Εκλογές ΤΕΑ: Η ενοποίηση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στη ΔΗΣΥΕ.

Οι εκλογές του ΤΕΑ στις 22 & 23 Απριλίου διεξήχθησαν μέσα σε ένα πολύ δύσκολο και βαρύ κλίμα για την εργασία μας, με την ανασφάλεια να χτυπά κόκκινο, με δεκάδες μετακινήσεις εργαζομένων σε καταστήματα που κλείνουν και με πιέσεις για την στοχοθεσία που έχουν ξεπεράσει τα όρια.

Την ίδια ώρα η αφερεγγυότητα της τράπεζας, όσον αφορά την εκπλήρωση των όρων του προηγούμενου ταμείου, αλλά και το στήσιμο του ΤΕΑ, όσο και της εκλογικής διαδικασίας εξηγεί την απογοήτευση και την αποστασιοποίηση των εργαζομένων. Παρότι η ψηφοφορία ήταν ηλεκτρονική, διήμερη και ολιγόλεπτη, οι μισοί περίπου συνάδελφοι δεν ψήφισαν.

Η αποχή έφτασε περίπου το 45% και τη μοναδική θέση στο ΔΣ της τράπεζας κατέλαβε η σ.Καραγιάννη (ΣΕΥΤΠΕ).

Τα αποτελέσματα επιφύλαξαν μια δυσάρεστη έκπληξη για τους υποψηφίους της ΔΗΣΥΕ (σ.Μουλακάκης – σ.Γαζέτας) όπου παρόλη την υποστήριξη της πλειοψηφίας των συλλόγων ΣΕΤΠ – ΣΕΤΑΠ δεν κατάφεραν να καταλάβουν την πρώτη θέση.

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με την υποψηφιότητα του Άρη Μπούτου κατάφερε να καταγράψει μια ανοδική δυναμική που μας δίνει αισιοδοξία για το μέλλον.

Η Νίκη για την σ.Καραγιάννη και ο ΣΕΥΤΠΕ

Κατά την άποψή μας πρόκειται για προσωπική νίκη της συναδέλφισσας που οφείλεται στην συναισθηματική ψήφο και όχι στην αποδοχή προγραμματικών θέσεων ή στην επιβράβευση της αγωνιστικότητας, δικής της ή του συλλόγου της.

Εκτιμούμε ότι το επόμενο διάστημα θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες τόσο για τις θέσεις και τα ζητήματα που πρόκειται να διεκδικηθούν στο ΤΕΑ όσο και για τον συντονισμό μιας κοινής ομάδας εργασίας όλων των συλλόγων για τα θέματα αυτά. Πρέπει έστω και εκ των υστέρων να ενημερωθούν όλοι οι σύλλογοι για τις θέσεις της σ.Καραγιάννη στο ΔΣ του ΤΕΑ.

Ευχόμαστε καλή θητεία στην σ.Καραγιάννη, για χάρη όλων των εργαζομένων στην τράπεζα Πειραιώς.

Η αποτυχία της ΔΗΣΥΕ να ενώσει

Η αποδοκιμασία των συναδέλφων για την προεκλογική a la carte ενοποίηση της ΔΗΣΥΕ φαίνεται τόσο από την υψηλή αποχή, όσο και από την καταψήφιση των υποψηφίων της.

Μια «πρόταση ενοποίησης» που κυρίως σκοπό είχε να παίξει το μικροπαραταξιακό παιχνίδι της ΔΗΣΥΕ, παρά να δημιουργήσει σοβαρές προϋποθέσεις για μια ενοποίηση όλων των εργαζομένων και όλων των συλλόγων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι μέσα σε μόλις ένα ΔΣ (!) στον ΣΕΤΑΠ πληροφορηθήκαμε την πρόθεση ενοποίησης με τον ΣΕΤΠ που θα «περνούσε» με την υποστήριξη των δύο υποψηφίων της ΔΗΣΥΕ (!).

Και η στήριξη σε αυτή την προσπάθεια ζητήθηκε μάλιστα χωρίς κανένα διάλογο, χωρίς κάποιο υποτυπώδες πλαίσιο (οι προτάσεις βγήκαν ΑΦΟΥ ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι και η «παραταξιακή γραμμή») και κυρίως με τον αποκλεισμό όλων των άλλων συλλόγων παρά τις εκκλήσεις τους.

Υπήρχε κάποιος λόγος που δεν μας κοινοποίησαν το πρόγραμμα διεκδικήσεων του ΤΕΑ για να ζητηθούν ευρύτερες συναινέσεις και συνθέσεις πριν γίνει όλος αυτός ο χαμός και καταλήξουμε εδώ;

Και μιας που μιλάμε για στήριξη:

Πώς μπορεί να εξηγήσει κανείς τους σχεδόν 500 ψήφους διαφορά των δύο υποψηφίων της ΔΗΣΥΕ, σε βάρος του υποψηφίου του ΣΕΤΑΠ;

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι την ώρα των εκλογών  εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση των τριών συλλόγων για τις μετακινήσεις (!), όταν όλο το προηγούμενο διάστημα κυριαρχούσε ο χαρτοπόλεμος.

Δεν το λες και σοβαρή συνδικαλιστική στάση στο καιπέντε των εκλογών να θυμάσαι την ενότητα…

Στα θετικά των εκλογών:

Στα θετικά των εκλογών καταγράφουμε την ήττα των μεθοδεύσεων της ΔΗΣΥΕ, την απρόσμενη στήριξη που μάζεψαν οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι και την ανοδική εκλογική δυναμική της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους που στήριξαν με την ψήφο τους τον Άρη Μπούτο, που σε συνθήκες απαξίωσης και πόλωσης στήριξαν μια αγωνιστική υποψηφιότητα κόντρα στις εκλογικές γραμμές των συλλόγων κόντρα στις μικροπαραταξιακές λογικές.

Η ενοποίηση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στη ΔΗΣΥΕ.

Οι συνάδελφοι δεν πρόκειται να πάρουν στα σοβαρά τέτοιες μεθοδευμένες προεκλογικές προσπάθειες ενοποίησης a la carte με την ΔΗΣΥΕ να αποκλείει και τις άλλες παρατάξεις του ΣΕΤΑΠ, αλλά και τους άλλους συλλόγους.

Επόμενο ήταν ότι τέτοια σχέδια από τα πάνω χωρίς την συμμετοχή των εργαζομένων, χωρίς το διάλογο και τη συναίνεση δεν πρόκειται να προχωρήσουν.

¨Όμως η επόμενη ημέρα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΜΕΝΟΥΣ αλλά να μας βρει περισσότερο σοφούς.

Με αφορμή το ΤΕΑ να ξεκινήσει η διαδικασία ενοποίησης όλων των συλλόγων, να γίνει ένα κάλεσμα προς όλους για όλους τους εργαζόμενους χωρίς μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.

Τα προβλήματα μας είναι πολλά και έρχονται ακόμα χειρότερα και με τακτικισμούς δεν λύνεται τίποτα.

Οι συνάδελφοι στενάζουν και ζητούν την ενοποίηση ΟΛΩΝ, όχι για να μοιραστούνε οι καρέκλες, αλλά για να προσπαθήσουμε να λύσουμε τα προβλήματα, να απαντήσουμε μαζικά και αγωνιστικά στα σχέδια της μείωσης των θέσεων εργασίας, στα σχέδια της εκπαραθύρωσης των συναδέλφων από την τράπεζα.

Παρακάτω είναι τα αποτελέσματα όλων των υποψηφίων.

Υποψήφιοι    Σύνολο σταυρών
1.Καραγιάννη Μαρία1947
2.Μουλακάκης Στυλιανός1910
3.Χατζηφραντζέσκος Παναγιώτης1651
4.Γαζέτας Παναγιώτης1425
5.Τάγαρη Ευγενία-Δημοκρατία340
6.Μπούτος Αριστοτέλης298
7.Ντέμου Στυλιανή212
8.Ταμπάκης Παναγιώτης194
9.Μαρτίνος Γεώργιος193
10.Τζανάκη-Σάνου Αρετή184
11.Κασάπης Βασίλειος119
12.Γαβριήλ Δημήτριος107
13.Νάκας Σπυρίδων87
14.Λέκκας Σαράντος84
15.Σαρόγλου Κωνσταντίνος83
16.Δρέκου Χαρίκλεια41
17.Παπαγεωργίου Θεόδωρος40
18.Καλπακίδης Στυλιανός40
19.Νιζάμης Βασίλειος36

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Ανακοινώσεις, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022