Εκβιαστικά Διλήμματα και στους teller – Η ΟΤΟΕ σιωπά

Διεύρυνση των εκβιασμών επιχειρεί η ΔΑΔ καθώς φτάνουμε στην τυπική λήξη της εθελούσιας. Συναδέλφισσες καθαρίστριες, φύλακες καθώς και συνάδελφοι teller ενημερώθηκαν από τη ΔΑΔ και τους περιφερειακούς «ότι δεν υπάρχουν θέσεις και ότι είναι και για αυτούς μονόδρομος η εθελούσια.

Η προσπάθεια της Διοίκησης να στοχοποιήσει συναδέλφους που τυγχάνει να έχουν τα καθήκοντα του Ταμία είναι και παράνομη αλλά και παράλογη.

  • Παράνομη γιατί το προσωπικό της τράπεζας είναι ενιαίο και η πρόσληψή μας έγινε ως υπάλληλοι κλάδου (οικονομικός κλάδος κτλ) και όχι σε μια συγκεκριμένη θέση π.χ. ταμείο. Συνάδελφοι που σήμερα είναι ταμίες και εχθές μπορεί να ήταν στα δάνεια, αύριο μπορεί να είναι στην εξυπηρέτηση.
  • Παράλογη γιατί απλά η δουλειά ήδη δεν βγαίνει στα καταστήματα με την εμπνευσμένη απόφαση της Διοίκησης να μείνει ένα ταμείο ανα κατάστημα. Τώρα με… κανένα ταμείο τι περιμένουν άραγε να γίνει; Ακόμα και καταστήματα έδρας νομού θα μείνουν χωρίς ταμείο (!)

Καλά θα πάει και αυτό…

  • Παράλογη γιατί την στιγμή που υπάρχει το προεδρικό διάταγμα (και πλέον δεδικασμένο) για 15 λεπτο διάλλειμα κάθε δίωρο αλλά και το 15 διάλλειμα καθώς καθώς και η ανάγκη για σωματικές ανάγκες ΠΟΙΟΣ θα αναπληρώσει αυτούς συναδέλφους;

Εδώ ο κόσμος καίγεται, βαρκούλες αρμενίζουν…

Η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ ΔΗΣΥΕ –ΔΑΚΕ σιωπά μπροστά στις εξελίξεις. Μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση του κλάδου, το κλείσιμο περίπου 80 καταστημάτων, την εκβιαστική εθελούσια που αυτή την στιγμή ξεδιπλώνεται, και τις απολύσεις στην τράπεζα Αττικής η ΟΤΟΕ βρέθηκε να στέλνει πρόσκληση για την τηλεργασία…

Ειδικότερα τώρα που οι τοπικές κοινωνίες οι πολιτικοί φορείς και τα κόμματα βρίσκονται στην κορύφωση των κινητοποιήσεων η ΟΤΟΕ είναι απούσα, χωρίς κανένα σχέδιο δράσης αποτροπής όλων αυτών.

Για τα μάτια του κόσμου

Στελέχη της ΔΗΣΥΕ από τον ΣΕΤΑΠ ανεβάζουν φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις των τοπικών φορέων προσπαθώντας να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να μπουν στο «αγωνιστικό» κάδρο.

Όμως το έλλειμμα συνδικαλιστικού σχεδίου και δράσης είναι κάτι παραπάνω από ορατό. Οι συνάδελφοι που το κατάστημά τους κλείνει και είναι στον αέρα δεν παρηγορούνται με φωτογραφίες.

Περιμένουν να δουν ένα σχέδιο δράσης, μια αντίδραση προκειμένου να έχουν ξεκάθαρες επιλογές αλλά και την προστασία της απασχόλησης που αναφέρει η κλαδική σύμβαση της ΟΤΟΕ.

Στις 15 -07-2021 κλείνουν τα πρώτα καταστήματα.

Τι περιμένει ο ΣΕΤΑΠ να ζητήσει παρέμβαση από την ΟΤΟΕ;

Τι περιμένει η ΟΤΟΕ για να παρέμβει;

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Ανακοινώσεις, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022