Δ.Ε.Θ.: Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.

Η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης διεξάγεται στην σκιά του πολέμου στην Ουκρανία και των νέων παγκόσμιων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που οδηγούν σε πολυδάπανες εξοπλιστικές κούρσες και απειλούν την παγκόσμια ειρήνη και την ευημερία των λαών.

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και οι συνεχείς αυξήσεις της τιμής τόσο του ρεύματος, όσο και των καυσίμων, από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  ήδη από τον προηγούμενο φθινόπωρο, δηλαδή πολύ πριν από τον πόλεμο, εκτίναξε τις τιμές των βασικών αγαθών και δυσκολεύει τα οικονομικά όλων μας.

Η ακρίβεια είναι εδώ, όχι μόνο λόγω του πολέμου αλλά και εξαιτίας του τρόπου που καθορίζει η κυβέρνηση τις τιμές της ενέργειας.

Ο πληθωρισμός  αναδεικνύεται σε πρώτιστο πρόβλημα των πολιτών σήμερα και δεν μπορεί να κρυφτεί με προεκλογικά επιδόματα τύπου power pass και fuel pass, που καλύπτονται με νέο δανεισμό της χώρας (2 δισεκατομμύρια κάθε μήνα).  Άλλωστε αργότερα (μετά τις εκλογές;) σε μας θα στείλουν τον λογαριασμό…

Τα χρήματα που υποτίθεται επιστρέφουν οι παραγωγοί ρεύματος, λόγω της διαφοράς της τιμής ανάμεσα στο χρηματιστήριο ενέργειας και στο δήθεν πλαφόν που καθόρισε η κυβέρνηση δεν καταλήγουν στους καταναλωτές, αλλά στους παρόχους ενέργειας -που όλως τυχαίως σε συντριπτικό ποσοστό είναι της ίδιας ιδιοκτησίας με τους παραγωγούς ρεύματος!

Φυσικά ούτε κουβέντα για μείωση των κερδών των εταιρειών ενέργειας.

Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει δηλαδή…

Η πανδημία παρά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα είναι πάντα παρούσα και απειλεί ζωές σε ένα ξεχαρβαλωμένο σύστημα υγείας που η κυβέρνηση έχει αφήσει στην τύχη του.

Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη με το σκάνδαλο των υποκλοπών δοκιμάζει τις αντοχές όλων των δημοκρατικών πολιτών και θυμίζει αλήστου μνήμης εποχές…

Την ίδια ώρα οι διοικήσεις των τραπεζών με την κάλυψη της κυβέρνησης έχουν βάλει πλώρη για τη σαλαμοποίηση και την απόσχιση εργασιών και το κλείσιμο των καταστημάτων αδιαφορώντας για τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. Οι αγώνες μας σε συνεργασία με τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και το προεκλογικό κλίμα φρέναραν εν μέρει τα σχέδια αυτά.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η επίθεση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στα εργασιακά δικαιώματα, στις συλλογικές συμβάσεις είναι συνειδητή και μεθοδευμένη.

Η υποβάθμιση του ΟΜΕΔ, η ανυπαρξία ελέγχων από το ΣΕΠΕ, η απραξία του υπουργείου εργασίας, που πλέον δρα ως θεατής στην εργοδοτική αυθαιρεσία, είναι μερικές επιλογές αυτής της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι στην τράπεζα Πειραιώς πρόσφατα βιώσαμε την απαξίωση του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με τους συναδέλφους του Real Estate, αφού με νόμο μετέθεσε την ευθύνη των παρεμβάσεων στον ΟΜΕΔ, ο οποίος πλέον έχει κυρίως διαπιστωτικό χαρακτήρα.

 

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να πουν ένα ισχυρό ΟΧΙ στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου του 2022.

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Ανακοινώσεις, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022