Επιστολή – Παρέμβαση του Ενωτικού Συλλόγου για τους συναδέλφους μας στις υπηρεσίες RBU

Δημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΕΝΩΤΙΚΟΥ που αφορά τις εξελίξεις στο RBU.

…………………………………………………………………………………….

Επιστολή – Παρέμβαση του Ενωτικού Συλλόγου για τους συναδέλφους μας στις υπηρεσίες RBU

Υπηρεσίες RBU – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Συνάδελφοι,

Στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειας στήριξης των συναδέλφων μας που εργάζονται στις υπηρεσίες RBU, σας κοινοποιούμε επιστολή του Συλλόγου μας προς τη Διοίκηση της Τράπεζας. Τη στιγμή που οι συναντήσεις ομάδων εργαζομένων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, απαιτούνται ξεκάθαρες απαντήσεις και ενέργειες από πλευράς της Διοίκησης, ενέργειες που θα διαλύουν τις έντονες ανησυχίες όλων μας.

…………………………………………….

Θεσσαλονίκη, 18 Ιουνίου 2019

Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.
Γραφείο Διευθύνοντος Συμβούλου
Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χρ. Μεγάλου

Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε,

Στο έγγραφο της Τράπεζας με τίτλο «RBU line / Απαντάμε στις ερωτήσεις σας» και στο σημείο 6 δίνεται η απάντηση στο ερώτημα «εάν επιλέξουμε να παραμείνουμε στην Τράπεζα, πού θα απασχοληθούμε;».

Η απάντησή σας έχει ως εξής: «Ο λόγος που δώσαμε τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να επιλέξουν είναι γιατί είμαστε απόλυτα σίγουροι για την επιχειρηματική μας απόφαση και για τη δύναμη της νέας εταιρείας. Όταν ολοκληρωθούν οι ατομικές αποφάσεις του καθενός από εσάς θα έχουμε την πλήρη εικόνα για να αξιολογήσουμε τις δυνατότητες που θα έχουμε στην Τράπεζα και σε άλλες εταιρείες του Ομίλου».

Δυστυχώς η απάντησή σας αυτή πυκνώνει αντί να διαλύει τις ανησυχίες των εργαζομένων. Η μεταφορά τους καθεαυτή σε μια νέα εταιρεία, που δεν έχει δοκιμαστεί με τη λειτουργία της στην αγορά, προκαλεί ευλόγως ανησυχία. Όταν μάλιστα με την απάντησή σας αφήνετε ανοιχτό το θέμα της ερώτησης (για την τύχη όσων παραμείνουν στην Τράπεζα), η ανησυχία αυτή μεγαλώνει.

Η Τράπεζα επομένως πρέπει να δεσμευτεί με έγγραφη δήλωση του ΔΣ της προς το προσωπικό που θα επιλέξει να παραμείνει για τα εξής:

α) Όσοι επιλέξουν να παραμείνουν στην Τράπεζα δεν θα υποστούν κανενός είδους μονομερή βλαπτική μεταβολή, οικονομική / μισθολογική ή ηθική, άμεσα ή έμμεσα, την οποία έτσι κι αλλιώς απαγορεύει ο νόμος (άρθρο 7 ν. 2112/20). Αυτό σημαίνει ότι 

β) οι εργαζόμενοι που θα επιλέξουν να παραμείνουν στην Τράπεζα θα αξιοποιηθούν σύμφωνα με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους με κριτήριο, μεταξύ άλλων, και τη γενικότερη προϋπηρεσία τους, δεν θα τοποθετηθούν σε υποδεέστερη θέση εργασίας, δεν θα τους αφαιρεθούν καθήκοντα, εν όλω ή εν μέρει («ψυγείο»), δεν θα μεταβληθεί το ωράριό τους, ούτε θα αλλάξει η έδρα της απασχόλησής (εργασίας) τους με τρόπο που να αυξάνει ουσιωδώς τους χρόνους μετάβασης – επιστροφής ή που να δυσχεραίνει ουσιωδώς τη μετάβαση – επιστροφή από και προς την κατοικία τους.

γ) Οι όποιες μεταβολές δεν θα οδηγήσουν σε καμιά περίπτωση σε μείωση των κάθε είδους αποδοχών τους, άμεσων ή έμμεσων, πρωτογενών και δευτερογενών. Οι αποδοχές αυτές θα διατηρηθούν στο ίδιο ύψος που αυτές θα έχουν κατά τον χρόνο της τυχόν μεταβολής και θα ακολουθήσουν την εξέλιξη που θα είχαν αν δεν μεσολαβούσε η δήλωση των εργαζομένων περί παραμονής τους στην Τράπεζα.

δ) Δεν θα εξαιρεθούν από προαγωγικές κρίσεις, μισθολογικές και βαθμολογικές, ούτε από αποφάσεις ανάθεσης ανώτερων καθηκόντων.

ε) Δεν θα εξαναγκαστούν αμέσως ή εμμέσως σε αποχώρηση μέσω προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου, η συμμετοχή στα οποία θα παραμείνει απολύτως ελεύθερη.

στ) Δεν θα μεταφερθούν σε άλλες εταιρείες του Ομίλου χωρίς τη ρητή και έγγραφη συναίνεσή τους, ενώ, τέλος,

ζ) η Τράπεζα θα εξακολουθήσει να εφαρμόζει στις εργασιακές τους σχέσεις τους ισχύοντες Κανονισμούς Εργασίας.

Σας καλούμε ακόμη να απευθύνετε / κοινοποιείτε κάθε πρότασή σας, γραπτή ή και προφορική προς τους εργαζομένους, τους οποίους αφορά το σχέδιό σας, στο Σωματείο μας το οποίο έχει εξουσιοδοτηθεί ειδικά και εγγράφως από τα μέλη του να προβαίνει σε κάθε είδους ενέργεια για την προστασία και προαγωγή των συμφερόντων τους, και μεταξύ αυτών να λαμβάνει και να στέλνει έγγραφα από και προς την Τράπεζα.

Κοινοποίηση:
κ. Μακαριγάκη Αναστασία
Ανώτερη Γενική Διευθύντρια 
Ανθρώπινο Δυναμικό & Οργανωσιακή Μάθηση Ομίλου 
κ. Κεσόγλου Παναγιώτη 
Senior Director 
Group Human Resources –Employee Relations

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος-Ο Γ.Γραμματέας

Γ.Γουγούλης-Μ.Τσιμρόγλου

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακοινώσεις, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022