Εφαρμογή της συμφωνίας 25/01/2023 που αφορά την απόσχιση

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΥΠΗΕ, των συναδέλφων που αποσχίστηκαν (πρώην CAU κτλ) και ζητούν την εφαρμογή της συμφωνίας που υπέγραψε ο ΣΕΤΠ μετά και την εξαγορά της εταιρείας από τη Mellon. Επειδή έχει χυθεί πολύ μελάνι για την συμφωνίες που σφραγίζουν τις αποσχίσεις αν προασπίζουν ή όχι τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν…

Θα κάνει κανείς παρέμβαση από τον ΣΕΤΠ που υπέγραψε τη συμφωνία ή την ΟΤΟΕ που ήταν εγγυητής ή θα σφυρίζουμε αδιάφορα τώρα που οι συνάδελφοι ζητούν τα αυτονόητα;

 

προς

Σύλλογο Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς κοιν. Σ.Ε.Τ.Α.Π., Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ., Σ.Υ,Γ.Τ.Ε., Ε.Σ.Ε.Τ.Π., Σ.Υ.Τ.Π. (πρώην ΕΠΑ), Ο.Τ.Ο.Ε,

Αθήνα, 11/05/2023

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε ο Σύλλογος μας δημιουργήθηκε κατόπιν της απόσχισης κλάδου εργασιών της Τράπεζας Πειραιώς και μεταφοράς τους, με παράλληλη δημιουργία, στην Piraeus Support Services Μ.Α.Ε., η οποία από 01/01/2023 έχει εξαγορασθεί από την εταιρεία Mellon Technologies. Κατά την διαδικασία της απόσχισης και δημιουργίας της PSS Μ.Α.Ε., ο Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς, ως ο αντιπροσωπευτικός σύλλογος, υπέγραψε στις 25/01/2022 με την Τράπεζα Πειραιώς συμφωνία για την διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που αποσχίσθηκαν και μεταφέρθηκαν στη νέα εταιρεία. Η συμφωνία δε αυτή επισυνάφθηκε και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ατομικής σύμβασης εργασίας του κάθε συναδέλφου, που εργάζεται στην PSS Μ.Α.Ε.

Από 01/01/2023 όπως αναφέρουμε και ανωτέρω, η PSS Μ.Α.Ε. έπαψε να αποτελεί θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, κατόπιν εξαγοράς της από την Mellon Technologies. Από την ημερομηνία αυτή αρχίζουν και τα προβλήματα μας, καταρχάς με την αιφνιδιαστική λύση ασφάλισης στο ΤΕΑ Ομίλου Πειραιώς και χωρίς να πάρει κάποιος συνάδελφος έστω και ένα ευρώ από τις εργοδοτικές εισφορές, γεγονός που δεν είχε προβλεφθεί στην συμφωνία της 25/01/2022 για εμάς, αλλά είχε προβλεφθεί για όλες τις υπόλοιπες συμφωνίες που έχει υπογράψει ο ΣΕΤΠ σε αποσχίσεις κλάδων και εργασιών.

Το επόμενο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε από 01/01/2023 είναι η υπαγωγή μας σε καθαρά πελατειακό καθεστώς εκ μέρους της Τράπεζας Πειραιώς, στερώντας μας όλα τα πλεονεκτήματα και τις σχετικές εκπτώσεις που απολαμβάναμε ως τραπεζοϋπάλληλοι, κατά παράβαση των όρων της συμφωνίας της 25/01/2022 και σχετικών όρων και προβλέψεων της από 03/06/2020 επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας μεταξύ ΣΕΤΠ και Τράπεζας, καθώς και της εν ισχύ κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας ΟΤΟΕ και Τραπεζών.

Εξαιτίας του ανωτέρω, ο Σύλλογος μας στις 06/04/2023 απέστειλε προς την Τράπεζα Πειραιώς σχετική αίτηση, προς διόρθωση της κατάστασης και επαναφοράς στην προτέρα κατάσταση όλων των προνομίων που απολαμβάναμε. Δυστυχώς όμως η Τράπεζα Πειραιώς δεν μας έχει απαντήσει ποτέ.

Εν κατακλείδι, σας καλούμε να πάρετε θέση και να μας συνδράμετε, ούτως ώστε η συμφωνία της 25/01/2022 να καταστεί σεβαστή εκ μέρους της Τράπεζας Πειραιώς και να μην μείνει απλώς ένα έγγραφο άνευ σημασίας.

 

Το ΔΣ του Σ.Υ.Π.Η.Ε.

Κατηγορίες: [show_post_categories show="category" hyperlink="yes"]

 
 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε:

Μονομερής πολιτική υπέρ των τραπεζών και των funds από την κυβέρνηση

  Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο του Κώστα Τσουκαλά που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και στα μηδαμινά…

Αρχίζει η καταβολή των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ πουα αφορά την καταβολή των αναδρομικών απο τον ΕΦΚΑ.…

Περιμένοντας τους βαρβάρους;*

  Είθισται όταν γίνεται μια απεργία και μάλιστα επιτυχημένη, την επόμενη ή τις επόμενες μέρες…

Το αύριο μας ανήκει – αρκεί εμείς να φροντίσουμε γι’ αυτό σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην Αχαΐα, ενάντια στα σχέδια…

Δεν πάει άλλο… Στάση εργασίας την Τρίτη 24/05/2022 στο νομό Αχαΐας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα από και προς…

Νομίζεις οτι δεν έχεις φωνή; ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκλογες ΣΕΤΑΠ 2022