Συσπείρωση

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΦΥΛΑΚΩΝ –ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΤΟΕ


18-12-2017:
 
Συνάδελφοι συναδέλφισες,
Σήμερα πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων της τράπεζας Πειραιώς με την ΟΤΟΕ προκειμένου να συντονίσουμε τις ενέργειές μας ώστε να αποτραπούν οι απολύσεις που αναγγέλθηκαν την Παρασκευή 15/12/2017 από την διοίκηση.
 
Η διοίκηση της τράπεζας, αφού αποδέχθηκε το «λάθος» ως προς τη διαδικασία, δεσμεύτηκε να ξεκινήσει την διαδικασία της διαβούλευσης με όλους τους συλλόγου την Τρίτη 19/12/2017, όπως προβλέπεται από το νόμο, όχι όμως και να πάρει πίσω την απόφαση της.
 
Στην συνέχεια έγινε ενημέρωση των ΔΣ των συλλόγων για την απόφαση της τράπεζας και ανάλυση των νομικών παραμέτρων και αποφασίστηκε :
 
·         Ως μια πρώτη κοινή ενέργεια να συνταχθεί μια ανακοίνωση που να προσυπογράφεται από όλους
·         Προσφυγή και της ΟΤΟΕ στην τριμερή με το υπουργείο εργασίας
και τέλος
·         Να συγκληθεί εκτελεστική γραμματεία της ΟΤΟΕ την Πέμπτη 21/12/2017.
 
Το Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΤΑΠ θα συνεδριάσει και αύριο 19/12/2017 προκειμένου να συντονίσουμε τις επόμενες ενέργειές μας.
 
Για να δείτε την κοινή ανακοίνωση όλων των συλλόγων της Πειραιώς πατήστε εδώ.
 
Εκτιμούμε ότι η ανακοίνωση αυτή είναι από μόνη της μια Ιδιαίτερα ενθαρρυντική εξέλιξη ,αποτέλεσμα της για πρώτη φορά κοινής συνάντησης και δράσης όλων των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην τράπεζα.
Θα πρέπει όμως να τονίσουμε ότι δεν φτάνει αυτό.
 
Συνάδελφοι / συναδέλφισες,
 
Θα πρέπει τις επόμενες ημέρες, να κλιμακώσουμε την δράση μας με περιοδείες στους χώρους δουλειάς και ενημέρωση των συναδέλφων και να προετοιμάσουμε τους συναδέλφους για απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά και ότι άλλο χρειαστεί ώστε η διοίκηση να πάρει πίσω την απόφαση για τις απολύσεις.
 
Η πολιτική της διοίκησης της τράπεζας δείχνει ξεκάθαρα ποιες είναι οι προθέσεις τις όσον αφορά το μέλλον όλων μας και όχι μόνο των φυλάκων και των καθαριστριών.
Γι αυτό και προσπαθεί να καθυστερήσει τις αντιδράσεις μας.
Οι επόμενες ώρες και μέρες θα είναι κρίσιμες για όλους μας και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
 
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΤΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ