Συσπείρωση

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ

  
Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι εμείς, ποιοι;

 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σήμερα, Τρίτη 19/12/2017, το πρωί στις 12:30 αντιπροσωπεία με συμμετοχή όλων των συλλόγων της τράπεζας συναντήθηκε με τη διοίκηση για την «απόσχιση» των κλάδων καθαριστριών και φυλάκων. Εκεί δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις της Συσπείρωσης για την παρελκυστική τακτική της Διοίκησης.

Στη συνάντηση η Διοίκηση επέμεινε, για όσους δεν κατάλαβαν(!), στην απόσχιση των κλάδων και άρα στην απόλυση των καθαριστριών και των φυλάκων. Οι συνάδελφοι φύλακες και οι συναδέλφισσες καθαρίστριες, που σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης θα μεταφερθούν σε ιδιωτικές εταιρίες, έχουν υπογράψει την ίδια σύμβαση με όλους τους άλλους συναδέλφους/ισσες που προέρχονται από την Αγροτική Τράπεζα.

Την ίδια ώρα είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους συνδικαλιστές έξω το κτίριο της Αμερικής 4 με ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους/ισσες. Η συγκέντρωση, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της συνάντησης, εξελίχτηκε σε κατάληψη της εισόδου του κτηρίου της διοίκησης. Η κατάληψη έληξε στις 20:30 και το ραντεβού ανανεώθηκε για αύριο Τετάρτη 20/12/2017 στην ΟΤΟΕ για την κλιμάκωση του αγώνα μας.
 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Έχουν περάσει ήδη πέντε μέρες από την ανακοίνωση της απόφασης για τις απολύσεις των συναδέλφων μας και οι σημερινές απαντήσεις της διοίκησης δεν μπορούν να μας κάνουν να επαναπαυόμαστε και να κωλυσιεργούμε άλλο. Το πρώτο βήμα έγινε σήμερα με την κατάληψη στο κτήριο της διοίκησης. Η Συσπείρωση πιστεύει ότι η συνέχεια του αγώνα μας θα πρέπει να είναι μαζική και δυναμική.

Πιστεύουμε ότι από αύριο όλα τα σωματεία στην τράπεζα Πειραιώς θα πρέπει να προκηρύξουν άμεσα καθολική απεργία και ταυτόχρονα μικτά κλιμάκια από όλους τους συλλόγους θα πρέπει να περιοδεύσουν στους χώρους εργασίας και να ενημερώσουν τους συναδέλφους/ισσες για τις εξελίξεις. Τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να απαντήσουμε με αποφασιστικότητα στην διοίκηση της Πειραιώς που παραμονές Χριστουγέννων απέλυσε 130 συναδέλφους μας με μια παράνομη και καταχρηστική απόφαση της
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για το εργασιακό μέλλον όλων μας. Πρέπει να πάει το μήνυμα στις διοικήσεις των τραπεζών, στην κυβέρνηση, σε όλη την κοινωνία ότι κάποιοι άνθρωποι χάνουν την εργασία τους με παράνομες και καταχρηστικές αποφάσεις όταν ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει και εξακολουθεί να πληρώνει πανάκριβα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
 
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!
Σήμερα είναι οι φύλακες και οι καθαρίστριες, αύριο, αν δεν αγωνιστούμε, μπορεί να είμαστε εμείς
 
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ