Άρχισαν τα όργανα στον Περισσό;


Όταν είχε δημιουργηθεί η Μονάδα στον Περισσό το καλοκαίρι που μας πέρασε η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είχε προειδοποιήσει τη Διοίκηση ότι δημιουργεί ένα γκέτο. Τα προβλήματα στο χώρο είναι γνωστά καθώς τη συγκεκριμένη μονάδα την έχουν επισκεφτεί κατ’ επανάληψη εκπρόσωποι όλων των Συλλόγων αλλά και η σημερινή Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού.

Και ήρθε η ώρα της επιβεβαίωσης :

Ιδιαίτερη εντύπωση και προβληματισμό μας προκάλεσε το μήνυμα που απέστειλε στους συναδέλφους στον Περισσό ο επικεφαλής της μονάδας.

Το μήνυμα που έχει ως επισυναπτόμενο τον κώδικα δεοντολογίας (!) είναι στην ουσία ένας κατάλογος απαγορεύσεων.

Αν και πολλά από τα θέματα που θίγονται, φαίνονται με μια πρώτη ματιά λογικά και αυτονόητα (π.χ. αγενής συμπεριφορά, επικρίσεις, άσκοπη και κακή χρήση των μέσων και των πόρων) έχουμε την υποψία ότι είναι απλώς το περιτύλιγμα για άλλες πιο σοβαρές απαγορεύσεις.

Και άλλωστε εάν αυτή η συμπεριφορά αφορά μεμονωμένους συναδέλφους, τότε εναπόκειται στην ορθή άσκηση του management να τους διαχειριστεί με επιτυχία. Όμως το μήνυμα στέλνεται στο σύνολο των συναδέλφων.

Πιο συγκεκριμένα διαβάζουμε ότι:

  • Σε περίπτωση που κάποιος συνάδελφος θέλει να αποχωρήσει νωρίτερα για λόγους υγείας, θα περνάει από το ιατρείο και εφόσον τελικά χρειαστεί να αποχωρήσει με δική του ευθύνη, την επόμενη ημέρα θα προσκομίζει χαρτί γιατρού για την ημέρα που αποχώρησε. Ο γιατρός της Τράπεζας όπως μας ενημέρωσε δεν θα εκδίδει εφεξής βεβαίωση.

Δηλαδή ο ήδη εξετασμένος από τον γιατρό και διαπιστωμένα ασθενής πρέπει να επισκεφθεί και άλλον γιατρό.

Εδώ να επισημάνουμε ότι ο γιατρός εργασίας δεν είναι οποιοσδήποτε  γιατρός, αλλά ο γιατρός που ο ίδιος ο εργοδότης επέλεξε και από τον οποίο και προφανώς  ζητήθηκε να σταματήσει να εκδίδει βεβαιώσεις.

  • Για προγραμματισμένα συμβάντα (π.Χ. ραντεβού με γιατρό, συνεργεία, δουλειά σε οργανισμούς) θα γίνεται χρήση της κανονικής άδειας.

Να θυμίσουμε απλώς εδώ τις καταγγελίες μας ότι η συγκεκριμένη μονάδα χρησιμοποιήθηκε ΚΑΙ σαν αποθήκη ψυχών για ΑΜΕΑ, άρα ανθρώπων με αυξημένες ανάγκες για φροντίδα.

  • Συνεπώς πολύβουες συζητήσεις για θέματα άσχετα με την εργασία ή στο τηλέφωνο, μουσική ( ούτως ή άλλως δεν επιτρέπεται ακόμη και με χρήση ακουστικών ) κλπ. δε βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Εμείς αναρωτιόμαστε αν με τον όρο «πολύβουες συζητήσεις» ο συγγραφέας εννοεί την συνδικαλιστική ενημέρωση στους χώρους δουλειάς… Φανταζόμαστε πως όχι..

  • Για κάθε έξοδο από το κτίριο θα πρέπει να ενημερώνονται οι υπεύθυνοι του χώρου, ιδιαίτερα εάν πρόκειται να μετακινηθούμε εκτός της περιμέτρου του κτιρίου.

Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν ειδικές συνθήκες που να αιτιολογούν μια τέτοια διαδικασία (π.χ. ασφάλεια) αφού σε όλες τις διευθύνσεις της τράπεζας υπάρχουν ηλεκτρονικές κάρτες που καταγράφουν κάθε είσοδο / έξοδο των εργαζομένων.

  • Παρακαλώ όπως προγραμματίσετε και δώσετε στους συναδέλφους/υπεύθυνους χώρους μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας 7-8 ημέρες από την ετήσια άδεια την οποία θα πάρετε μέχρι το τέλος Απριλίου- πρώτη εβδομάδα του Μαΐου το αργότερο.

Δηλαδή αντί για έναν προγραμματισμό ετήσιο, εδώ και τώρα αποφασίζουμε και διατάζουμε… Για να δείτε ολόκληρο το mail πατήστε εδώ

Εμείς πιστεύουμε ότι η μεμονωμένη πρωτοβουλία στελέχους, που ίσως θέλησε να μιμηθεί την περιφερειακή διευθύντρια του my market είναι η αυταρχική κατάληξη της γκετοποίησης των συναδέλφων στο Περισσό.

Όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, η ίδια η Διοίκηση της τράπεζας με τις αποφάσεις της δημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε τα προβλήματα να διογκώνονται και εκ των υστέρων να εφαρμόζονται αυταρχικά μοντέλα διοίκησης.

Προειδοποιούμε την Διοίκηση ότι σε κάθε περίπτωση οι προκλήσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες.

Κατηγορίες: [show_post_categories show="category" hyperlink="yes"]

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022