Συσπείρωση

ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

30/10/2017

Πως θα σας φαινόταν αν σ΄ένα κατάστημα οι εκλογές είχαν ολοκληρωθεί, η τοπική εφορευτική επιτροπή είχε ετοιμάσει και αποστείλει το φάκελο όπως προβλέπονταν στην Αθήνα, αλλά η ΔΑΚΕ ήθελε να …..ξανανοίξουν οι κάλπες την επόμενη μέρα γιατί είχε βρει και κάποιους άλλους συνταξιούχους που θα την ψήφιζαν;

Πως θα σας φαινόταν αν κάποιοι από τους συλλόγους συνταξιούχων –ανάλογα με το που έβρισκαν ψηφοφόρους- πίεζαν την εφορευτική επιτροπή να στείλει ψηφοδέλτια εδώ κι εκεί; Κι αυτό ανεξάρτητα αν η ΚΕΕ είχε αποφασίσει –όπως ήταν αρμοδιότητά της – σε πια σημεία της χώρας θα ψήφιζαν οι συνταξιούχοι! Πάλι καλά που δεν απαίτησαν να σταλούν ψηφοδέλτια και στις διευθύνσεις των σπιτιών των ψηφοφόρων τους!

Πως θα σας φαινόταν να ερχόσασταν να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα στο σύλλογο για τα όργανα του Ταμείου, έχοντας δίπλα στο παραβάν και στην κάλπη τους υποψήφιους – συνταξιούχους  κυρίως της ΔΑΚΕ αλλά και της ΔΗΣΥΕ;

Πως θα σας φαινόταν αν παλιό μέλος της ΔΑΚΕ έρχονταν ελάχιστα λεπτά πριν κλείσουν οι κάλπες, φωνάζοντας, βρίζοντας και απαιτώντας αυτή να ψηφίσει χωρίς να προσκομίσει αποδεικτικό συνταξιοδότησης; Το οποίο σημειωτέον είχε; Τυχαίο; Δε νομίζουμε! Εκτός αν κάποιοι θεωρούν ότι οι αποφάσεις είναι για τους άλλους, κι αυτοί μπορούν να κάνουν ότι θέλουν….

Όλα αυτά και πολλά άλλα συνέβησαν το τριήμερο των εκλογών για το Ταμείο τη περασμένη βδομάδα! Η εκλογική διαδικασία τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία ξεχείλωσε με απόλυτη ευθύνη της ΔΑΚΕ και  των δυο μελών που όρισε στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Έλεγαν στις τοπικές επιτροπές και έκαναν ότι ήθελαν, σε τέτοιο σημείο ώστε προκάλεσαν την ανακοίνωση-καταγγελία των υπόλοιπων τριών μελών της εφορευτικής επιτροπής που προέρχονται από τις ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΔΗΣΥΕ και ΕΣΑΚ,  για τις ενέργειές τους αυτές (τη δημοσιεύσαμε τη προηγούμενη Τετάρτη).
Και αντί να απαντήσουν σε όλα αυτά, ή μάλλον ακριβώς για να καλύψουν όλα αυτά επιτίθεται η γραμματέας της ΚΕΕ στο….γνωστό ένοχο περίπου των πάντων: το πρόεδρο του Ταμείου και τη Συσπείρωση βεβαίως!

Αρνείται να καταλάβει (επειδή δεν βοηθά τους σχεδιασμούς τους) ότι ο πρόεδρος μεριμνά για την υλοποίηση των αποφάσεων του συμβουλίου και εκπροσωπεί το Ταμείο απέναντι σε όλους μέχρι να συγκροτηθεί το νέο συμβούλιο. Η δε εφορευτική είναι υπεύθυνη για την ομαλή και ασφαλή διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας. Δεν υποκαθιστά το συμβούλιο ούτε μπορεί να ανατρέπει αποφάσεις του γιατί…δεν έβρισκαν σύμφωνη τη ΔΑΚΕ!!

Αυτά τα….κατάπτυστα  προσπάθησε να τους εξηγήσει ο συνάδελφος πρόεδρος επανειλημμένα κι όχι να φέρει εμπόδια . Το ξεχείλωμα και η σε πολλά σημεία γελοιοποίηση της διαδικασίας πάνε μαζί με τη προκλητική καταπάτηση αποφάσεων του συμβουλίου που στηριζόμενες στο καταστατικό προσπαθούσαν να διευκολύνουν τις εκλογές και να μην επαναλάβουν το «μπάχαλο» του 2014.

Και επειδή έστω και αργά φαίνεται η ΔΑΚΕ να συνειδητοποίησε ότι η μη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του συμβουλίου του Ταμείου και η αγωνιώδης προσπάθειά της να μη  χάσει καμιά ψήφο με κάθε κόστος δημιούργησαν «εκτρώματα», αποφάσισαν να κατασκευάσουν από τώρα τον «ένοχο», για να επιρρίψουν την ευθύνη για κάθε πιθανή προσβολή του κύρους μιας διαδικασίας που με αποκλειστική ευθύνη της Εφορευτικής Επιτροπής (στην οποία είχαν τα μέλη της ΔΑΚΕ κεντρικό ρόλο) μπάζει από παντού!