Ενώνουμε τη δράση μας, δυναμώνουμε τη φωνή μας

Συνάδελφοι, Στις επερχόμενες εκλογές του ΤΕΑ, οι τρεις Σύλλογοι, ο Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (Σ.Ε.Τ.Π.), ο Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής.

Συνάδελφοι,

Στις επερχόμενες εκλογές του ΤΕΑ, οι τρεις Σύλλογοι, ο Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (Σ.Ε.Τ.Π.), ο Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς (Σ.Ε.Τ.Α.Π.) και ο ΣΥΤΠ πρώην ΕΤΒΑ, αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της συγκυρίας, αλλά και την αναγκαιότητα για ισχυρή παρέμβαση μέσα από τη συνδικαλιστική ενότητα, συνομολόγησαν σε κοινή υποστήριξη υποψηφίων.

Οι εκλογές του ΤΕΑ συμπίπτουν χρονικά με μεγάλα ζητήματα στο χώρο μας, όπως η εξαγγελία του στρατηγικού σχεδίου «Sunrise», στο οποίο συνεχίζει να κυριαρχεί η εμμονική και αδιέξοδη πρακτική της Τράπεζας για συρρίκνωση. Για τον λόγο αυτό, κρίναμε αναγκαίο όσο ποτέ να αναζητήσουμε κοινό βηματισμό και ενιαία έκφραση.

Έτσι λοιπόν, το ΤΕΑ, αποτελεί για εμάς, την αφετηρία για μια ευρύτερη κοινή στρατηγική συμπόρευση, που εστιάζει στην αντιμετώπιση των μεγάλων εργασιακών προβλημάτων που βιώνουμε στην Τράπεζα, με κυρίαρχο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Αναμφίβολα λοιπόν, η επιλογή αυτή, αποτελεί για εμάς, το πρώτο μεγάλο βήμα για την επίτευξη της ουσιαστικής ενότητας στην πράξη.

Εξ αρχής δηλώσαμε ότι η επικείμενη εκλογική διαδικασία, θα πρέπει να μας ενώσει και όχι να μας διχάσει. Για τον λόγο αυτό, οι Σύλλογοί μας, για τους δύο σταυρούς προτίμησης, υποστηρίζουν από κοινού τις υποψηφιότητες των συναδέλφων Στέλιου Μουλακάκη και Παναγιώτη Γαζέτα.

  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συστρατευθούν σε αυτή μας τη νέα προσπάθεια, γιατί προφανώς όλοι βιώνουμε την ίδια καθημερινότητα και τα προβλήματα είναι κοινά.
  • Καλούμε όλους τους Συλλόγους να συμπορευτούμε σε αυτό το ξεκίνημα, χωρίς αποκλεισμούς, είτε τώρα, είτε μετά.

Κοινή βούλησή μας για την επόμενη μέρα, είναι η διεύρυνση αυτής της προσπάθειας με τη λειτουργία ενός οργάνου που θα περιλαμβάνει εκπροσώπους όλων των Συλλόγων και – αρχικά – θα ενημερώνει για τις εξελίξεις στο ΤΕΑ, αναζητώντας τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις.

Συνάδελφοι,

Ήρθε η στιγμή να απαντήσουμε όλοι μας στο διαχρονικό αίτημα της ενότητας. Αναμφίβολα, πρόκειται για τη σημαντικότερη πρωτοβουλία ενότητας, η οποία δεν προέκυψε μόνο ως αναγκαία αντίδραση στην εργοδοτική αυθαιρεσία, όπως στο παρελθόν έχει συμβεί, αλλά ως ώριμη και συνειδητή απόφαση για σύνθεση, δημιουργία και προοπτική.

Για τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων

Σ.Ε.Τ.Π.                                                                    Σ.Ε.Τ.Α.Π.                                                            ΣΥΤΠ πρώην ΕΤΒΑ

Ο Πρόεδρος     Ο Γεν. Γραμματέας                 Ο Πρόεδρος            Ο Γεν. Γραμματέας       Ο Πρόεδρος             H Γεν. Γραμματέας

Β. Νάκος           Σ. Μουλακάκης                        Π. Αδαμόπουλος     Γ. Αδάμος                           Σ. Κουτσοπανάγος    Δ. Δαμιανίδου

Κατηγορίες: Εκλογές ΤΕΑ

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022