονται σε μονάδες με μεγάλη πίεση εργασιακή, για να «μαλακώσουν» εν όψει της επομένης εθελούσιας
  • και τέλος σε αυτούς που επιμένουν να κάνουν την δουλειά τους με επαγγελματισμό και αντιδρούν σε οδηγίες προϊστάμενων τους, για αρπα-κόλλα ή, και χειροτέρα, διεκπεραιώσεις.

Η κυβερνητική παρέμβαση

Εν τω μεταξύ χθες (22/5/2019) δόθηκε στη δημοσιότητα δελτίο τύπου του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη για τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων της Τράπεζας Πειραιώς σύμφωνα με το οποίο:

«Η Ελληνική Κυβέρνηση δηλώνει ότι θα εγγυηθεί τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων της Τράπεζας Πειραιώς ενόψει των επικείμενων αλλαγών. Αλλαγές που προετοιμάζουν τη διαμόρφωση ξεχωριστής εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων κόκκινων δανείων και ως εκ τούτου της μεταβολής του προσώπου του εργοδότη. Η αντιμετώπιση είναι αντικείμενο υποχρεωτικής διαβούλευσης όλων των πλευρών.

Τις επόμενες μέρες με πρωτοβουλία του υπεύθυνου Υπουργού για το Χρηματοπιστωτικό τομέα, Αλ. Φλαμπουράρη, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με όλους τους ενδιαφερόμενους».

Δεν ξέρουμε τι μεσολάβησε για την έκδοση του ΔΤ και μπορούν να γίνουν πολλές υποθέσεις, αρνητικές και θετικές, για την εξέλιξη του θέματος. Το βέβαιο είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε σοβαρές εξελίξεις για το μέλλον των εργαζομένων στην τράπεζα Πειραιώς.

Που είναι η Διοίκηση της Πειραιώς, που είναι ο ΣΕΤΑΠ και που η ΟΤΟΕ

Εμείς, για μια ακόμη φορά, καλούμε την διοίκηση της Πειραιώς να σταματήσει αυτό το παιχνίδι των διαρροών που δοκιμάζουν τις αντιδράσεις μας και προετοιμάζουν το κλίμα για την επόμενη εθελούσια.

Νομίζουν ότι έτσι θα πιεσθούν να φύγουν και μάλιστα με χειρότερους όρους (όπως δείχνουν οι κινήσεις των άλλων τραπεζών), συνάδελφοι/ισσες που δεν έφυγαν με τις προηγούμενες πιέσεις.

Καλούμε την πλειοψηφία του ΣΕΤΑΠ να παρέμβει να ασχοληθεί άμεσα (ΣΗΜΕΡΑ, ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ) με το σοβαρό αυτό θέμα ζητώντας εξηγήσεις από την κυβέρνηση και συμπαράσταση από όλα τα αντιπολιτευόμενα κόμματα για να σταματήσει ο τεμαχισμός της τράπεζας και ο εξανδραποδισμός των εργαζομένων της.

Καλούμε την ΟΤΟΕ, που θριαμβολογούσε ότι με την υπογραφή της ΣΣΕ διαφυλάττονται τα εργασιακά δικαιώματα, να παρέμβει άμεσα στον επαπειλούμενο εξανδραποδισμό μας.

Συναδέλφισσες/οι

Δεν μασάμε, δεν φοβόμαστε, συσπειρωνόμαστε γύρω από τα συνδικάτα μας, υποστηρίζουμε όσους ξέρουμε, ότι θα σταθούν διπλά μας στα ζόρια!!!

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022