ΑΔΕΔΥ & ΕΚΑ:  Εικοσιτετράωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου 2024

Σε εικοσιτετράωρη απεργία καλούν η ΑΔΕΔΥ και το Ε.Κ.Α. για τις 28 Φεβρουαρίου ενάντια στην ακρίβεια ζητώντας επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και αυξήσεις στους μισθούς. Πιο συγκεκριμένα:

 

ΑΔΕΔΥ: Ανακοινώθηκε απεργία, κατεβάζει ρολά το Δημόσιο στις 28 Φεβρουαρίου

Την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Με σύνθημα «Τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ μας» ή ΑΔΕΔΥ απαιτεί μεταξύ άλλων να δοθεί πίσω ο 13ος και 14ος μισθός και να καταργηθεί το χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης,

“Δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε να μπει τέρμα στη πολιτική που υποτιμά τη ζωή των εργαζομένων, που πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα, που ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες, υποβαθμίζοντας τη λειτουργία τους με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση και συνεχίζοντας ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων. Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις 10% κι όχι την κοροϊδία του 1,5 ευρώ την ημέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας” σημειώνεται στο ψήφισμα της απεργίας.

Η ΑΔΕΔΥ ζητά να δοθεί πίσω ο 13ος και 14ος μισθός, να καταργηθεί το χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης, να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η προϋπηρεσία της διετίας 2016 -17, να αυξηθεί και να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας, να αυξηθεί το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.

Παράλληλα να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να φτιαχτούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Να σημειωθεί ότι η απεργία καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.

 

Εικοσιτετράωρη παναττική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου προκήρυξε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) ενάντια στην ακρίβεια, ζητώντας επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και αυξήσεις στους μισθούς.

Τα βασικά αιτήματα είναι τα εξής:

«- Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

– Διενέργεια αυστηρών ελέγχων και διαφάνειας στον τρόπο διαμόρφωσης του κόστους, των τιμών και των περιθωρίων κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, με την ουσιαστική ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

– Πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις βασικών κλάδων παραγωγής και εμπορίας βασικών αγαθών διατροφής και έκτακτη φορολογία επί των κερδών αλυσίδων σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεων ενέργειας, μεταφορών και τραπεζών.

– Τιμαριθμική αναπροσαρμογή όλων των κοινωνικών επιδομάτων και παροχών, καθώς και διεύρυνση των δικαιούχων επιδότησης ενοικίου, βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων, για να αντιμετωπιστεί το υψηλό κόστος στέγασης, ειδικά σε νέα ζευγάρια και φοιτητές, παράλληλα με τη δημιουργία δημόσιου αποθεματικού κοινωνικών κατοικιών».

Επίσης, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) διοργανώνει την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου από τις 17:00 έως τις 20:00, εσπερίδα, με θέμα: «ακρίβεια, αύξηση μισθών και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας», στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, (Πατριάρχου Ιωακείμ 4), στην οποία θα κληθούν να μιλήσουν εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, κλιμάκιο του ΕΚΑ θα πραγματοποιήσει περιοδεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην Νέα Ιωνία.

Μεταξύ άλλων, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι, στη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου, αποφάσισε να θέσει στο επίκεντρο της δράσης και των διεκδικήσεών του για το επόμενο διάστημα τις αυξήσεις των μισθών, τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την πάταξη της αισχροκέρδειας και την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Πηγή: www.dnews.gr

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ενημέρωση, Κινητοποιήσεις

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022