Είσαι για μία αξιολόγηση; *

 

Ο περιπαικτικός τίτλος του σκίτσου του ΚΥΡ που συνοδεύει την ανάρτησή μας συμπυκνώνει όλα όσα ακριβώς βιώνουν οι συνάδελφοι με την αξιολόγηση τις τελευταίες μέρες πριν αλλά και μετά το Πάσχα. Όπως το αρνάκι τη Μεγαλοβδομάδα βλέπει τον τσοπάνη να του προτείνει μια αξιολόγηση για να το σφάξει έτσι κι οι συνάδελφοι ανεβαίνουν Γολγοθά πριν και μετά το Πάσχα!

Μαζί με τα μηνύματα για τα χρόνια πολλά το mail του συλλόγου «φόρτωσε» από τις κοινοποιήσεις των ενστάσεων των συναδέλφων απέναντι στις χαμηλές αξιολογήσεις.

Οι συνάδελφοι βιώνουν την επαγγελματική απαξίωση και τη ψυχολογική φθορά έπειτα από 15 ή 20 χρόνων προϋπηρεσία, ενώ καταλαβαίνουν ότι με μία κακή αξιολόγηση οι μέρες τους στην τράπεζα μπορεί να είναι μετρημένες.

Παρελθούσες καλές αξιολογήσεις, ευσυνείδητη πορεία χρόνων πετάγονται στο καλάθι των αχρήστων. Η μέρα της Μαρμότας. Όλα ξεκινάνε από το μηδέν, άσχετα την συνεισφορά του κάθε συναδέλφου και συναδέλφισσας στη τράπεζα.

Για φέτος:

Δυστυχώς από ό,τι φαίνεται κάποιοι αξιολογητές με τα σχόλια τους δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο που διατρέχουν οι συνάδελφοι από μια χαμηλή αξιολόγηση. Πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε σχόλια του τύπου « προβλήματα επικοινωνίας» ή «ανασφάλειες εξαιτίας ερωτήσεων» ;

Αξιολογήσεις που δεν λαμβάνουν υπόψη ούτε το rotation των ρόλων, ούτε την ελλειπή εκπαίδευση ούτε και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δουλειάς των συναδέλφων. Ειδικά στα καταστήματα του δικτύου που είναι επιφορτισμένα από ρόλους και αρμοδιότητες πέραν των πωλησιακών (ανακύκλωση, back office συναλλαγές κτλ).

Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά κυριάρχησε ο «χρυσός κανόνας των πωλήσεων» στην αξιολόγηση των συναδέλφων παρότι σύμφωνα με τον κανονισμό κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από πουθενά.

Αν και είναι πολύ πρόσφατη η «απάτη» με τις ανανεώσεις και τα bonus των ασφαλειών φαίνεται ότι κανείς δεν έβαλε μυαλό.

Θαύματα…

Και φέτος υπάρχουν περιπτώσεις που παρότι το κατάστημα έπιασε τους στόχους οι συνάδελφοι έπεσαν «κάτω από τη βάση»… Θαύμα των διευθυντών;

Η επιτροπή ενστάσεων διακοσμητική;

Μιας και είμαστε κοντά στην υλοποίηση της αξιολόγησης (σύμφωνα με τη ΔΑΔ είμαστε στο 95%) και καθώς κοντοζυγώνουν οι 40 μέρες έως τις ενστάσεις προτρέπουμε τη ΔΑΔ (και όχι και πάλι τα δικαστήρια…) να λύσει το ζήτημα της εκπροσώπησης των συναδέλφων στην επιτροπή ενστάσεων.

Δεν είναι δυνατόν μέλη άλλων συλλόγων να εκπροσωπούνται από τον ΣΕΤΠ και μάλιστα όταν ο πρόεδρός του έχει στο δισάκι του το περίφημο 5-0 (4 στελέχη, 1 του συλλόγου), επειδή συμφώνησε με τα στελέχη της τράπεζας στο θάψιμο συναδέλφου!

Και ρωτάμε:

Σε περίπτωση που συνάδελφος κερδίζει την ένσταση αλλάζει η αξιολόγηση ή μπορεί ο αξιολογητής να αρνηθεί να την αλλάξει;

Προσοχή, συνάδελφοι, μην απαντήσετε το αυτονόητο…

Αλλά αυτό δεν μας κάνει εντύπωση γιατί όπως γράφαμε και τον Ιούλιο του 2022: «Ακόμα και συνάδελφοι που έχουν δικαιωθεί στις ενστάσεις τους (!) καλούνται σε συνεντεύξεις για να πιεστούν να φύγουν με πρόσχημα την χαμηλή αξιολόγηση.»

Με τι σκοπό;

«Τι σκοπό έχει άραγε μια αξιολόγηση που δεν συνδέεται με τις προαγωγές στη τράπεζα» αναρωτιόμαστε από το 2018 τότε που κάποιοι συνδικαλιστές  κυρίως του ΣΕΤΠ που έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε αυτή, μας έλεγαν ότι η αξιολόγηση έχει ενισχυτικό χαρακτήρα;

Η χαμηλή αξιολόγηση μπορεί να είναι το πρόσχημα ώστε την επόμενη ημέρα να σας καλέσουν στο γραφείο του περιφερειακού ή της ΔΑΔ προκειμένου να σας «προτείνουν» την εθελούσια γιατί «Δεν κάνεις για τον Οργανισμό».

Η ένσταση έναντι χαμηλών αξιολογήσεων είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του κάθε συναδέλφου προκειμένου να υπερασπίσει το μέλλον του και την δουλειά του. Προτρέπουμε τους συναδέλφους να επικοινωνήσουν με τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και τους συλλόγους προκειμένου να τους βοηθήσουμε στη σύνταξη των ενστάσεων.

Υ.Γ. Με τους 47 συναδέλφους και συναδέλφισσες που βρίσκονται σε υποχρεωτική άδεια τι θα γίνει με την αξιολόγηση; Θα τους δοθεί τουλάχιστον πρόσβαση έστω και τυπικά στο σύστημα αξιολόγησής;

*Η ατάκα είναι από τη γελοιογραφία του ΚΥΡ που συνοδεύει το σκίτσο.

Κατηγορίες: [show_post_categories show="category" hyperlink="yes"]

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022