ΓΣΕΕ: Ετοιμάζει απεργίες για το εργασιακό νομοσχέδιο

Κακό νομοθέτημα για τους εργαζόμενους χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγοπουλος το εργασιακό σχέδιο νόμου κάνοντας λόγο για απεργιακές κινητοποιήσεις εφόσον δεν γίνουν αποδέκτες οι ενστάσεις τους.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγοπουλος υπογράμμισε ότι το 99,2% των επιχειρήσεων απασχολούν ως εννέα εργαζόμενους γεγονός που καθιστά αδύνατη την σύσταση συνδικαλιστικής οργάνωσης και κατ’ επέκταση πλήττονται περισσότερο με το νέο εργασιακό σχέδιο νόμου.

Ωστόσο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ χαρακτήρισε θετικές τις διατάξεις για την σεξουαλική παρενόχληση, την αποσυνδεση της τηλεργασίας, τα επιδόματα και η εξίσωση της αποζημίωσης των εργατοτεχνιτών με τους υπαλλήλους.

Ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ Νίκος Κιουτσούκης έκανε λόγο για δογματικές αντιλήψεις και ότι το επόμενο διάστημα θα συγκληθουν τα μέλη της ΓΣΕΕ για να αποφασίσουν τις αντιδράσεις εφόσον το υπουργείο Εργασίας δεν δεχθεί τις ενστάσεις της ΓΣΕΕ. Μάλιστα η ΓΣΕΕ θα στείλει υπόμνημα στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη με τις θέσεις της ανά άρθρο του σχεδίου νόμου.

Ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ Θάνος Βασιλόπουλος ανέφερε ότι όλες αυτές οι αντεργατικές διατάξεις έρχονται την ώρα που εκτιμάται ότι το 40% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας θα βάλουν λουκέτο. Το εργασιακό σχέδιο νόμου είναι το κερασάκι που θα βουλιάξει τα πάντα, τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος.

Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ το εργασιακό νομοσχέδιο, παρά τα όσα προσπαθεί να επικοινωνήσει η Κυβέρνηση, δε ρυθμίζει την αγορά εργασίας και δεν κινείται στην κατεύθυνση «προστασίας» της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων. Αντιθέτως, εντείνει τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας.

Για το λόγο αυτό, μέσα στην εβδομάδα θα συνεδριάσουν τα όργανα της Συνομοσπονδίας για να λάβουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις, με στόχο να αποσυρθούν κάποιες διατάξεις και να υιοθετηθούν προτάσεις των Συνδικάτων.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ενημέρωση, Εργασιακά, Κινητοποιήσεις

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022