Μέχρι 36 μισθούς αποζημίωση στην εθελούσια της Πειραιώς – Όλοι οι όροι

Αποζημίωση που φτάνει μέχρι και τους 36 μισθούς με «ταβάνι» τα 160.000 ευρώ δίνει η Τράπεζα Πειραιώς στα πλαίσια της εθελούσιας πρότασης που ανακοίνωσε για το προσωπικό της σήμερα το πρωί.

Αναλυτικά, στο πεντασέλιδο κείμενο που έλαβαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι της τράπεζας, περιλαμβάνονται όλοι οι όροι και προϋποθέσεις για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εθελούσια. Το πρόγραμμα αφορά υπαλλήλους της τράπεζας που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τρία χρόνια προϋπηρεσίας και εργάζονται είτε στο δίκτυο των καταστημάτων, είτε στη διοίκηση (συμπεριλαμβανομένου και του RBU) είτε στις θυγατρικές Factoring και Leasing. Επιπλέον,  όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ανεξαρτήτως μονάδας, δικαίωμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχουν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στο “Middle & Senior Management Level”. Η διάρκεια της εθελούσιας φτάνει μέχρι και τις 16 Αυγούστου, ενώ αφορά και τους εργαζόμενους στο RBU της Τράπεζας.

Αποζημίωση έως 36 μισθοί

Ως προς τα κίνητρα για τη συμμετοχή στην εθελούσια, η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει αποζημίωση που εξαρτάται από τα έτη προϋπηρεσίας και τη μονάδα ή τη θυγατρική που απασχολείται. Η αποζημίωση αυτή ξεκινά από τους 12 μισθούς για όσους έχουν προϋπηρεσία από 3 έως 9 χρόνια, ενώ φτάνει μέχρι και τους 36 μισθούς για όσους έχουν προϋπηρεσία άνω των 21 ετών. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη, που περιλαμβάνει τις μονάδες διοίκησης, τις θυγατρικές του εξωτερικού και το Middle & Senior Management η αποζημίωση ξεκινά από τους 12 μισθούς και φτάνει τους 30.

Για τη δεύτερη, που περιλαμβάνει το δίκτυο καταστημάτων, τα Central Administration Units και τις υπηρεσίες καθαριότητας και ασφαλείας η αποζημίωση ξεκινά από τους 15 μισθούς και φτάνει τους 36. Επιπλέον, στη δεύτερη κατηγορία υπάρχει προσαύξηση μισθού κατά 20% σε σχέση με την πρώτη κατηγορία.

Σημειώνεται ότι ο μισθός που λαμβάνεται υπόψιν είναι ο μηνιαίος μεικτός μισθός του Μαΐου 2019. Ως προς τα όρια, το κατώτατο ποσό αποζημίωσης είναι 10.000 ευρώ ενώ το ανώτατο φτάνει τις 160.000 ευρώ.

Επιπλέον παροχές

Όπως αναφέρει η τράπεζα, οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα αποφασίσουν να αποχωρήσουν θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα επαγγελματικής αποκατάστασης το οποίο αποσκοπεί στο να τους συνδράμει για τη συνέχιση της απασχόλησής τους, ενδεικτικά ως:

  • Ασφαλιστικοί πράκτορες για εκείνους που είναι πιστοποιημένοι ή επιθυμούν να πιστοποιηθούν.
  • Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι σε κατά τόπους εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.
  • Ανεξάρτητοι brokers χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Επιπλέον, προβλέπεται η κάλυψη εξόδων βρεφονηπιακής φύλαξης για όσους έχουν παιδιά ηλικίας μέχρι και το νηπιαγωγείο.

Παράλληλα, συνεχίζεται η ίδια κάλυψη μέσω του ομαδικού ιατροφαρμακευτικού προγράμματος για πέντε έτη, καθώς και η προσωπική και οικογενειακή υποστήριξη μέσω προγραμμάτων EAP (Employee Assistance Programs).

Σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς, το πρόγραμμα στοχεύει στην περαιτέρω αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της Τράπεζας, που έχει ως επιχειρηματικό στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους κατά περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ την τριετία 2019 – 2021, τον εξορθολογισμό και τη μεγιστοποίηση της αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων για τη δημιουργία ενός οργανισμού που θα είναι πιο ευέλικτος και παραγωγικός, με πιο αποδοτικές διαδικασίες.

Πηγή: www.insider.gr

Κατηγορίες: Xρονολογική σειρά, Ενημέρωση, Εργασιακά

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022