Η Επόμενη ημέρα.

Συνάντηση με τον κ.Μεγάλου

Στην συνάντηση της Πέμπτης 7/02/2019, η Διοίκηση έκανε μια συνειδητή προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα μετα τις κινητοποιήσεις τις Δευτέρας 04/02/2019. Ταυτόχρονα όμως, απέφυγε να αποδοκιμάσει τόσο τα σενάρια που διακινούνται, όσο και τους διακινητές τους και απλά τα χαρακτήρισε «πρωθύστερα» και ότι ίσως να ειπώθηκε «μια κουβέντα παραπάνω» (!).Ο κ.Μεγάλου δήλωσε ότι δεν ήρθε για να κάνει απολύσεις και προσδιόρισε εμμέσως χρονικά τις εξελίξεις μετά τον Ιούνιο (δηλαδή κατά πάσα πιθανότητα μετά τις εκλογές). Επίσης ανησυχητική ήταν η κατ επανάληψη αναφορά ότι συζητάνε με την ΟΤΟΕ αυτά τα θέματα. Τι συζητάνε άραγε; Συζητάνε για τις θέσεις εργασίας; Διαπραγματεύονται κάτι;

Στο επίμονο ερώτημα αν οι εν λόγω manager είχαν λάβει εντολή από την διοίκηση για τις ενημερώσεις που έκαναν δεν πήραμε καμιά απάντηση… Τέλος η αναφορά περί καταγραφής των δικαιωμάτων μας προκειμένου να «διαπραγματευτούμε» και να «τετραγωνίσουμε τον κύκλο» μόνο αισιόδοξους δεν μας κάνει.

Από εδώ και πέρα:

Κομβικό σημείο για τις τράπεζες είναι το επόμενο διάστημα, αφού φαίνεται να προχωρούν λύσεις που αφορούν την μείωση των κόκκινων δανείων. Ταυτόχρονα στο σχεδιασμό των τραπεζιτών είναι και η συρρίκνωση των εργασιών και η προσπάθεια μείωσης του προσωπικού.

Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων δείχνει ότι η μείωση του προσωπικού βασίζεται στον εκφοβισμό των συναδέλφων προκειμένου σε μια επόμενη εθελούσια να πατήσουν όσο περισσότεροι γίνεται το κουμπί…

Η επόμενη ημέρα πρέπει να μας βρει προετοιμασμένους, με ένα αγωνιστικό σχέδιο δράσεων. Θα πρέπει ο ΣΕΤΑΠ να αναλάβει πρωτοβουλίες ενημέρωσης των συναδέλφων στις διευθύνσεις της τράπεζας και ειδικότερα στο RBU, αλλά και πρωτοβουλίες για τον συντονισμό όλων των συλλόγων στη Πειραιώς ώστε να μην ξαναεπαναληφθούν φαινόμενα αδράνειας όπως το καλοκαίρι του 2012 που ξεπουλήθηκε η ΑΤΕ και φάνηκε η γύμνια του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Η απεργία, η συγκέντρωση και η μαζική πορεία των εργαζομένων της τράπεζας Πειραιώς, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε πολλαπλούς αποδέκτες: την Διοίκηση, την κυβέρνηση και τα κόμματα, την ηγεσία της ΟΤΟΕ.

Το μήνυμα το πήραν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΌΛΩΝ των συλλόγων. Επιτέλους κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει αυτή η ανθρωποφαγία μεταξύ των συλλόγων για τα «εμπορεύσιμα παράσημα αγωνιστικότητας». Η χθεσινή πρόσκληση για συνάντηση στην ΟΤΟΕ όλων των συλλόγων στην τράπεζα Πειραιώς θα πρέπει να είναι η αρχή για ενοποίηση όλων των συλλόγων και όλων των συναδέλφων στην τράπεζα. Τα μικροσυνδικαλιστικά και τα παραγοντικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων επιτέλους θα πρέπει να σταματήσουν.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων, που ξεπέρασαν τα γνωστά συνδικαλιστικά παιχνίδια στον χώρο μας, αποτελούν και την «προίκα» μας για την συνέχεια. Βασιζόμενοι σε αυτήν την προίκα των αγώνων και των κινητοποιήσεων θα πρέπει να πορευτούμε το επόμενο διάστημα.

Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες των δημοσιευμάτων και των δηλώσεων των στελεχών περι αποσχίσεων και απολύσεων. Αυτοί την δουλειά τους κάνουν…

Εμείς τους απαντάμε ότι :

Οι εργαζόμενοι μαζικά θα ανατρέψουμε όλα τα αντεργατικά σχέδια και σενάρια που παρουσιάζονται ως τετελεσμένα για το κλάδο μας!

Καμία διαπραγμάτευση για τα κεκτημένα δικαιώματά μας!

Καμία απόλυση απόσχιση δεν θα περάσει!

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Ανακοινώσεις, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022