Συσπείρωση

Περιμένοντας τη διαβούλευση

10/1/2018

Τη Δευτέρα 8/1/2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των πρωτοβάθμιων σωματείων της Πειραιώς, έπειτα από πρόσκληση της ΟΤΟΕ. Εκφράστηκε από όλους η βούληση να πάμε στη διαβούλευση με αίτημα την ανάκληση όλων των απολύσεων και της απόσχισης των κλάδων φύλαξης και καθαριότητας.

Τι γίνεται όμως αν στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη λήξη της διαβούλευσης (20/1/2018) οι περισσότεροι έχουν ήδη αποχωρήσει, όπως συνέβη, παίρνοντας την εθελουσία που τους πιέζει η τράπεζα; Η διαβούλευση είναι κενό γράμμα!

Η κυβέρνηση κάνει ότι δεν γνωρίζει, η ΟΤΟΕ κάνει ότι αγωνίζεται  και έτσι δίνεται η ευκαιρία στη τράπεζα να υλοποιήσει τα πλάνα της!

Η κυβέρνηση, στο νέο της αφήγημα, διατείνεται το τέλος των μνημονίων και την επιστροφή στην ανάπτυξη , την ίδια ώρα που η πιο μεγάλη τράπεζα προβαίνει σε απολύσεις.

Η ΟΤΟΕ, αισθανόμενη το βάρος της ευθύνης των απολύσεων, έκανε ότι κινητοποιήθηκε στην αρχή, στη συνέχεια, όμως, οπισθοχώρησε, επικαλούμενη τον  «ρεαλισμό» και έδωσε στην τράπεζα το χρόνο να επιτύχει το στόχο της.

Η πλειοψηφία στον ΣΕΤΑΠ (ΔΗΣΥΕ – ΔΑΚΕ) κρύβεται  πίσω από την ΟΤΟΕ, δεν συγκαλεί το Δ.Σ., και έτσι δεν τοποθετείται για τις κινητοποιήσεις που είναι αναγκαίες.

Ταξική μεροληψία και εργοδοτικός συνδικαλισμός σε όλο τους το μεγαλείο.

Η Συσπείρωση έχει από την αρχή προτείνει μια σειρά ενεργειών που είναι αναγκαίες  για να υποστηρίξουν τη θέση μας στη διαβούλευση και να συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου που είναι η ανάκληση των απολύσεων.

Ενέργειες που θα πρέπει να αποφασιστούν από τα Δ.Σ. όλων των συλλόγων της Πειραιώς, με την παρουσία των εργαζομένων στις συνεδριάσεις.

Στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Διοίκησης την ώρα που θα πραγματοποιείται η διαβούλευση.

Κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας σε όλο τον κλάδο με κύριο αίτημα την προστασία των θέσεων εργασίας.

Η τράπεζα πρέπει να πάρει το μήνυμα ότι κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του. Οι απολύσεις δεν θα περάσουν!

Ο αγώνας δεν είναι εξ αρχής χαμένος, φτάνει να δράσουμε αγωνιστικά!