ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΠΕΙΡΑΙΩΣ DIRECT SOLUTIONS» (PDS).Κλιμακώνουν αύριο με απεργία τη μάχη για τη Συλλογική Σύμβαση

Κάλεσμα στους εργαζόμενους της «Πειραιώς Direct Solutions» (PDS, θυγατρική του Ομίλου Πειραιώς) να συμμετάσχουν μαζικά αύριο Πέμπτηστην 24ωρη απεργία που έχουν αποφασίσει, κλιμακώνοντας τη μάχη για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), απέναντι στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας, απευθύνουν το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής και η Σωματειακή Επιτροπήτου στην PDS.

Παράλληλα τους καλούν να συμμετάσχουν στην περιφρούρηση της απεργιακής κινητοποίησης, δίνοντας δυναμικό «παρών» από το πρωί έξω από τα κτίρια της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η απεργία έχει κηρυχθεί από το κλαδικό Σωματείο μετά από απόφαση που πήραν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης στη Γενική τους Συνέλευση.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στην PDS. Να εξασφαλίζει αυξήσεις που θα βελτιώνουν τη ζωή τη δική τους και των οικογενειών τους. Να κατοχυρώνει για όλους την αύξηση του διαλείμματος στα 45 λεπτά. Να προστατεύει τη μητρότητα, παρέχοντας ειδικό ωράριο στις μητέρες.

Απάντηση στην εργοδοτική αδιαλλαξία και τις υπονομευτικές μεθοδεύσεις

Στην ανακοίνωσή της η Σωματειακή Επιτροπή σημειώνει:

«Η διοίκηση της PDS για ακόμη μια φορά δείχνει την αδιαλλαξία της και δεν φέρνει την “πολυπόθητη” αντιπρόταση που δεσμεύτηκε να φέρει μετά από 7 μήνες διαπραγματεύσεων. Η δικαιολογία που προβάλλουν είναι ότι το κλαδικό Σωματείο δεν έχει πρόθεση να συνεργαστεί, επειδή δεν δεχόμαστε οι εργαζόμενοι να είναι χωρισμένοι σε PDS και “Mellon”, να αμείβονται με ψίχουλα, και θεωρούμε απαράδεκτο να συζητάμε για 5 λεπτά διάλειμμα και κατάργηση τεσσάρων βαρδιών – και αυτές υπό προϋποθέσεις. Μας κοροϊδεύουν!

Είναι φανερό ότι δεν τους άρεσε καθόλου η απόφασή μας – που τη λάβαμε μέσα από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων – να πραγματοποιήσουμε στάση εργασίας την ώρα της συνάντησης για να υποστηρίξουμε τα αιτήματά μας. Γι’ αυτό και επέλεξαν να μην πραγματοποιηθεί η συνάντηση και να ρίξουν τις ευθύνες για αυτό στο Σωματείο και στους εργαζόμενους. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι εμείς είμαστε αδιάλλακτοι, την ώρα που δεν έχουν έρθει ούτε μια φορά με μια σοβαρή αντιπρόταση που να μας αφορά όλους και να απαντά στα δίκαια αιτήματά μας.

Ξέρουμε πως στην πραγματικότητα τρενάρουν τη διαδικασία τη στιγμή που περιμένουν να δεχτούμε ότι τόσο καιρό δεν είχαν καταλάβει καν τι εννοούμε με τον όρο βασικός μισθός (!).

Δεν υποχωρούμε! Εχουμε πάρει την απόφαση να προχωρήσουμε με νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 18 Ιούλη, αφού δεν θα πραγματοποιηθεί συνάντηση, και θα την υλοποιήσουμε! Καλούμε τη διοίκηση της PDS να το ξανασκεφτεί και τη μέρα της απεργίας να είναι έτοιμη να συναντήσει το Σωματείο μας και να απαντήσει ουσιαστικά στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων!».

Ταυτόχρονα η Σωματειακή Επιτροπή υπογραμμίζει την ανάγκη να δοθεί απάντηση στην προσπάθεια της εργοδοσίας να υπονομεύσει την απεργιακή κινητοποίηση. Οπως επισημαίνει, «η διοίκηση της PDS έχει πάρει όλα τα μέτρα της ενόψει της απεργίας, στήνοντας σταθμούς εργασίας σε άλλα κτίρια, όπου θα προσπαθήσει να στείλει εργαζόμενους για να πάρουν κλήσεις. Εχουμε τη δύναμη να ακυρώσουμε τα σχέδιά τους στην πράξη, να μη βρίσκουν άτομα να στελεχώσουν τις θέσεις αυτές!».

Πηγή: www.rizospastis.gr

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ενημέρωση, Κινητοποιήσεις

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022