Ένταξη των εργαζομένων στον Οργανισμό Εργασίας. Ξεκίνησε η εκδίκαση των αγωγών.

Ξεκίνησε, έστω και καθυστερημένα, η εκδίκαση των αγωγών του ΣΕΤΑΠ για την εφαρμογή του κανονισμού/Οργανισμού Εργασίας στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ο Κανονισμός Εργασίας είναι ένα σύνολο διατάξεων που ρυθμίζουν τις σχέσεις μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου, για θέματα που σχετίζονται με την εκτέλεση της εργασίας, όπως την υπηρεσιακή και βαθμολογική εξέλιξη του προσωπικού, τον τρόπο διεύθυνσης της εργασίας και γενικά την οργάνωση και λειτουργία επιχειρήσεων ή οργανισμών.

Ο Κανονισμός Εργασίας είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα, ανεξάρτητα από ποια τράπεζα προέρχονται. Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μόνη από τις 4 συστημικές Τράπεζες που δεν εφαρμόζει τον Κανονισμό Εργασίας που έχει. Εσκεμμένα τον έχει αφήσει χωρίς επικαιροποίηση από το 1976, με την ανοχή της πλειοψηφίας του ΣΕΤΠ που τηρεί σιγή ιχθύος για το ζήτημα. Το αποτέλεσμα είναι να έχει παγώσει η βαθμολογική εξέλιξη των εργαζομένων από το 2004, ενώ για εκείνους που έχουν προσληφθεί μετά το 2004 δεν υπήρξε ποτέ ένταξη στο βαθμολόγιο.

Το 2015 ο ΣΕΤΑΠ προσέφυγε στο ΣΕΠΕ και ζήτησε να εφαρμοστεί ο Κανονισμός Εργασίας, που υπάρχει στην Τράπεζα Πειραιώς, για όλους τους εργαζόμενους. Στα τέλη Φεβρουαρίου 2016 πήραμε την υπ. αριθμ. 872/2015 του ΣΕΠΕ που δηλώνει ρητά ότι : «Ο Κανονισμός Εργασίας δεσμεύει την τράπεζα και η τράπεζα οφείλει να εφαρμόσει το περιεχόμενό του. Σε περίπτωση που η τράπεζα συνεχίσει να αρνείται την εφαρμογή του Κανονισμού Εργασίας, η Επιθεωρήτρια Εργασιακών Σχέσεων θα προβεί στην προβλεπόμενη διαδικασία διοικητικών και ποινικών κυρώσεων».

Παρότι επιβλήθηκε το ανώτερο δυνατό πρόστιμο από το ΣΕΠΕ, η διοίκηση της τράπεζας δεν άλλαξε στάση. Μετά από επιμονή της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ο ΣΕΤΑΠ προχώρησε στην νομική διεκδίκηση για ένταξη των μελών του (και όχι μόνο) στον οργανισμό εργασίας.

Δυστυχώς ακόμη και σήμερα η διοίκηση της τράπεζας προτιμά να βρίσκεται με τους εργαζόμενους στα δικαστήρια παρά να προσπαθεί να βρει λύσεις που θα βοηθήσουν τόσο την εύρυθμη λειτουργία της τράπεζας, όσο και την εμπέδωση του κλίματος εμπιστοσύνης και ισονομίας που ακούμε καθημερινά (!) στις διακηρύξεις στελεχών.

Καλούμε την Διοίκηση να σταματήσει το κρυφτούλι στα δικαστήρια, να εφαρμόσει την νομιμότητα και να εντάξει όλους τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Εργασίας της Τράπεζας!

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά - Ανακ. Συσπείρωσης - Ανακοινώσεις - Αξιολόγηση - Θέματα προσωπικού - Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Η Εργατική Πρωτομαγιά ως δικαίωμα και μνήμη. Φάρος φωτεινός των αγώνων μας. Η Εργατική Πρωτομαγιά…

Στιγμές από τη Γενική Συνέλευση του Σαββάτου 9 Απριλίου:*

Μαζική η συνέλευση (280 άτομα περίπου) και οι περισσότεροι συνάδελφοι παρακολούθησαν τη συνέλευση όλη την…

Ομιλία – Παρέμβαση του Σταμάτη Μπούκα στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΑΠ στις 9/4/2022

Ομιλία – Παρέμβαση του Σταμάτη Μπούκα στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΑΠ στις 9/4/2022  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

27 − = 20