Γενικό Συμβούλιο 14/10/2022.Ψηφίστηκε ο προγραμματισμός τριετίας.

Συγκλήθηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου το πρώτο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΤΑΠ μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης :Ενημέρωση – Εξελίξεις , Προγραμματισμός Δράσης, Οικονομική ενημέρωση, Διάφορα.

Ο σ.Αδαμόπουλος (ΔΗΣΥΕ) πήρε πρώτος το λόγο και ανέλυσε τους κύριους άξονες του προγραμματισμού δράσης για την ερχόμενη τριετία. Συνοπτικά είναι η εξής:

  • Υπεράσπιση και στήριξη της εργασίας στην τράπεζα Πειραιώς ,κυρίως παρεμβάσεις κατά των αποσχίσεων και κατά του κλεισίματος των καταστημάτων
  • Κατοχύρωση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων , όπως η εφαρμογή του κανονισμού Εργασίας, υπηρεσιακή εξέλιξη, εφαρμογή (και αύξηση) της πολιτικής οδοιπορικών
  • Ενοποίηση Συλλόγων με κομβικό το ρόλο του ΣΕΤΑΠ, Επικοινωνία και αμφίδρομη ενημέρωση με τους συναδέλφους, περιοδείες του συλλόγου.
  • ΤΥΠΑΤΕ σταδιακή επαναλειτουργία του ταμείου, ΟΣΥΑΤΕ διεύρυνση και παροχή νέων προϊόντων, Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο και αναβάθμιση παροχών
  • Εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του ΣΕΤΑΠ, Ίδρυση γραμματείας Πολιτισμού, Ισότητας, Αθλητισμού, Πρόγραμμα διακοπών, Δανειστική βιβλιοθήκη

Η σ. Φίλη (ΔΑΚΕ) αναφέρθηκε στις προηγούμενες δράσεις του συλλόγου και στον κακό τρόπο λειτουργίας του προεδρείου, στην έλλειψη επικοινωνίας και στην αθέτηση της υπόσχεσης προς τη ΔΑΚΕ για την απόσπαση στο σύλλογο. Εκφράστηκε θετικά απέναντι στον προγραμματισμό με την προϋπόθεση να τηρηθεί η υπόσχεση προς τη ΔΑΚΕ.

Η σ.Καρυώτη (Αγωνιστικό Μέτωπο) στάθηκε στην απεργία της 9ή Νοεμβρίου, στο ΤΕΑ και στις απώλειες που έχουν ήδη καταγράψει οι εργαζόμενοι και στο αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών στο ΣΕΤΑΠ, ενώ καταψήφισε τον προγραμματισμό.

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ:

Εμείς αναφερθήκαμε στην κοινωνική και οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφώσει ο πόλεμος την ενεργειακή κρίση και τον σοβαρό αντίκτυπο και στους συναδέλφους, αφού η κλαδική και η επιχειρησιακή δίνει ψίχουλα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Με 12% πληθωρισμό  τα 240€ σε σουπερ μάρκετ είναι μάλλον τρολάρισμα.

Στην τράπεζα Πειραιώς σήμερα με ευθύνη της Διοίκησης και με αφορμή το bonus και την επιχειρησιακή επικρατεί ένα μεγάλο αίσθημα αδικίας και η αδιαφάνειας όπου έχει χωρίσει τους εργαζόμενους σε παιδιά και αποπαίδια. Το κλίμα στην τράπεζα είναι τοξικό και αν όχι όλοι, πολλοί συνάδελφοι σκέφτονται το μέλλον τους εκτός τράπεζας.

Ο προγραμματισμός δράσης που παρουσίασε ο πρόεδρος ήταν γενικόλογος  και στην πραγματικότητα δεν υπήρχε κάτι που ξένισε. Εμείς θεωρούμε ότι η δράση του συλλόγου τους τελευταίους μήνες με αγωνιστικές παρεμβάσεις  – απεργίες real estate, στάσεις εργασίας σε νομούς και αποκλεισμούς καταστημάτων επαφές με πολιτικά κόμματα και τοπικές κοινωνίες- είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Η στροφή αυτή της πλειοψηφίας (ΔΗΣΥΕ) προς αγωνιστική κατεύθυνση δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε την αδράνεια του προηγούμενου καιρού.

Από την πλευρά μας προτείναμε να γίνουν άμεσες ενέργειες για την ενοποίηση των σωματείων,  την επιστροφή στο σπίτι τους των εξωστρακισμένων της Μιχαλακοπούλου και των άλλων διευθύνσεων και τον συντονισμό με τους υπόλοιπους συλλόγους για την επίσπευση της εφαρμογής του κανονισμού Εργασίας. Οι προτάσεις μας έγιναν δεκτές και υπερψηφίσαμε τον προγραμματισμό δράσης.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όσα πλάνα και να κάνουμε δεν φτάνουν από μόνα τους. Χρειάζεται ένας διαρκής συνδικαλιστικός αγώνας, να βάζουμε τα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους, να τα κυνηγάμε να ερχόμαστε σε σύγκρουση αν χρειαστεί. Η δράση μας θα καθορίσει και τις εξελίξεις.

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Ανακοινώσεις, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022