Εκλογές ΤΕΑ Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Απριλίου-Δώστε την μία ψήφο στη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Την ώρα που το σχέδιο sunrise φαίνεται να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, (πιέσεις,  στοχοθεσία, μετακινήσεις), καλούμαστε να ψηφίσουμε για τις εκλογές του ΤΕΑ την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Απριλίου τους εκπροσώπους των εργαζομένων (δύο σταυροί, ένας εκπρόσωπος ένας αναπληρωτής).

Ο ρόλος των εκπροσώπων των εργαζομένων που θα εκλεγούν στο ΔΣ του ΤΕΑ είναι σημαντικός, γιατί αφενός θα μεταφέρει τις απόψεις των εργαζομένων για τα θέματα (Εφαπαξ, Υγεία) και αφετέρου θα προασπίζει με την στάση του τις εισφορές των συναδέλφων.

Οι εκλογές αυτές είναι σημαντικές και για ακόμα ένα λόγο. Για πρώτη φορά στην τράπεζα Πειραιώς υπάρχει ένας κοινός τόπος όλων των εργαζομένων που υπο προϋποθέσεις θα μπορούσε να λειτουργήσει ενωτικά.

Εκλογές by H.R.

Η ΔΑΔ μας καλεί να συμμετέχουμε σε μια εκλογική διαδικασία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της, μια διαδικασία που έχουμε καταγγείλει με προηγούμενή μας ανακοίνωση, αφού πρόκειται για μια καραμπινάτη εμπλοκή του εργοδότη στις εκλογές για τον εκπρόσωπο των εργαζομένων.

Η πολλαπλή ψήφος που τελικά πρόκρινε η ΔΑΔ είναι πρόκληση για οποιαδήποτε δημοκρατική εκλογική διαδικασία.

Μάλιστα με μια επιχειρηματολογία Οργουελικής έμπνευσης, η ΔΑΔ αναφέρεται στην αποφυγή εξαναγκασμού των εργαζομένων, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Από ποιόν να πιεστούν οι εργαζόμενοι κύριοι της Διοίκησης;

Ξέρετε κάτι και δεν μας το λέτε;

Γιατί τελευταία φορά που κοιτάξαμε γύρω μας, οι πιέσεις ήταν από τους περιφερειακούς προς τους συναδέλφους να πάρουν την εθελούσια, να πουλήσουν ασφαλιστήρια να τους δείξουν με τον τρόπο τους την έξοδο από την τράπεζα.

Και αν όντως θέλετε να μην πιέζονται οι συνάδελφοι μια πρόταση θα μπορούσε να είναι η μοναδική και όχι η πολλαπλή ψήφος και μια δεύτερη πρόταση η εκλογική διαδικασία να είναι αυστηρά εκτός ωραρίου εργασίας.

Εκτός και αν θεωρείτε ότι οι συνάδελφοι θα «εξαναγκαστούν» στο σπίτι τους να ψηφίσουν κάποιον και την επόμενη ημέρα στη δουλειά θα δουν το φως το αληθινό…

ΣΕΤΠ-ΣΕΤΑΠ: Η αδυναμία της ΔΗΣΥΕ να ενώσει

Σε ανακοίνωσή τους οι σύλλογοι ΣΕΤΑΠ-ΣΕΤΠ προφασιζόμενοι την ενότητα  καλούν τους συναδέλφους να ψηφίσουν δύο υποψηφίους, έναν από κάθε σύλλογο.

Αυτό όμως που εντέχνως δεν λένε είναι ότι οι υποψήφιοι αυτοί είναι της ΔΗΣΥΕ.

Οι υποψήφιοι αυτοί έχουν παρελθόν, χρώμα και άποψη. και είναι φορείς συγκεκριμένου συνδικαλιστικού λόγου με αναφορά στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Στην προσπάθεια αυτή να θολώσουν τα νερά, παίζοντας με την πολύπαθη ενότητα, η ανακοίνωση προσυπογράφεται από τον ΣΥΤΠ (ΕΤΒΑ), σύλλογο πια φάντασμα (με ελάχιστα μέλη) προκειμένου να δώσει έναν δήθεν «συμμετοχικό αέρα».

Και για την αποφυγή παρεξηγήσεων δεν θεωρούμε μειονέκτημα την παραταξιακή ένταξη ή άποψη. Το αντίθετο.

Άλλωστε και οι εκλογές αυτό το νόημα έχουν, την αντιπαράθεση των απόψεων.

Αντί λοιπόν η ΔΗΣΥΕ ως πλειοψηφούσα παράταξη των δύο σωματείων, να αναλάβει πρωτοβουλίες για ενότητα και κοινούς υποψηφίους, λειτούργησε κοντόφθαλμα και μικροπαραταξιακά.

Απέκλεισε τις γραπτές και προφορικές εκκλήσεις των άλλων συλλόγων και των άλλων παρατάξεων για κοινή (ές) υποψηφιότητα (ες) και πρόταξε μια ενότητα a la carte, μια ενότητα που αποκλείει όλους τους υπόλοιπους για χάρη προσωπικών αντιπαθειών και παραταξιακών στοχεύσεων.

ΣΕΥΤΠΕ: Ακομμάτιστα και ανεξάρτητα;

Σε ανακοίνωσή τους οι συνάδελφοι του ΣΕΥΤΠΕ αναφέρονται σε ανεξάρτητους και ακομμάτιστους υποψηφίους.

Το σκεπτικό αυτό ακούγεται εύηχο, πατάει πολύ όμορφα επικοινωνιακά αλλά δημιουργεί ερωτηματικά.

Το πρώτο αφορά τη συνδικαλιστική οπτική και το πολιτικό σκεπτικό.

Τι θα κάνουν αν εκλεγούν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι στο ΤΕΑ;

Ποιες απόψεις και ποιες πολιτικές θα εκφράσουν;

Του ΣΕΥΤΠΕ;

Τις προσωπικές τους;

Άγνωστες;

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι, είναι κομματικοί και εξαρτημένοι;

Και αυτοί συνάδελφοι του διπλανού γραφείου δεν είναι;

Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή και η στήριξή των συγκεκριμένων συναδέλφων;

Το κατάπιαμε αμάσητο

Στην προηγούμενη ανακοίνωση μας για το ΤΕΑ προτείναμε το μπλοκάρισμα της εκλογικής διαδικασίας και την ανάδειξη των υποψηφίων μέσα από ενωτικές διαδικασίες.

Δυστυχώς ούτε το ένα έγινε ούτε το άλλο έγινε.

Παρόλη την ομοφωνία όλων των συλλόγων στα απαράδεκτα σημεία της εκλογικής διαδικασίας, σοβαρή και ουσιαστική προσπάθεια ανατροπής δεν έγινε.

Το κατάπιαμε αμάσητο.

Άραγε δεν ενοχλεί κανέναν η δυνατότητα της πολλαπλής ψήφου;

Δεν ενοχλεί κανέναν η διπλή ψήφος για ΜΙΑ έδρα;

Και μάλιστα με το αιτιολογικό ότι μπορεί κάποιος συνάδελφος να πιεστεί;

Όλοι οι υποψήφιοι να έχουν βήμα για τις εκλογές

Οι υποψήφιοι για τις εκλογές του ΤΕΑ είναι 19 και οι έως τώρα ανακοινώσεις αναφέρουν ότι οι σύλλογοι στηρίζουν έξι υποψηφιότητες.

Δηλαδή οι υπόλοιποι συνάδελφοι δεν ανήκουν σε κανένα σύλλογο;

Στη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αποφασίσαμε να στηρίξουμε και να δώσουμε βήμα σε ΟΛΟΥΣ τους υποψηφίους που δεν έχουν την κάλυψη – υποστήριξη κάποιου συλλόγου ή κάποια παράταξης και θέλουν να απευθυνθούν στους συναδέλφους

Ήδη έχουμε επικοινωνήσει με όλους τους υποψηφίους και τους καλέσαμε αν επιθυμούν να γράψουν δυο λόγια και να δημοσιευθούν στο site της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ www.sysp.gr, στην ειδική ενότητα που δημιουργήσαμε για αυτό το λόγο «Βήμα για τις εκλογές του ΤΕΑ».

Εκεί μαζί με τις ανακοινώσεις όλων των συλλόγων οι συνάδελφοι θα μπορούν να διαβάσουν και τις απόψεις των ανεξάρτητων υποψηφίων.

Η αγωνιστική πρόταση της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Η ενότητα που επικαλούνται οι συνάδελφοι της ΔΗΣΥΕ του ΣΕΤΠ και του ΣΕΤΑΠ αποδείχτηκε ότι είναι απλά ένα επικοινωνιακό τρυκ για να κερδίσουν ψήφους στις εκλογές.

Είναι δυνατόν να ζητάς την ενότητα των συλλόγων και την ίδια στιγμή στον ΣΕΤΑΠ να μεθοδεύεις τον αποκλεισμό του υπόλοιπου 50% των συναδέλφων;

Οι υποψήφιοι από τις άλλες παρατάξεις δεν είναι στον ΣΕΤΑΠ;

Όταν έγινε κατανοητό πλέον ότι ναυάγησε η πιθανότητα κοινών υποψηφίων όλων των συλλόγων η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο ΔΣ τη Δευτέρα 12-04-2021 πρότεινε κοινό ψηφοδέλτιο του ΣΕΤΑΠ –η οποία απορρίφθηκε από τη ΔΗΣΥΕ-  και τη συμβολική υποψηφιότητα του Άρη Μπούτου.

Πρόκειται για συνάδελφο με πλούσια συνδικαλιστική δράση, εκλεγμένος σύνεδρος στην ΟΤΟΕ, που κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων για το RBU συμμετείχε ενεργά στον αγώνα στο νομό της Καβάλας.

Στον συνάδελφο, όπως και σε τόσους άλλους, προτάθηκε η εθελούσια και αφού την αρνήθηκε, με πρόσφατα υπηρεσιακό σημείωμα μετακινήθηκε στα Λιμενάρια της Θάσου, μακριά από την οικογένειά του.

Με αφορμή την μετακίνηση του συναδέλφου και με στόχο να αποτρέψουμε όλες τις μετακινήσεις που έχουν πάρει τη μορφή επιδημίας, η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ανέλαβε την πρωτοβουλία να φέρει το θέμα των συνεχιζόμενων μετακινήσεων των συναδέλφων στη βουλή.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Εμείς κόντρα στα παραταξιακά παιχνίδια και τις αποσιωπήσεις, δεσμευόμαστε ότι τυχόν εκλογή στο ΤΕΑ του υποψηφίου της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ θα δώσει φωνή σε όλους τους εργαζομένους στην τράπεζα Πειραιώς, χωρίς αποκλεισμούς.

Δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε με εντιμότητα να προφυλάξουμε από κακοτοπιές τις εισφορές των συναδέλφων.

Δώστε την μία ψήφο στη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δώστε την μία ψήφο στον Άρη Μπούτο.

Το βιογραφικό:

Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΟΣ είναι πτυχιούχος Φυσικής του Πανεπιστήμιου Αθήνας. Είναι έγγαμος με συνάδελφο υπάλληλο της Τράπεζας Πειραιώς και πατέρας ενός εξάχρονου παιδιού και κατοικεί στην πόλη της Καβάλας.

Προσλήφθηκε στην Αγροτική Τράπεζα το 2002 μέσω γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ στο κατάστημα της Ελληνικού (Σούρμενα). Από το 2012 ανήκει στο δυναμικό της Τραπεζας Πειραιώς και από 17/2/2021 εργάζεται στο Κατάστημα Λιμεναρίων Θάσου, όπου για να μεταβεί χρειάζεται 45 λεπτά έως ότου φτάσει στο πορθμείο της Κεραμωτής, να επιβιβαστεί σε φεριμπότ για να ταξιδέψει για 45 λεπτά έως τον Λιμένα Θάσου και μετά να οδηγήσει για άλλα 45 λεπτά έως την πόλη των Λιμεναρίων Θάσου.

Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΑΤΕ (ΣΕΤΑΠ) και του Δ.Σ. του ΤΥΠΑΤΕ

Αυτό τον καιρό παράλληλα συμμετέχει ως πρωταγωνιστής στην ταινία «Ο μπαμπάς λείπει στη Θάσο για δουλειές».

Του αρέσει να αλλάζει Καταστήματα χωρίς την θέληση του διότι έτσι γνωρίζει και κόσμο.

Πιστεύει ότι το ταξίδι έχει σημασία, όχι ο προορισμός.

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Ανακοινώσεις, Εκλογές ΤΕΑ, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022