Δ. Κουτσούμπας στο προεδρείο της ΟΤΟΕ: «Το ΚΚΕ θα στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των τραπεζοϋπαλλήλων»

Με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) και τον επικεφαλής της, πρόεδρο, Στ. Κούκο, συναντήθηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν ακόμα, ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Κ.Ε. του κόμματος και η Έφη Χαλιού, στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος της Ε.Γ. της ΟΤΟΕ.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας έθεσε υπόψη του Δ. Κουτσούμπα «την αντίθεσή της στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης -που ψηφίστηκε- και καταργεί τον θεσμό της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, επιφέροντας μεγάλο κτύπημα στα δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων. Επίσης έθεσαν το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας της κατάργησης του δικαιώματος μονομερούς προσφυγής της συνδικαλιστικής οργάνωσης στη διαιτησία (ΟΜΕΔ). Ακόμη, αναφέρθηκαν στην απώλεια θέσεων εργασίας τραπεζοϋπαλλήλων, με τις εθελούσιες εξόδους, τη μεταφορά εργαζομένων, κυρίως όσων εργάζονται στη διαχείριση των «κόκκινων δανείων», σε τρίτες εταιρείας».

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «το Κόμμα στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στις τράπεζες, που τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί τεράστιες απώλειες στα δικαιώματά τους. Εξέθεσε τη συνολικότερη αντίθεση του ΚΚΕ στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και κάλεσε την ΟΤΟΕ και όλους τους εργαζομένους στην πάλη για την κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων του νομοσχεδίου (σ.σ. που αποτελεί νόμο πλέον) στην πράξη. Διαβεβαίωσε την Ομοσπονδία ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των τραπεζοϋπαλλήλων, με όλες τις μορφές, νομικά, συνδικαλιστικά, αλλά κυρίως πολιτικά».

Τέλος, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε την Ομοσπονδία «έμπρακτα και δυναμικά να στηρίξει τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας και τις κατασχέσεις λαϊκών περιουσιών».

Πηγή: https://politik.gr

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ενημέρωση, Εργασιακά, Τραπεζικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022