Διοικητικό Συμβούλιο Σ.Ε.Τ.Α.Π 25/02/2022. Αρνητικές οι εξελίξεις στο Acquiring

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΤΑΠ συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή στις 25/02/2022. Δείτε εδώ τα θέματα της ημερήσιας διάταξης . Περιληπτικά τα θέματα που κουβεντιάσαμε:

 

Κλαδική Σύμβαση ΟΤΟΕ

Ενημερωθήκαμε από τον σ.Αδαμόπουλο ότι έχουν γίνει δύο συναντήσεις με τις διοικήσεις των τραπεζών.

Οι διεκδικήσεις της ομοσπονδίας είναι τόσο θεσμικές και αφορούν κυρίως την προστασία της απασχόλησης όσο και οικονομικές διεκδικώντας την αποκατάσταση των απωλειών στους μισθούς μας.

Αναμένεται και μία τρίτη συνάντηση με τους τραπεζίτες αφού στις δύο πρώτες δεν υπήρξε κάποια συμφωνία.

Στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε η υπογραφή της κλαδικής σύμβασης είναι απαραίτητη.

Απαραίτητο επίσης, πέρα από την υπογραφή και κάποια «ρήτρας» για την εργασία μας είναι ένα αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης (που δεν φάνηκε να υπάρχει) για την προάσπιση των συμφωνηθέντων αλλά και την αποτροπή όσων δύσκολων έρχονται το επόμενο διάστημα.

Ταυτόχρονα η ΟΤΟΕ θα πρέπει να περάσει από τα λόγια στα έργα και να βοηθήσει στον σχηματισμό σωματείων στα τμήματα που έχουν αποσχισθεί (π.χ. CAU) προκειμένου να εφαρμοστούν άμεσα οι συμφωνίες και οι συνάδελφοι να γίνουν μέλη της ΟΤΟΕ.

 

Ασφαλιστήριο εξερχόμενων μελών

Έγινε μια ενημέρωση για το θέμα του ασφαλιστηρίου εξερχομένων μελών που πρόσκαιρα έχει δημιουργήσει δυσλειτουργία στα οικονομικά του συλλόγου.

Υπενθυμίζουμε ότι μερίδα γνωστών και μη εξαίρετων συνταξιούχων διεκδικεί μέχρι και τα πόμολα του συλλόγου.

Για το σημαντικό αυτό θέμα έχουμε αναφερθεί με προηγούμενη ανακοίνωσή μας (πατήστε εδώ για να την δείτε).

Από ότι φαίνεται οι δίκες θα έχουν θετική έκβαση για το σύλλογο και αποφασίσαμε να γίνει νέο ΔΣ με αποκλειστικό θέμα το ασφαλιστήριο εξερχομένων με νομικά μέτρα για ανάκτηση των χρημάτων του συλλόγου που κατασχέθηκαν.

 

Καθαρίστριες της ALTER EGO:

Έγινε εκτενής αναφορά για τις ενέργειες που προηγήθηκαν της θετικής απόφασης του δικαστηρίου που δικαίωσε τις απολυμένες συναδέλφισσές μας.

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ επέμεινε ότι το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η άμεση συνάντηση με το υπουργείο εργασίας προκειμένου να πιεστεί η Πειραιώς και η ALTER EGO ώστε να ακυρωθούν οι εκβιαστικές τροποποιητικές συμβάσεις που υπεγράφησαν το προηγούμενο διάστημα.

 

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση ΣΕΤΑΠ 2022.

Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση ορίστηκε για τις 9 Απριλίου ημέρα Σάββατο στην Αθήνα με δια ζώσης παρουσία των συναδέλφων. Οι εκλογές του ΣΕΤΑΠ κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

 

Δωρεάν Πρόγραμμα Διακοπών ΣΕΤΑΠ 2022.

Ψηφίστηκε όπως κάθε χρόνο το δωρεάν πρόγραμμα καλοκαιρινών διακοπών του συλλόγου μας. Σε νεότερη ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ θα δοθούν οι προορισμοί, η διαδικασία αλλά και όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες.

 

Απόσχιση Acquiring (POS):

Την προηγούμενη εβδομάδα σε συνάντηση στο Αμερικής 4 ενημερωθήκαμε ότι το για το θέμα της απόσχισης του Acquiring η ΔΑΔ βρίσκεται σε διαβούλευση με τον αντιπροσωπευτικό σύλλογο (ΣΕΤΠ).

Χωρίς καμία νεότερη ενημέρωση είτε από τη Διοίκηση είτε από τον ΣΕΤΠ, αντιπροσωπεία της ΔΑΔ βρέθηκε στο κτήριο της Συγγρού και με συνεντεύξεις «πρότεινε» στους συναδέλφους την μεταφορά τους στην euronet με τους όρους του προεδρικού διατάγματος (η μισθοδοσία πλέον θα περιλαμβάνει ένα ενιαίο ποσό που δεν θα αναλύεται σε κλαδικά επιδόματα και οι συνάδελφοι δεν θα καλύπτονται από τις κλαδικές συμβάσεις της ΟΤΟΕ) προσθέτοντας ένα ποσό ως bonus.

Ταυτόχρονα φωτογράφιζαν ένα αδιέξοδο αφού στην επιλογή τους δεν υπήρχε καν το ενδεχόμενο κάποιας συμφωνίας ala intrum όπως συνέβη 20 ημέρες νωρίτερα στην περίπτωση των CAU.

Σε τηλεδιάσκεψη με τους συναδέλφους και παρά τις υποσχέσεις για συμφωνία η πλειοψηφία του ΣΕΤΠ (ΔΗΣΥΕ) τα «γύρισε», εγκαταλείποντας τους συναδέλφους στη μοίρα τους αβοήθητους.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η πληροφορία ότι παρατάθηκε έως την Τετάρτη 2/03/2022 η προθεσμία των υπογραφών και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις, εχθές Δευτέρα 28/02/2022 οι συνάδελφοι κλήθηκαν να υπογράψουν, εγκαταλελειμμένοι από ΟΤΟΕ και ΣΕΤΠ.

Σε ανακοίνωση «ξεκάρφωμα» την Παρασκευή 25/02/2022 η πλειοψηφία του ΣΕΤΠ αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας και στον συντονισμό με την ΟΤΟΕ. Τελικά τι από τα δύο έγινε;

  • Αλήθεια τι μεσολάβησε και γιατί φτάσαμε στο και πέντε για να πληροφορηθούμε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ;
  • Τελικά έγινε η περίφημη διαβούλευση ΣΕΤΠ – Διοίκησης;
  • Ποια τα αποτελέσματα; Υπήρξε συμφωνία ή όχι;

Δεν θα έπρεπε να μας ενημερώσει κάποιος από τον ΣΕΤΠ αν όχι τους συλλόγους, τους συναδέλφους;

 

Και η ΟΤΟΕ; Τι κάνει;

Πολύ φοβόμαστε ότι με τη καθυστερημένη συνδικαλιστική αντίδραση η μεθόδευση της Διοίκησης θα δημιουργήσει νέες χειρότερες συνθήκες για τους συναδέλφους.

Μεθοδεύσεις που κατά τη γνώμη μας δεν μπορούν να αποκρουστούν με ψέματα, με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, με χαρτοπόλεμο και αιτήσεις εγγραφής στο καλύτερο σύλλογο.

  • Κάθε μερα που περνά κάνει και πιο επιτακτική την ανάγκη για κοινή δράση όλων των εργαζομένων,
  • κάθε μέρα ωριμάζει το αίτημα της ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ όλων των συλλόγων και όλων των εργαζομένων στην τράπεζα Πειραιώς.

Κατηγορίες: [show_post_categories show="category" hyperlink="yes"]

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022