Αιδώς Αργείοι…

Δημοσιεύουμε παρακάτω κείμενο της συνταξιούχου συναδέλφισσας Βίκης Παναγιωτοπούλου από το facebook που αφορά το ΤΥΠΑΤΕ.

…………………………………………………………………………………….

^^^^^Αιδώς Αργείοι

^^^^^^Τα Μικρά περικλείουν το μεγάλο

^^^^^Μιας και αυτές τις μέρες επιστρέφουμε στο παρελθόν, η μνήμη έρχεται τρανταχτή κι αγέρωχη να μας ανασκαλέψει εφησυχασμούς και επιδερμικές τακτοποιήσεις. Επιστρέψαμε λοιπόν (…παρέα με τον Γιώργο) και με έναν υφέρποντα λυγμό πικρής συνειδητοποίησης στο Ταμείο Υγείας της Αγροτικής Τράπεζας.

^^^^^Το οπλοστάσιο συλλογικής υγείας του ΤΥΠΑΤΕ, μας δίδαξε και μας όπλισε με εφόδια πρόληψης και περιφρούρησης της υγείας μας, ήδη σε και από μια ευαίσθητη και ανέμελη ηλικία – οπότε και προσεγγίσαμε τον εργασιακό χώρο – , νέοι, ωραίοι και ευθυτενείς…

^^^^^ Πέρασε έτσι ανεπίγνωστα στο πετσί μας η πρόληψη. Κι αν σήμερα στεκόμαστε κάπως … μετά από τόσα χρόνια, οφείλουμε να μην το ξεχνάμε και αντίθετα να σεβόμαστε το υγειονομικό προσωπικό, – γιατρούς & νοσηλευτές – καθώς και το υπόλοιπο διοικητικό προσωπικό του Ταμείου Υγείας, πράγμα που δεν είμαι σίγουρη ότι το κάνουμε πράξη, κρίνοντας από την μετέπειτα στάση μας.

^^^^^Κάναμε λοιπόν μια προσέγγιση στο σήμερα, μια <προσομοίωση> με τα μέτρα ενός amateur, και αντικρίσαμε στο υποθετικά παγωμένο σύμπαν του τότε, το ΤΥΠΑΤΕ, να προμηθεύεται σε χρόνο dt διαγνωστικά τεστ Covid-19 για όλα τα πάνω από 17.000 μέλη του.

^^^^^ Ήρθε όμως η λαίλαπα των σαμαροβενιζέλων και τα ισοπέδωσε όλα. Χάρισαν την κραταιά Αγροτική Τράπεζα, την Τράπεζα του πρωτογενή τομέα, την Τράπεζα – που ίδρυσε ο Παπαναστασίου, ένας κυριολεκτικά μορφωμένος άνθρωπος, ένα πρωτοπόρο μυαλό που έβαλε τη σκέψη του να δουλέψει για τους πολλούς- την χάρισαν για ένα κομμάτι ψωμί.

Κι εμείς; Κοιτάξαμε να τα κουκουλώσουμε, να βολευτούμε, να τακτοποιηθούμε, ε;

Ναι η επιβίωση…

Καταλαβαίνουμε, είμαστε ανοιχτόμυαλοι… Και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε άλλωστε … τα κάναμε, συμμετείχαμε… Απεργίες έως και κατάληψη του Μηχανογραφικού κέντρου, μα όλοι μας κοίταγαν λοξά, ακόμα και οι στενοί συγγενείς μας … “Πώς κάνετε έτσι… αφού προσληφθήκατε στην Πειραιώς…” δηλαδή εξασφαλιστήκατε, αφήστε δηλαδή παράμερα τις ιδέες και την πίστη στα σύμβολα… Και βέβαια καμία πληροφόρηση, καμία φωτογραφία από τις κινητοποιήσεις, τις συγκεντρώσεις μας, την κραυγή μας, δουλειά θα είχαμε, λεφτά υπάρχουν…. Τα ΜΜΕ μούγκα, ξεκάθαρη στιγμή χειραγώγησης της κοινής γνώμης… Δεν θα ξεχάσω ποτέ εξουθενωμένη από πορεία, κατάληψη, συγκεντρώσεις, φωνές, ιαχές, συνελεύσεις να στέκομαι και να περιμένω το κραταιό τότε Mega να αναφέρει κάτι, μιαν έστω εικόνα….τίποτα. Αντίθετα στυγνά και απλά η Τρέμη: “Η ΑΤΕbank εξαγοράστηκε (άκουσον, άκουσον), οι εργαζόμενοι της περνούν όλοι, στην Τράπεζα Πειραιώς… Τι κάθομαι και θυμάμαι τώρα….

^^^^^Να όμως που Τα Μικρά περικλείουν το μεγάλο…

^^^^^ Η απληστία του χρήματος στον νεοφιλελευθερισμό…

^^^^^ Κι η μνήμη κοντή, κι οι φωτογραφίες που αναρτάμε δεν την ορίζουν… Όταν είναι ζωντανή και κυτταροφορεμένη, δεν ξεκολλάει ποτέ από το σώμα, από την ψυχή.

^^^^^Αιδώς σε όσους ξεχνούν, γιατί αυτό αποκαλύπτει ότι τίποτα δεν βίωσαν στο πετσί τους…. Οι αποδέλοιποι δεν μας ενδιαφέρουν….

^^^^^Επίταξη ΤΩΡΑ των ιδιωτικών μονάδων Υγείας

^^^^^Προστατευτικά μέσα σε όλους τους υγειονομικούς και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων μας

^^^^^Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους

^^^^^Μέτρα προφύλαξης και περιφρούρησης της υγείας σε όλες τις δομές

^^^^Αιδώς Αργείοι

^^^^^^Τα Μικρά περικλείουν το μεγάλο

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ανακ. Συσπείρωσης, Συνδικαλιστικά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022