ΕΝΩΤΙΚΟΣ: “Θαύμα” «H Ανατολή» Καρπίζει τα *λεφτόδεντρα

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΕΝΩΤΙΚΟΥ για την ΑΜΚ στην Τράπεζα Πειραιώς

“Θαύμα..”

Με την «Ανατολή» καρπίζουν

ξανά τα *λεφτόδεντρα στην Τρ. Πειραιώς

*«Θέμα 4ο: Παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο

                  να θεσπίσει πρόγραμμα διάθεσης μετοχών κατ’ άρθρο 113 παρ. 4 του Ν. 4548/2018

                  σε στελέχη της διοίκησης και του προσωπικού της Εταιρείας και των           

                  συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών κατά την έννοια του άρθρου 32 του Ν. 4308/2014, με τη μορφή

                  δικαιωμάτων προαίρεσης για απόκτηση μετοχών (stock options)» 

       από την προκήρυξη της επερχόμενης  Γενικής Συνέλευσης των μετόχων

Συνάδελφοι,

τέσσερα γεμάτα χρόνια συμπληρώθηκαν από τη στιγμή που ανέλαβε το τιμόνι της μεγαλύτερης συστημικής Τράπεζας, της Τράπεζάς μας η Διοίκηση των κ.κ. Χατζηνικολάου και Μεγάλου. Τέσσερα γεμάτα χρόνια που η εν λόγω Διοίκηση πλαισιωμένη από άτομα της πλήρους και καθολικής αποδοχής της, υλοποίησε τα σχέδιά της για την Τράπεζα Πειραιώς και την έφτασε ΕΔΩ.  

Το ΕΔΩ –που οι εργαζόμενοι που υφίσταντο την πολιτική της Διοίκησης το έβλεπαν και μάταια το επισήμαιναν επί σειρά ετών – το βλέπουν τώρα και όλοι οι άλλοι. 

 • Το βλέπει το Ελληνικό κοινοβούλιο
 • Το βλέπουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης
 • Το βλέπουν οι τοπικές κοινωνίες
 • Το βλέπουν οι εμπλεκόμενοι φορείς
 • Το βλέπουν οι μέτοχοι

Το ΕΔΩ που έφερε την Τράπεζα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  η πολιτική της Διοίκησης, που ως επιβράβευση (sic!) των προσπαθειών της,

Ζητά ανανέωση της θητείας της για άλλα τρία χρόνια!

Στην ίδια λογική σχεδιάζει και πάλι «Ανατολές» και ηλιοβασιλέματα και φτου κι απ’ την αρχή

Ζητά την δικαίωση των αποτελεσμάτων της με αίτημα στη Γενική Συνέλευση για πρόγραμμα διάθεσης μετοχών στα στελέχη της (stock options) !!!

ΜΑΛΙΣΤΑ

Συνάδελφοι,

Αυτά που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, αυτά που έχουν οδηγήσει ένα αξιόλογο και ικανότατο εργασιακό δυναμικό να δουλεύει καθημερινά με καταρρακωμένο ηθικό και έλλειψη οράματος, είναι συνέπεια μιας συνεπούς από την πλευρά της στάσης μιας Διοίκησης, στο βωμό εξυπηρέτησης μιας ιστορίας που κατ’ ευφημισμόν ονομάστηκε εξέλιξη και μετασχηματισμός

 • Επιτέθηκε από το πρώτο διάστημα της θητείας της στους εργαζόμενους και το θεσμικό πλαίσιο των δικαιωμάτων τους.
 • Προσπάθησε να απολύσει ανεπιτυχώς αρχικά φύλακες και καθαρίστριες
 • Μετά από πολύμηνο αγώνα έδιωξε τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες RBU αθετώντας υποσχέσεις και συμφωνίες
 • Έγινε η πρώτη διοίκηση τράπεζας που έπειτα από δεκαετίες Α Π Ε Λ Υ Σ Ε εργαζόμενους
 • Υποχρεώνει ακόμη εργαζομένους της, ανθρώπους με οικογένειες, να κάνουν καθημερινά με κίνδυνο ατυχήματος χιλιόμετρα για να εργαστούν σε καταστήματα άλλων πόλεων μακριά από την κατοικία τους
 • Συρρικνώνει συνεχώς το δίκτυο καταστημάτων με συνέπεια πολλαπλές διενέξεις με τις τοπικές κοινωνίες αλλά και δεν πλαισιώνει τα υπάρχοντα καταστήματα που στενάζουν από ελλείψεις με το αναγκαίο προσωπικό

Μαζί με όλα τα προαναφερόμενα και σε εποχή πανδημίας, όχι μόνο συνεχίζει να απαιτεί επίτευξη στόχων από πώληση ασφαλιστηρίων (!!!) αλλά και μετακινεί κάθε τρείς και λίγο κατά το δοκούν συναδέλφους σε καταστήματα για τα οποία πιθανολογείται το κλείσιμό τους, εντείνοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης αλλά και επιτείνοντας τη διάθεση εγκατάλειψης της επιχείρησης με την πρώτη ευκαιρία.

 • Εντάσσονται όλα τα παραπάνω σε κάποιο πλάνο μετεξέλιξης μιας Τράπεζας στο σημερινό κόσμο, στην Ελλάδα;
 • Πιστεύει η Διοίκηση ότι η ”αναγέννηση” έρχεται αποκλειστικά και μόνο από τη πώληση ασφαλιστηρίων συμβολαίων;
 • Πως μπορούμε να μιλάμε για βήματα μπροστά χωρίς τους εργαζόμενους που είναι οι μόνοι που μπορούν να κινήσουν την επιχείρηση;
 • Πως μπορεί να μη μας νοιάζει το γεγονός ότι η Τράπεζα αδειάζει συνεχώς από εργαζόμενους πρώτης ποιότητας;
 • Θα μας δείξει επιτέλους η Διοίκηση ποιός είναι όχι ο αυριανός ή μεθαυριανός στόχος, αλλά το όραμά της για την Τράπεζα Πειραιώς; 

Συνάδελφοι,

είναι ξεκάθαρα φανερό ότι στην Τράπεζά μας Διοίκηση και εργαζόμενοι βρίσκονται σε παράλληλους κόσμους. Παράλληλους κόσμους που όχι μόνο δεν θα ταυτιστούν στο εγγύς μέλλον όσο η διοίκηση συνεχίζει την ίδια πολιτική προσωπικού αλλά, και αυτό είναι πλέον πολλαπλά αποδεδειγμένο, ούτε καν τέμνονται σε ελάχιστες βασικές παραδοχές.

Είναι επίσης ξεκάθαρα φανερό ότι, έχοντας το συνδικαλιστικό κίνημα και οι Σύλλογοι στην Τράπεζα να αντιμετωπίσουν την πρωτόγνωρη και δύσκολη αυτή κατάσταση, κατάσταση που απογοητεύει, αποξενώνει και απομακρύνει τους συναδέλφους από την καθημερινή ενασχόληση με τα κοινά, πρέπει να βρούν αποτελεσματικούς τρόπους αντιστροφής του κλίματος ώστε οι μάχες που έρχονται να μην εξαντλούνται σε καταγγελτικές ανακοινώσεις και παραστάσεις.

Είναι κατά τη γνώμη μας απαραίτητη όσο ποτέ η ενεργοποίηση όλων των συναδέλφων όση ανασφάλεια, κούραση ή πικρία και αν αισθάνονται έτσι ώστε το συνδικαλιστικό κίνημα στην Τράπεζα να μιλά και να διεκδικεί ποιοτικά αναβαθμισμένο και με όρους κινήματος. Και αυτό κανένας Σύλλογος όσο μεγάλος ή μικρός είναι ή αισθάνεται δεν είναι εύκολο να το επιτύχει από μόνος του.

Τα σχέδια των τραπεζιτών, σχέδια που πατάνε πάνω στην πλάτη των εργαζόμενων, σχέδια που υπονομεύουν την δυνατότητα επιβίωσης μας δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτά όσο όμορφα και αν καμουφλάρονται με λέξεις όπως εκσυγχρονισμός, αναδιάρθρωση, προκλήσεις των καιρών.

Επειδή λοιπόν αυτά που βιώνουμε αλλά και αυτά που έρχονται θα δοκιμάσουν τα νεύρα, το κουράγιο μας και τις αντοχές μας ας προχωρήσουμε στα βήματα που θα μας βοηθήσουν στους αγώνες που έρχονται.

“Αν το να θέλεις να ακουστείς είναι η μία πλευρά του νομίσματος, η άλλη του πλευρά είναι να είσαι πρόθυμος ν’ ακούσεις.”

Ο Σύλλογος μας απευθυνόμενος σε όλους τους Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην Τράπεζα Πειραιώς επαναφέρει προς υλοποίηση την πρότασή του για τη δημιουργία ενός Συντονιστικού οργάνου των Συλλόγων αποτελούμενο από τους Προέδρους τους. Το συντονιστικό αυτό θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση και επαφή, θα συνεδριάζει τακτικά μία φορά το μήνα και όποτε άλλοτε κριθεί αναγκαίο. Δεν αποτελεί αποφασιστικό όργανο, αλλά πεδίο προβληματισμού, ανταλλαγής απόψεων, πληροφοριών και σχεδιασμού ενεργειών και κοινών δράσεων. Είναι ένα σημαντικό βήμα που δεν υποκαθιστά την αυτονομία κανενός Συλλόγου αλλά πιστεύουμε ότι αφενός  μπορεί να βοηθήσει στο χτίσιμο εμπιστοσύνης και στην ανύψωση του ηθικού των εργαζομένων και αφετέρου να δώσει ξεκάθαρα μηνύματα στη Διοίκηση της Τράπεζας.

Αν και η πρόταση μας είναι παλιά και δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να υλοποιηθεί, με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι ευκολότερο πλέον να προχωρήσουμε στο βήμα αυτό.

Αν όχι τώρα πότε;

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συλλόγων, Ανακοινώσεις, Ενημέρωση, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022