Άρχισαν τα όργανα: Οι πρώτες αντιδράσεις στα λουκέτα των καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς. Παρέμβαση Εμπορικού Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας & Ιθάκης

 

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε τις πρώτες αντιδράσεις στα λουκέτα των καταστημάτων που προσπαθεί να βάλει η Διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς. Το επόμενο διάστημα είναι σίγουρο ότι θα κλιμακωθούν οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και των πολιτικών φορέων.

………………………………………….

Αξιότιμοι/ες Κύριοι/ες,

Από τον Τύπο πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της Τράπεζας Πειραιώς για την παύση λειτουργίας 64 καταστημάτων ανά την Ελλάδα. Ένα από τα καταστήματα που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι και εκείνο που εδρεύει στο Ληξούρι Παλλικής Κεφαλληνίας.

Η Παλλική παρότι είναι πληθυσμιακά μικρή, είναι μια ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή, με μεγάλο πλήθος επιχειρήσεων ενώ παράλληλα παρουσιάζει γεωγραφικές ιδιαιτερότητες τέτοιες, που το κλείσιμο του καταστήματος του Ομίλου θα επιφέρει καταστροφικές συνέπειες για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής σε οικονομικό αλλά και βιοτικό επίπεδο.

Η περιοχή συνδέεται με την πρωτεύουσα του νησιού το Αργοστόλι με ακτοπλοϊκό μέσο, ενώ οδικώς απέχει 40 χιλιόμετρα. Αντιλαμβάνεστε ότι η μετάβαση στην πόλη του Αργοστολίου είναι ήδη δύσκολη και γίνεται ακατόρθωτη για έναν κάτοικος ή επαγγελματία που δεν διαθέτει ιδιωτικό μέσο μεταφοράς, είτε οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τον απόπλου του πλοίου (κάτι ιδιαίτερα συχνό τους χειμερινούς μήνες). Συνέπεια των παραπάνω είναι αυτομάτως ο αποκλεισμός  του Ληξουριώτη από την πρόσβαση του στο  τραπεζικό σύστημα εφόσον παραμείνει πελάτης της Τράπεζας Πειραιώς.

Επιπρόσθετα, στο μοναδικό κατάστημα που λειτουργεί στην πόλη του Αργοστολίου και εξυπηρετεί όλο το υπόλοιπο νησί, ήδη δημιουργούνται τεράστιες ουρές με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι πολίτες. Είναι σαφές ότι οι νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο δίνουν τη δυνατότητα σε αρκετούς να εξυπηρετούνται απομακρυσμένα, δεν πρέπει όμως στο βωμό της μεγιστοποίησης του κέρδους και της περικοπής δαπανών, να θυσιάζουμε εκείνους που δεν έχουν τη δυνατότητα χρήσης ή πρόσβασης στις νέες τεχνολογίες.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές, ότι εκτός από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι εξυπηρετούμενοι από το προς παύση κατάστημα, θα επιβαρυνθούν  περαιτέρω οι ήδη ταλαιπωρημένοι πελάτες του καταστήματος Αργοστολίου.

Ζητάμε από εσάς να επανεξετάσετε την απόφαση σας αυτή, εξαιρώντας το κατάστημα Ληξουρίου από την λίστα των καταστημάτων προς παύση στηρίζοντας την ευημερία και την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας της Παλλικής, προστατεύοντας παράλληλα και τα συμφέροντα του Ομίλου σας από πιθανή μετακίνηση κεφαλαίων σε άλλα Τραπεζικά Ιδρύματα που διατηρούν τα καταστήματα τους στην περιοχή.

Στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας που διατηρούμε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας με τον όμιλο σας και  με την πεποίθηση ότι θα λάβετε υπόψη σας τις ανησυχίες των κατοίκων αλλά και του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου του νησιού, αναμένουμε την απάντηση σας.

Με εκτίμηση,

 Ο Πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής

Πηγή: www.kefaloniapress.gr

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ενημέρωση, Κινητοποιήσεις, Τραπεζικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022