ChatGPT-4ο: Επανάσταση στο AI – Τι υπόσχεται το νέο μοντέλο

 

Τη χρήση του δημοφιλούς chatbot της, ChatGPT, επεκτείνει η OpenAI λανσάροντας ένα νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που υπόσχεται να φέρει επανάσταση.

Η OpenAI παρουσίασε, χθες Δευτέρα ένα νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης και μια έκδοση desktop του ChatGPT, μαζί με μια ενημερωμένη διεπαφή χρήστη.

Πρόκειται για το ενημερωμένο μοντέλο GPT-4o, το οποίο “είναι πολύ πιο γρήγορο”, και βελτιώνει τις “δυνατότητες σε κείμενο, όραση και ήχο”, δήλωσε η Mira Murati, CTO του OpenAI, κατά την παρουσίαση του μοντέλου.

Το σημαντικότερο; Θα είναι δωρεάν για όλους τους χρήστες και οι χρήστες επί πληρωμή θα συνεχίσουν να έχουν “έως και πενταπλάσια όρια χωρητικότητας” από τους δωρεάν χρήστες, πρόσθεσε η Murati.

Είναι η πρώτη φορά που κάνουμε πραγματικά ένα τεράστιο βήμα μπροστά όσον αφορά την ευκολία χρήσης“, δήλωσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, ανέφερε ότι το μοντέλο είναι “εγγενώς πολυτροπικό”, πράγμα που σημαίνει ότι το μοντέλο μπορεί να παράγει περιεχόμενο ή να κατανοεί εντολές σε φωνή, κείμενο ή εικόνες. Οι προγραμματιστές που θέλουν να πειραματιστούν με το GPT-4o θα έχουν πρόσβαση στο API, το οποίο είναι στη μισή τιμή και δύο φορές πιο γρήγορο από το GPT-4 Turbo, πρόσθεσε ο Altman σε ανάρτησή του στο X.

Το ‘o’ στο GPT-4o προέρχεται από τη λέξη omni μιας και το νέο μοντέλο επιτρέπει στο ChatGPT να χειρίζεται 50 διαφορετικές γλώσσες με βελτιωμένη ταχύτητα και ποιότητα, και θα είναι επίσης διαθέσιμο μέσω του API του OpenAI, καθιστώντας δυνατή τη δημιουργία εφαρμογών από τους προγραμματιστές που χρησιμοποιούν το νέο μοντέλο από σήμερα.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν και οι ηχητικές δυνατότητες του νέου μοντέλου, ζητώντας του για παράδειγμα να βοηθήσει να ηρεμήσει κάποιον πριν από μια δημόσια ομιλία ή να τον προετοιμάσει για μία επαγγελματική συνέντευξη!

Ο ερευνητής της OpenAI Mark Chen δήλωσε ότι το μοντέλο είναι σε θέση να “αντιληφθεί το συναίσθημά σας”, προσθέτοντας ότι το μοντέλο μπορεί επίσης να χειριστεί τους χρήστες που το διακόπτουν. Η ομάδα του ζήτησε επίσης να αναλύσει την έκφραση του προσώπου ενός χρήστη για να σχολιάσει τα συναισθήματα που μπορεί να βιώνει το άτομο.

Επιπλέον, το νέο μοντέλο της OpenAI μπορεί να λειτουργήσει και ως μεταφραστής, ακόμη και σε λειτουργία ήχου. Ο Chen παρουσίασε την ικανότητα του εργαλείου να ακούει τη Murati να μιλάει ιταλικά ενώ εκείνος μιλούσε αγγλικά και να μεταφράζει στις αντίστοιχες γλώσσες τους καθώς συνομιλούσαν.

Σημειώνεται πως πριν την παρουσίαση του GPT-4o, αντικρουόμενες αναφορές προέβλεπαν ότι η OpenAI θα ανακοίνωνε μια μηχανή αναζήτησης τεχνητής νοημοσύνης που θα ανταγωνιζόταν τη Google και το Perplexity, έναν φωνητικό βοηθό ενσωματωμένο στο GPT-4 ή ένα εντελώς νέο και βελτιωμένο μοντέλο, το GPT-5.

Πηγή: www.news247.gr

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ενημέρωση, Κοινωνικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022