Χημικά και σιωπή για την εκδικητική απόλυση του Κώστα Καταραχιά – Το θέμα και στο ΔΣ του ΣΕΤΑΠ

Έντονες είναι οι αντιδράσεις για την εκδικητική απόλυση του Κώστα Καταραχιά, προέδρου των εργαζομένων στο νοσοκομείο «ο Άγιος Σάββας». Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έχει ζητήσει από το ΔΣ του ΣΕΤΑΠ ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Παρακάτω αναδημοσιεύουμε τις τελευταίες εξελίξεις για το θέμα.

Το απίστευτο μένος κατά του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας», Κώστα Καταραχιά, που είχε μετακινηθεί εκδικητικά στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου «Σωτηρία». ● Πρόκειται για την πρώτη απόλυση προέδρου σωματείου στο Δημόσιο μετά το 1974, υποστηρίζει ο ίδιος.

Διώκονται οι πολιτικές ιδέες στην Ελλάδα; Παραμένει νόμιμη η συνδικαλιστική δράση; Υπάρχει έστω ένα ψήγμα αλήθειας στα κυβερνητικά περί πανδημίας δάκρυα που βλέπουμε καθημερινά; Υπάρχει ένα ίχνος ντροπής απέναντι στους «ήρωες γιατρούς» που η κυβέρνηση χειροκροτεί από τηλεοράσεως και χτυπά στους δρόμους;

Αυτές κι άλλες τόσες ερωτήσεις θέτει η εν τοις πράγμασι απόλυση του συνδικαλιστή ακτινοδιαγνώστη με ειδική εμπειρία σε ΜΕΘ Covid την ώρα της κορύφωσης του τρίτου επιδημικού κύματος με εκατόμβες θυμάτων.

Ο επικουρικός γιατρός Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας», είναι ο μοναδικός σε όλη τη χώρα γιατρός που δεν πήρε παράταση της σύμβασής του μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ είχε ήδη μετακινηθεί εκδικητικά στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Πριν από λίγες μέρες τού ανακοινώθηκε ότι η σύμβασή του λήγει σήμερα, ενώ ακόμα και χθες ο υπουργός Υγείας όχι μόνο αρνήθηκε να συναντήσει τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών, των σωματείων και των αλληλέγγυων πολιτών που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο, αλλά και τα ΜΑΤ τούς… φιλοδώρησαν με χημικά. «Είναι ντροπή, αίσχος να μιλάνε με αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο για τους υγειονομικούς. Δείχνει ποια είναι η συνέχεια. Τι θέλουν να κάνουν. Αλλά είναι γελασμένοι γιατί είμαστε πιο δυνατές και δυνατοί», υπογράμμισε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ογκολογικό νοσοκομείο.

Σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων συζητούνται τα ασφαλιστικά μέτρα από την πλευρά του γιατρού. Η στοχοποίηση του Κώστα Καταραχιά από τη Διοίκηση του «Αγίου Σάββα» λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης είχε καταγγελθεί επίσημα από την ΕΙΝΑΠ ήδη από τον Ιανουάριο. «Απολύομαι εν μέσω κατάρρευσης των νοσοκομείων και επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών!» έγραψε ο ίδιος στο Facebook. «Είναι η κορύφωση της προσπάθειας διάλυσης του δικαιώματος να έχουμε συνδικάτα! Είναι έγκλημα προφανώς να απολύεις γιατρό αυτήν τη στιγμή και μάλιστα ενώ είμαι μετακινημένος στη ΜΕΘ κόβιντ του Σωτηρία!».

Το «έγκλημα»

«Απολύσεις, ξύλο και δακρυγόνα, έτσι “ενισχύει” η κυβέρνηση Μητσοτάκη το ΕΣΥ» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος. «Το “έγκλημα” του Κ. Καταραχιά είναι ότι ως πρόεδρος του σωματείου στον “Αγιο Σάββα” πάλεψε για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Το έγκλημα της κυβέρνησης είναι ότι όχι μόνο αρνείται να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά απαντάει με απολύσεις, ξύλο και δακρυγόνα σε όσους διεκδικούν το αυτονόητο» επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Είναι η πρώτη απόλυση προέδρου σωματείου στο Δημόσιο μετά το 1974, υποστηρίζει ο κ. Καταραχιάς. Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, τονίζοντας ότι «είναι προφανές ότι αποκλειστική αιτία αυτής της δυσμενούς, επιλεκτικής και εν τέλει μη σύννομης μεταχείρισης είναι η συνδικαλιστική ιδιότητα και δράση του συγκεκριμένου γιατρού».

Κινητοποιήσεις στις πύλες των νοσοκομείων προγραμματίζονται στις 7 Απριλίου, ενώ γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ προσανατολίζονται σε πανυγειονομική απεργία στις 22 του μήνα.

Πηγή: www.efsyn.gr

Κατηγορίες: [show_post_categories show="category" hyperlink="yes"]

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022