Αυξήθηκαν στο 80% οι αποζημιώσεις για τους εργαζόμενους της πρώην ΑΤΕ, πλήρης η κάλυψη στις συνεταιριστικές

Τους πρώην εργαζόμενους στις συνεταιριστικές τράπεζες και συγκεκριμένα 300 άτομα, καλύπτει πλήρως η σημερινή απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία αποκαθίσταται σταδιακά το θέμα της καταβολής της αποζημίωσης των πρώην εργαζομένων σε πιστωτικά ιδρύματα που τέθηκαν σε ειδική εκκαθάριση.

Με την ίδια απόφαση, φτάνει στο 80% η αποζημίωση 9.700 εργαζομένων, κατά βάσιν της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, καθώς με αποφάσεις προηγούμενων κυβερνήσεων (από τις 28/9/2012 και μετά) το ποσοστό της αποζημίωσής τους διαμορφωνόταν στο 67% και ενισχύθηκε, με τη σημερινή απόφαση του Υπουργείου οικονομικών, κατά 13%.

Σταδιακά, και ανάλογα με τις χρηματοροές της Ενιαίας Ειδικής Εκκαθάρισης (PQH), θα υπάρξει προσαρμογή έως την πλήρη καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης στο σύνολο των πρώην εργαζομένων σε πιστωτικά ιδρύματα που τέθηκαν σε ειδική εκκαθάριση.

Υπενθυμίζεται ότι υπό την διαχείριση της PQH βρίσκονται οι υπό ειδική εκκαθάριση: Αγροτική Τράπεζα, Αγροτική Leasing, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, TBank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία, FBB Πρώτη Επιχειρηματική Τράπεζα, Proton Bank, Probank, Πανελλήνια Τράπεζα, Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Εύβοιας, Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας,

Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου – Λήμνου και η Παλαιά Τράπεζα Κρήτης υπό εκκαθάριση με το ν. 2330/1995. Σημειώνεται ότι στα τέλη του περασμένου έτους, η PQH προχώρησε στον πλειστηριασμό ακινήτων συνεταιριστικών τραπεζών σε Ηλεία, Λαμία, Ρόδο, Κορινθία και Λέσβο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, αποκαθίσταται σταδιακά το θέμα της καταβολής της αποζημίωσης των πρώην εργαζομένων σε πιστωτικά ιδρύματα που τέθηκαν σε ειδική εκκαθάριση.

Με τη σημερινή απόφαση αποδίδεται το σύνολο της αποζημίωσης στους πρώην εργαζόμενους σε συνεταιριστικές τράπεζες, ενώ αυξάνεται το ποσοστό της προνομιακής ικανοποίησης των πρώην εργαζομένων στα υπόλοιπα πιστωτικά ιδρύματα στο 80%. Σταδιακά, και ανάλογα με τις χρηματοροές της Ενιαίας Ειδικής Εκκαθάρισης, θα υπάρξει προσαρμογή έως την πλήρη καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης στο σύνολο των πρώην εργαζομένων σε πιστωτικά ιδρύματα που τέθηκαν σε ειδική εκκαθάριση.

Πηγή: www.insider.gr

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ενημέρωση, Εργασιακά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022