Η ΓΣΕΕ, ο Βρούτσης και το ξεπέρασμα της λογικής

Για τη διοίκηση της ΓΣΕΕ είναι απολύτως λογικό να μην προσέρχεται στον διάλογο για τον κατώτατο μισθό καταγγέλλοντας το θεσμικό πλαίσιο και να συναντάται για συζήτηση με τον εμπνευστή και υπογράφοντα τη ρύθμιση για τον τρόπο διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού!

Exθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου της ΓΣΕΕ με τον Τομέα Εργασίας της Ν.Δ., επικεφαλής του οποίου ήταν ο βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.
«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν την εργασιακή και ασφαλιστική επικαιρότητα, με αιχμή του δόρατος την προσαρμογή του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση σε εφαρμογή των ισχυουσών μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας», αναγράφεται σε σχετική ανακοίνωση.
Δεν έχουν περάσει ωστόσο ούτε 20 ημέρες από τότε που η ΓΣΕΕ επισήμως άφησε ακάλυπτους τους εργαζομένους (ως η μόνη οργάνωση που στο πλαίσιο του διαλόγου εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μισθωτών) καταγγέλλοντας τη διαδικασία που ακολουθεί η κυβέρνηση…
Αναφερόμαστε στο θεσμικό πλαίσιο για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού που εμπνεύστηκε και προώθησε προς ψήφιση στη Βουλή ο χθεσινός συνομιλητής της ΓΣΕΕ Γ. Βρούτσης όταν ήταν υπουργός Εργασίας!
Εκείνο τον Ιούλιο του 2013, όταν και ψηφιζόταν (μεταξύ άλλων επαχθών για την κοινωνία ρυθμίσεων) το άρθρο 103, η διοίκηση της ΓΣΕΕ είχε προτιμήσει να πιει το αμίλητο νερό (ουδεμία ανακοίνωση εξεδόθη για τον νέο τρόπο διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού).

Στις 14 του περασμένου μήνα η ΓΣΕΕ και μάλιστα με ομοφωνία της διοίκησης αποφάσισε να μη συμμετάσχει στον διάλογο. «…Ενεργοποιούνται κατά γράμμα αυτές οι μνημονιακές διατάξεις για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού κατά το έτος 2018», είναι ο λόγος της άρνησης συμμετοχής, σύμφωνα με επιστολή που είχε τότε αποσταλεί.
Τώρα πώς είναι δυνατόν να κουνάς το δάχτυλο στην κυβέρνηση που εφαρμόζει τον νόμο και να μη συμμετέχεις στις συζητήσεις, αλλά να συναντάσαι και να τα λες για τον κατώτατο μισθό με τον εμπνευστή και συντάκτη της συγκεκριμένης διάταξης, είναι ερώτημα που δύσκολα μπορεί να απαντηθεί με όρους λογικής…
Πηγή: Τζώρτζης Ρούσσος, www.efsyn.gr

Κατηγορίες: Ενημέρωση, Εργασιακά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022