Η Διοίκηση κόβει συνδικαλιστικές άδειες και προσβάσεις με την ανοχή του ΣΕΤΑΠ…

Νέα ήθη πριν τις εκλογές του ΣΕΤΑΠ…

Ακόμη ένα βήμα έκανε η διοίκηση της τράπεζας στην παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης. Στο περιθώριο της ενημέρωσης για το νέο πρόγραμμα ΕΦΑΠΑΞ ο (νέος) υπεύθυνος Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Κεσόγλου κατήργησε τις συνδικαλιστικές άδειες που χορηγούσε η Τράπεζα στις παρατάξεις πριν τις εκλογές για ενημέρωση των συναδέλφων. Και σαν να μην έφτανε αυτό απαγορεύτηκε και η είσοδος σε υποψηφίους των παρατάξεων που δεν είναι εκλεγμένοι ήδη στο Δ.Σ!

Η παράταξή μας στις 24/04/2019 απέστειλε σχετικό mail γνωστοποιώντας το θέμα στο ΔΣ του ΣΕΤΑΠ (το δημοσιεύουμε αυτούσιο στο τέλος).

Παρά την καταρχάς συμφωνία του Προέδρου (ΔΗΣΥΕ) «Θα πάω να διαμαρτυρηθώ στον Μεγάλου. Χαίρομαι που είμαστε στην ίδια λογική όλοι» και της Γενικής Γραμματέως (ΔΑΚΕ) «Συμφωνώ με τις προτάσεις αντίδρασης» και ότι εκτός από την επιστολή πρέπει να γίνει και «συνάντηση με τον κ Μεγάλου αλλά και παρέμβαση της ΟΤΟΕ» τίποτα δεν έγινε.[ΜΣ1] 

Και μετά τίποτα…

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά η πλειοψηφία ΔΗΣΥΕ /ΔΑΚΕ αποφάσισε να μην κάνει τίποτα… Η αδράνεια στο συγκεκριμένο ζήτημα δημιουργεί μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα:

Γιατί η Διοίκηση αποφάσισε κάτι τέτοιο;

Είναι γνωστό ότι οι δύο παρατάξεις έχουν περισσότερους αποσπασμένους και άρα πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες για προεκλογική δουλειά και προετοιμασία.

Μία απαγόρευση λίγο πριν αυτές τις εκλογές του ΣΕΤΑΠ ποιόν εξυπηρετεί;

Μήπωςθέλει να καλύψει και να προωθήσει «τα δικά της παιδιά»;

Γιατί τα μεγαλοστελέχη και οι αποσπασμένοι των παρατάξεων ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ απεμπολούν με τόση μεγάλη ευκολία ένα διαχρονικό ως σήμερα δικαίωμα που παρείχε η τράπεζα;

Μήπως οι υποψήφιοι αυτών των παρατάξεων δεν πλήττονται;

Δεν ξεχνάμε ότι στις προηγούμενες εκλογές προκειμένου να ανατραπεί το προεδρείο ΣΥΣΠ-ΕΣΑΚ ,όχι μόνο είχε χορηγήσει άδειες στις παρατάξεις, αλλά είχε δώσει επιπλέον και επι μήνες απαλλαγές σε συγκεκριμένους συνδικαλιστές για να κάνουν επι μήνες λυσσαλέο αγώνα εναντίον μας.

Μαύρα μάτια κάνανε στην υπηρεσία τους να τους δούνε !

Και το κερασάκι στην τούρτα είναι η ανάρτηση του προγράμματος περιοδειών της ΔΗΣΥΕ στο Facebook…

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους – υποψηφίους όλων των παρατάξεων να ρωτήσουν για το ζήτημα αυτό τους συνδικαλιστές της ΔΗΣΥΕ – ΔΑΚΕ/ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ που θα περάσουν προεκλογικά από τα καταστήματά τους…

Παρακάτω δημοσιεύουμε την επιστολή μας προς το ΔΣ του ΣΕΤΑΠ στις 24/04/2019.

…………………………………………………………………………………………………….

Συνάντηση με Κεσόγλου – Συνδικαλιστικές άδειες και προσβάσεις

Συνάδελφοι,

Στο περιθώριο της χθεσινής συνάντησης (23/04/2019) με τον κ. Κεσόγλου για το θέμα του Εφάπαξ, συζητήθηκε και το ζήτημα των συνδικαλιστικών αδειών και προσβάσεων συναδέλφων υποψηφίων για τις εκλογές του ΣΕΤΑΠ στους χώρους δουλειάς.

Δυστυχώς γίναμε μάρτυρες μιας πρωτόγνωρης αντιμετώπισης, που δεν έχει προηγούμενο από καμιά διοίκηση στον χώρο μας όλα αυτά τα χρόνια.

Ο κ. Κεσόγλου μας ανέφερε ότι είναι κάθετα αντίθετος («δεν δικαιούμαστε»…) την χορήγηση κάποιων ημερών συνδικαλιστικής άδειας για τους υποψήφιους των παρατάξεων που δεν έχουν συνδικαλιστικές αποσπάσεις προκειμένου να διευκολυνθούμε για τις εκλογές του ΣΕΤΑΠ.

Μέχρι σήμερα η τράπεζα χορηγούσε κάποιες ημέρες προκειμένου συνάδελφοι που ασχολούνται ενεργά με τον συνδικαλισμό να αιτιολογήσουν κάποιες ημέρες εν όψη της εκλογικής προσπάθειας.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με καταγγελίες των συναδέλφων από όλες τις παρατάξεις απαγορεύτηκε η είσοδος στους χώρους εργασίας σε συναδέλφους μη μέλη του ΔΣ… 

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μόνον τα μέλη του ΔΣ μπορούν να μπουν στους χώρους δουλειάς ενόψει εκλογών!!! Θυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που απαγορεύεται η είσοδος σε συναδέλφους στους χώρους δουλειάς…

Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε αυτές είναι αντιδημοκρατικές πρακτικές που πλήττουν το δικαίωμα στην συνδικαλιστική δράση και δημιουργούν επικίνδυνα τετελεσμένα.

Ζητάμε:

Ο ΣΕΤΑΠ θα πρέπει άμεσα να συντάξει επιστολή προς τον κ Μεγάλου και να ζητάει την παρέμβαση του προκειμένου να σταματήσουν άμεσα όλα αυτά που ακούσαμε και που συνιστούν  ουσιαστική απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης .

Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του συνδικαλιστικού νόμου αφού έτσι ο εργοδότης παρεμβαίνει έμμεσα στην εκλογική διαδικασία.

Σας θυμίζω ότι μετά την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής, είμαστε όλοι υποψήφιοι και ο εργοδότης οφείλει να μας αντιμετωπίζει ισότιμα και με πνεύμα ουδετερότητας.

Την επιστολή αυτή θα πρέπει να την κοινοποιήσουμε προς την ΟΤΟΕ και ΓΣΕΕ καθώς και στα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου.

Δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει έτσι!

Για τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


 [ΜΣ1]Παραπομπή τα e-mails όλων

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022