Συσπείρωση

Συμμαχία με τον διάβολο

6/12/2017

Χειμώνιασε στον ΕΛΕΜ

ΔΗΣΥΕ – ΔΑΚΕ έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο μονοπωλώντας τις θέσεις στο Δ.Σ. του ΤΥΠΑΤΕ

Οι επικλήσεις στη δημοκρατία των ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ κράτησαν λίγο! Στη  συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου συμβουλίου για τη συγκρότηση σε σώμα, υπήρξε συμφωνία των δυο αυτών παρατάξεων να μοιραστούν όλες τις θέσεις ευθύνης, αφήνοντας απ’ έξω ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΕΣΑΚ.

Έτσι η ΔΑΚΕ πήρε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και τον Α΄ Αντιπρόεδρο (Πρόεδρο ΕΛΕΜ-της πολύφερνης «νύφης») και η ΔΗΣΥΕ πήρε τον Γενικό Γραμματέα.

Όσοι παρακολουθήσαμε τη Γενική Συνέλευση του ΤΥΠΑΤΕ ακούσαμε κορυφαίο στέλεχος της ΔΑΚΕ να κατηγορεί τον τότε και τώρα Πρόεδρο του ΕΛΕΜ (επίσης προερχόμενο από τη ΔΑΚΕ) ότι προσπαθεί να πουλήσει την κατασκήνωση της ΚΥΨΑ υποτιμώντας, εσκεμμένα, την αξία της.

Οι στόχοι τους ήταν σταθεροί από την αρχή : θέλουν τον απόλυτο έλεγχο του Ταμείου Υγείας για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα της μικρής ομάδας που εποφθαλμιά την περιουσία του.

Και ενώ η ΔΑΚΕ είχε δείξει από νωρίς τις αρπαχτικές της  προθέσεις, εντύπωση προκάλεσε η απόλυτη σύμπλευση της ΔΗΣΥΕ με τις απαιτήσεις της.

«Ανίερη» συμμαχία

Εδώ και καιρό έχουμε καταγγείλει μια καθαρά ιδιοτελή συμφωνία μεταξύ ΔΗΣΥΕ ΔΑΚΕ για έλεγχο του ΣΕΤΑΠ (από τη ΔΗΣΥΕ) και του Ταμείου (από τη ΔΑΚΕ). Η συμφωνία αυτή γίνεται ολοένα και πιο ευκρινής με το πέρασμα του χρόνου. Εννοείται ότι καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα των εργαζόμενων, αλλά με τα συμφέροντα μιας μικρής ομάδας που μοιράζεται όλα τα αξιώματα με όρους κλειστού «κλαμπ». 

Έτσι η ΔΗΣΥΕ, με πρόσχημα δήθεν προγραμματικές συγκλίσεις με τη ΔΑΚΕ, υπέκυψε στην επιμονή της τελευταίας να έχει τον απόλυτο έλεγχο του ΕΛΕΜ (3 στα 4 μέλη της διαχειριστικής ανήκουν στη ΔΑΚΕ!!!).

Με 4 από τους 5 εκλεγμένους της στο Δ.Σ.  παρόντες, η ΔΗΣΥΕ ψήφισε την πρόταση της ΔΑΚΕ για τη συγκρότηση σε σώμα, και για να σώσει τα προσχήματα ζήτησε : οι αποφάσεις της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΕΛΕΜ (Δ.Ε.) να παίρνονται στο Δ.Σ. του ΤΥΠΑΤΕ, στις συνεδριάσεις της Δ.Ε. να παρίσταται  ο Γενικός Γραμματέας και εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ.
 
Πρότεινε, δε, στη Συσπείρωση τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα και στην ΕΣΑΚ τη θέση του Β’ Αντιπροέδρου και Προέδρου του ΕΛΑΤ.
 
Η Συσπείρωση ζήτησε διακοπή για να κουβεντιάσει η παράταξη, η διακοπή δεν έγινε δεκτή και οι δυο εκλεγμένοι μας αποχώρησαν. Το ίδιο έκανε και η ΕΣΑΚ αρνούμενη τη θέση «φερετζέ» που της προτάθηκε.
 
Η ΔΗΣΥΕ που χαρίζει, ουσιαστικά, τον ΕΛΕΜ στη ΔΑΚΕ, θα είναι συνυπεύθυνη για ότι συμβεί εκεί και δεν θα μπορεί να αποποιηθεί των ευθυνών της, αφού με την ψήφο της δόθηκε το ελεύθερο στη ΔΑΚΕ να κάνει ότι θέλει.
 
Η ΔΑΚΕ σε ένα αντιδημοκρατικό κρεσέντο είπε ότι : «δεν μπορεί μια παράταξη (η Συσπείρωση δηλαδή)  να ηγηθεί ενός οργανισμού όταν δεν πιστεύει τα ίδια με τους υπόλοιπους», ότι «η Συσπείρωση έχει αντιταχθεί στη διανομή του έκτακτου βοηθήματος και άρα δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τους συναδέλφους» και άλλα τέτοια φαιδρά.

Με το επιχείρημα «αυτοί που συμφωνούν και θα συνεργάζονται αρμονικά» θα κατέχουν και όλες τις θέσεις ευθύνης, δείχνουν την αδιαφορία τους για τη δημοκρατία και τους συναδέλφους που ψήφισαν τις δύο παρατάξεις της μειοψηφίας (Συσπείρωση – ΕΣΑΚ) και για ότι εν γένει τους «χαλάει τη σούπα».

Η γυναίκα του Καίσαρα

Κάποιοι είδαν το μέλι και γυάλισε το μάτι τους. Δεν εξηγείται διαφορετικά η επιμονή τους να αποκλείσουν από τα όργανα όσους έχουν διαφορετική άποψη από τη δική τους. Τη στιγμή μάλιστα που όπως είναι γνωστό η Δ.Ε. δεν αποφασίζει, προτείνει στη Γενική Συνέλευση και οι συνάδελφοι αποφασίζουν με πανελλαδική ψηφοφορία.

Η επιμονή κάποιων να μην έχουν αντίλογο στη Δ.Ε. και να μας αποκλείσουν από την πληροφόρηση είναι τουλάχιστον ύποπτη, όταν μάλιστα υπάρχουν τέτοια δείγματα (αποκλεισμού από πληροφόρηση και στοιχεία) στην απερχόμενη διαχειριστική επιτροπή!

Θα περίμενε κανείς, σε θέματα που σχετίζονται με την οικονομική διαχείριση τόσο μεγάλων ποσών να επιζητείται η συμμετοχή και η συνεργασία όλων των δυνάμεων με σκοπό τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια. Στην περίπτωση αυτή όμως περισσεύει το θράσος και η ιδιοτέλεια.

Ιδιοτελή συνεταιράκια

Θέλουν και στο Ταμείο να κάνουν ότι και στο ΣΕΤΑΠ, όπου η ΔΑΚΕ ψηφίζει στο Δ.Σ. του ΣΕΤΑΠ για τα ταξίδια του Προέδρου χωρίς προηγούμενη έγκριση κανενός οργάνου, για τα φώτα αξίας 5.000 € χωρίς προσφορές και χωρίς απόφαση κανενός οργάνου, όπου πληρώνονται έξοδα πάνω από τις αποφάσεις του συμβουλίου, όπου η γενική γραμματέας αυξάνει το  πλαφόν των οδοιπορικών της με την ανοχή της ΔΗΣΥΕ, για να πάρει ως αντάλλαγμα τον απόλυτο έλεγχο του ΕΛΕΜ, όπου βρίσκονται και τα πολλά λεφτά.

Όλο αυτό το κύκλωμα ιδιοτέλειας και διαπλοκής, μαζί με τον φιλοεργοδοτικό συνδικαλισμό και τα ρουσφέτια, πιστεύουν ότι τους διασφαλίζει την παραμονή στην εξουσία, όσο και την αποφυγή διαρροής πληροφοριών και ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα, άρα και τη δυνατότητα ελέγχου και κριτικής.

Εμείς –παρόλα αυτά - τους υποσχόμαστε ότι θα μας βρουν απέναντί τους.