Επιστολή για την αξιολόγηση*

Δημοσιεύουμε την επιστολή του συναδέλφου Στέλιου Μπενετάτου, πρώην προέδρου του ΣΕΤΑΠ και εκλεγμένου με τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο ΔΣ του συλλόγου που αφορά την αξιολόγηση. Η επιστολή αυτή στάλθηκε στη ΔΑΔ και στον διευθύνοντα σύμβουλο. Η θολή εικόνα της πλήρους ανάπτυξης και εφαρμογής του νέου συστήματος δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Στο νέο σύστημα αξιολόγησης υπάρχουν σημαντικά εκκρεμή ζητήματα, όπως η λεγόμενη «προσωπική συνεισφορά», οι ενστάσεις στο πειθαρχικό, η απειλή για τι θα συμβεί σε περίπτωση «αδυναμίας ανταπόκρισης στον ανατιθέμενο ρόλο» στους συναδέλφους…

Τι σκοπό έχει άραγε μια αξιολόγηση που δεν συνδέεται με τις προαγωγές στη τράπεζα; Μήπως έχει σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως μελλοντικό μέσο πίεσης προς τους συναδέλφους;

……………………………………………………………………………………………………..

Σχετικά με την σημερινή αρχική καταχώρηση της αξιολόγησης μου, έχω να παρατηρήσω ότι έχουν παρέλθει ήδη πάνω από τα 3/4 του υπό αξιολόγηση έτους. Η διαδικασία της αξιολόγησης ξεκινά με πολλά σοβαρά προβλήματα, για τα κυριότερα από τα οποία σας καταθέτω τις επιφυλάξεις μου :

  • Με την πρόβλεψη του άρθρου 7 αναφέρεται ότι στην επιτροπή που εξετάζει τις ενστάσεις, ο εργαζόμενος δεν αντιπροσωπεύεται από τον εκπρόσωπο του συλλόγου τον οποίον έχει επιλέξει για να τον εκπροσωπεί και να διαφυλάσσει τα δικαιώματα του, αλλά από τον πρόεδρο ή τον γραμματέα άλλου συλλόγου.

Κατά την άποψη μου η πρόβλεψη αυτή παραβιάζει ευθέως το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας και κύρια το δικαίωμα τις ελεύθερης επιλογής της συνδικαλιστικής οργάνωσης, στην οποία επιθυμώ να ανήκω και την οποία επέλεξα να με εκπροσωπεί.

  • Επίσης στο ίδιο άρθρο 7 η διατύπωση της τελευταίας παράγραφού μου δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά:

«Σε περίπτωση αδυναμίας του εργαζόμενου να ανταποκριθεί με επιτυχία στο ρόλο που του ανατίθεται ,εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα από τον οργανισμό Προσωπικού αποκλεισμένης οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας»

Σε ποιο άρθρο, του Οργανισμού Προσωπικού, που συμπεραίνω , ότι και εσείς αποδέχεσθε ότι ισχύει, αναφέρεστε; Ποια άλλη διαδικασία αποκλείεται; Μήπως η προσφυγή στα όργανα της πολιτείας;

  • Το άρθρο 8 που αναφέρει ότι :

«Τα στοιχεία των δελτίων αξιολόγησης είναι απόρρητα και η κοινοποίηση τους αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα.»

Ποιο είναι το πεδίο εφαρμογής; Είναι παράνομο να κοινοποιήσεις το δελτίο αξιολόγησης σου στον οικείο σύλλογο για συμβουλή και συνδρομή; Είναι παράνομο να επικαλεστείς την αξιολόγηση άλλων στην μονάδα σου η αλλού για να διαπιστωθεί η ισότιμη μεταχείριση;

  • Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, η ατομική μου συνεισφορά:

Όλοι οι στόχοι που μου ζητήθηκε να καταχωρήσω στην ηλεκτρονική εφαρμογή είτε δεν έχουν καμιά σχέση, είτε έχουν ελάχιστη σχέση με αντικείμενα που μου έχουν ανατεθεί μετα την τοποθέτηση μου στην μονάδα και μάλιστα σε βαθμό και θέση υποβαθμισμένη ,σε σχέση με την θέση που κατείχα ,πριν την συνδικαλιστική μου απόσπαση (Διευθυντής καταστήματος).

Τα ερωτήματα αυτά σας τα θέτω τελείως καλόπιστα και ελπίζω να τύχω αντίστοιχης απάντησης, που θα συμβάλει στην δημιουργία ενός καλυτέρου εργασιακού περιβάλλοντος.

Στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση

*κείμενο από την εφημερίδα της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που κυκλοφορεί

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022