Έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου…

Έκπληξη μας προκάλεσε η ανακοίνωση του ΣΕΤΠ στις 21/02/2023 με τίτλο «Κρίση εμπιστοσύνης και αντιπροσώπευσης;» όπου οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας του ΣΕΤΠ (ΔΗΣΥΕ) αποφάσισαν να ασχοληθούν και (!) με το θέμα του ΤΥΠΑΤΕ αναμασώντας τις φαιδρές απόψεις μιας μερίδας συνταξιούχων που έχουν ηττηθεί κατά κράτος και συνδικαλιστικά και νομικά.

Στην ανακοίνωση κατηγορούν κάποιους από τον ΣΕΤΑΠ ότι έχουν στήσει μια φάμπρικα και υπόσχονται την παροχή του βοηθήματος σε μη μέλη. Δεν ξέρουμε αν αυτό αληθεύει, όμως ακόμα και αν κάποιος το είπε (δυστυχώς δεν ξέρουμε τι λέει ο καθένας και τι μεταφέρεται σε τρίτους…) η ουσία δεν είναι αυτή όπως εντέχνως αφήνουν να εννοηθεί.

Και αυτό γιατί ταυτόχρονα στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται  -και άρα γνωρίζουν πολύ καλά- ότι τα μη μέλη του ΤΥΠΑΤΕ δεν δικαιούνται του βοηθήματος, πράγμα που είναι απόλυτα αληθές!

Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι τα τακτικά και τα έκτακτα μέλη του ΤΥΠΑΤΕ.

Και εκεί τελειώνει το παραμύθι της φάμπρικας…

Όσον αφορά δε την αναφορά της ανακοίνωσης για εκκρεμοδικίες (Αλήθεια ποιος σας το πε αυτό;) δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση αυτή και εκτιμούμε ότι όπως και οι προηγούμενες παρόμοιες αιτήσεις θα απορριφθεί.

Και ένα απλό ερώτημα;

Εσείς κάνετε υποτίθεται παρέμβαση για τα μέλη του ΣΕΤΠ που είναι μέλη και στο ΤΥΠΑΤΕ προκειμένου να πάρουν το βοήθημα και ταυτόχρονα υιοθετείτε τις απόψεις των συνταξιούχων ότι αυτά τα μέλη δεν δικαιούνται του βοηθήματος;

θα τρελαθούμε εντελώς…

Τα παραπάνω αποκαλύπτουν τη θολούρα και την άγνοια των συντακτών της ανακοίνωσης για τα θέματα του ΤΥΠΑΤΕ. Αμφιβάλουμε ακόμα και αν οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας του ΣΕΤΠ γνωρίζουν ποια είναι η διεύθυνση του ΤΥΠΑΤΕ… και όπως λέει και ο σοφός λαός:

«Έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου…»

Στην ουσία τώρα για να μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε:

  • Η Γενική Συνέλευση του Μαϊου του 2022 με τεράστια πλειοψηφία (κοντά 75%) ψήφισε την πρόταση για διανομή ενός βοηθήματος covid 1000€ +1000€ για την τελευταία διετία στα μέλη του ΤΥΠΑΤΕ τακτικά και έκτακτα.
  • Στις εκλογές του Ιουνίου όλες οι παρατάξεις (ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ,ΔΗΣΥΕ,ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ) κατέβηκαν σε κοινό ψηφοδέλτιο (για πρώτη φορά) με κύριους προγραμματικούς άξονες την επαναλειτουργία του ΤΥΠΑΤΕ και την διανομή του βοηθήματος
  • Οι νέες δικαστικές προσφυγές μερίδας συνταξιούχων οι οποίες όπως και όλες οι προηγούμενες απέτυχαν, από τον Ιανουάριο του 2023 μέχρι και σήμερα που μιλάμε το ΤΥΠΑΤΕ υλοποιεί την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για τη διανομή του βοηθήματος.
  • Οι συνάδελφοι από εδώ και πέρα έχουν να περιμένουν πολλά από το ΤΥΠΑΤΕ γιατί ταυτόχρονα προχωράει και ο στόχος της επαναλειτουργίας του ταμείου μας αφού έγιναν εργασίες αποκατάστασης των πολυιατρίων προκειμένου να λειτουργήσουν το προσεχές διάστημα και να καλύψουν τις πολλές ελλείψεις του ασφαλιστηρίου της Ν/Ν.

 

Σε όλη τη πορεία αυτή οι αποφάσεις ήταν σίγουρα νόμιμες αφού έχουν εκφραστεί πολλάκις τα δικαστήρια περι αυτού. Πριν από τους όψιμους πατρόνες του ΤΥΠΑΤΕ έχουν προηγηθεί επι 10ετία συνταξιούχοι που θέλουν να τα πάρουν όλα σπίτι τους.

Τώρα αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να μας απειλήσουν με εξώδικα ή θεωρούν ότι κινούμαστε στα όρια της νομιμότητας μπορούν και αυτοί να δοκιμάσουν την τύχη τους…

Δεν ιδρώνει το αυτί μας από λεονταρισμούς καθότι η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έχει τα «γαλόνια» της 10ετους προσπάθειας να σώσει τα αποθεματικά και να επαναλειτουργήσει το ταμείο με αναρίθμητες παρεμβάσεις, ανακοινώσεις και παρουσίες στα δικαστήρια κόντρα σε όλους και σε όλα.

Δεν είναι άλλωστε και η πρώτη φορά που η επαναλειτουργία του ΤΥΠΑΤΕ αντιμετωπίζεται σκεπτικά ή ακόμα και εχθρικά από κάποιους συνδικαλιστές που αντιλαμβάνονται ότι μπορεί να υπάρχει σημαντική παρέμβαση σε ένα τομέα που καίει τους συναδέλφους όπως είναι αυτός της υγείας και οι ίδιοι μένουν απέξω από τις εξελίξεις….

Το ΤΥΠΑΤΕ έχει πλέον την απαραίτητη ομοψυχία προκειμένου να υλοποιήσει το τριετές πλάνο που υπερψηφίστηκε στις εκλογές. Μετά το βοήθημα το επόμενο μας βήμα είναι η λειτουργία του ΤΥΠΑΤΕ με ειδικότητες όπως οδοντίατρος, παθολόγος, καρδιολόγος κ.ο.κ.

Εδώ είμαστε…

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Ανακοινώσεις, Ενημέρωση, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022